reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

co do nosidelka to my z martyna mielismy cos takiego Red Castle NOSIDŁO_ NOSIDEŁKO 5 POZYCJI __KURIER (397282489) - Aukcje internetowe Allegro
nam sie sprawdzilo ... ale dopiero od 3 miesiaca wczesniej mala nie chciala w tym siedziec ... potem juz non-stop w sumie wiecej w tym ja nosilam niz w wozku wozilam (w wozku lezec nie chciala ;-)) ... tylko ze martyne urodzilam wiosna wiec czas nosidelka przypadl na lato gdy malucha nie trzeba ubierac w kombinezowy itp ... czy teraz sie sprawdzi ?? hmm :eek:

reklama
kup jej może zestaw z ikea mamut , krzesełko i stolik , to może da małej Oli posiedzieć w leżaczku , mojej przyjaciółki dziewczynki strasznie to lubią i wszystko tam robią , odkąd jest ten stolik to jedzą same ..a nie z innymi, no i bawią się tam..

aniam- mamy już takie mebelki:tak: julcia również bardzo chętnie zasiada sobie na swoim krzesełku i przy swoim stoliczku do jedzenia, lepienia modeliny, czy rysowania:tak:
a z tym bujaczkiem- hehe myślę, że nie będzie zazdrosna o olę:-D

Maria nie lubiła być noszona :tak::tak:

tak jak moja julka... z resztą do tej pory nie lubi:-p
ale chusta leży w szafce, może oli bardziej sie spodoba:)

Witam!
Wiecie może jaka firma lub sklep internetowy oferuje ubranka dla bobasów w żywych kolorach. Mam już dość tych rozmytych pasteli!!!
Znalazłam sklep "Smoczek" ale maja mały wybór.
Jeśli coś wiecie napiszcie. Z góry dziekuję! :-)

co do nosidelka to my z martyna mielismy cos takiego Red Castle NOSIDŁO_ NOSIDEŁKO 5 POZYCJI __KURIER (397282489) - Aukcje internetowe Allegro
nam sie sprawdzilo ... ale dopiero od 3 miesiaca wczesniej mala nie chciala w tym siedziec ... potem juz non-stop w sumie wiecej w tym ja nosilam niz w wozku wozilam (w wozku lezec nie chciala ;-)) ... tylko ze martyne urodzilam wiosna wiec czas nosidelka przypadl na lato gdy malucha nie trzeba ubierac w kombinezowy itp ... czy teraz sie sprawdzi ?? hmm :eek:
No ja właśnie o tym nosidle myślałam :tak::tak:, jak mała będzie bardziej stabilna to będzie zima ale ja nie chcę jej zabierać w tym na spacery tylko tak w centrum handlowym.
Maria była bardzo długo taka giętka ale nie miała słabego napięcia mięśniowego, nie włożyłabym jej do nosidła po urodzeniu.

kochane ja o środkach piorących dla niemowląt
dziś kupiłam płyn do prania "Dzidziuś" i bardzo żałuję ponieważ zapach ma dosłownie śmierdzący, w pralce bardzo się pieni i ciężko go wypłukać( płukałam 3x)
jedyny + to że dopiera plamy.
kochane zastanówcie się 2x zanim go kupicie, bo ja już po niego nie sięgnę........

Agata - pewnie nosić można tylko trzeba wiedziec jak , a to pewnie już nie taka prosta sprawa ..

Ewa - no tak to dość popularna rzecz , ale bardzo fajna .. i te krzesełka super że ciężko je wywalić .. a co do chusty , to skoro masz w szafie to może jak się mały urodzi to dasz mi na test na jeden dzień ??.. bo jak się nie przekonam do tego to przynajmniej nie wydam 200zł :))..

Matylda - chyba to naprawde badziewie , bo aż złość przemawia z Twojego posta hi hi

aniam słoneczko masz rację nerwy mnie szarpnęły jak wyjęłam pieluszki tetrowe z bębna pralki.
szkoda że LOVELI nie sprzedają w saszetkach tak jak VANISHA:-)

Ewa - no tak to dość popularna rzecz , ale bardzo fajna .. i te krzesełka super że ciężko je wywalić .. a co do chusty , to skoro masz w szafie to może jak się mały urodzi to dasz mi na test na jeden dzień ??.. bo jak się nie przekonam do tego to przynajmniej nie wydam 200zł :))..

a no pewnie!!! nawet na dłużej:tak: bo jeden dzień to wg mnie za mało:tak:

matylda- ja kiedyś spróbowałam płatków mydlanych dzidziusia i też byłam niezadowolona:no:
dla mnie najlepsza lovela:tak:

byłam oglądnąć wózki na al. solidarności (dziewczyny z warszawy wiedzą gdzie, prawda:-)) i mam jeszcze większy mętlik w głowie:no:
x-lander- fajny, ale duży po złożeniu...
implast boder- hmmm podobnie...
quiny- nie przekonuje mnie to kubełkowe siedzisko spacerówki...

kobietka w sklepie po wysłuchaniu moich "wymagań":-p doradził mi wózek abc design, taki Wózek Astro ABC Design + chusteczki i GLS gratis! (398644226) - Aukcje internetowe Allegro ale niestety na sklepie go nie mieli wiec obejrzeć nie mogłam... słyszałyście może cos o tych wózkach??

reklama
A propos ubranek w żywych kolorach to 5-10-15, tylko jakościowo są baaardzo różne (mam kilka i trafiłam i na fajne i na badziewne) Generalnie trzeba wybierać jak najmniej zapięć na napy (szybko przestają działać, wyrabiają się) czyli jakieś takie bluzeczki, dresiki są ok. HM też ma takie żywsze.

Do góry