reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

kobietka w sklepie po wysłuchaniu moich "wymagań":-p doradził mi wózek abc design, taki Wózek Astro ABC Design + chusteczki i GLS gratis! (398644226) - Aukcje internetowe Allegro ale niestety na sklepie go nie mieli wiec obejrzeć nie mogłam... słyszałyście może cos o tych wózkach??

Hihihi Ewcia zapraszam do Świata Dziecka- naszego muzeum motoryzacji:-p ostatnio śmigałyśmy tym wóziorem i to nawet w tych samych kolorkach:tak: Faktycznie fajowy, leciutki i zgrabny, jedyne co to ta budka taka "zadziorna" ale też mi siedział w głowie:tak: Ten kolorek dodatkowo jest super, taki dziewczęcy.

Co do chust...dla mnie temat wogóle nie istnieje, nigdy nie planowałam i nie planuję zakupu tego typu rzeczy...
Nosidło i owszem, ale tylko na dwa ramiona plus pas wokół bioder,inaczej po kilku minutach będę cała połamana hihhi. Tego ,które pokazała isunia nie miałam okazji "pomacać" muszę się rozejrzeć,fajne możliwości daje.Ja myślałam o tym:Bezpieczne Nosidełko Cybex i.GO -Limitowana Seria (398601881) - Aukcje internetowe Allegro

Na to forum nawet nie zaglądam, wystarczą mi posty aniam i Kariny:-D:-D

A tak z dobrych nowinek to mój wózek nie dojechał:wściekła/y: więc muszę się zdecydować na inny kolor... wogóle dystrybutor nie sprowadza tych gondol cargo same college i to w głupich kolorach.Więc jutro czeka mnie wybieranie z Y. ...:eek:

reklama
Hihihi Ewcia zapraszam do Świata Dziecka- naszego muzeum motoryzacji:-p ostatnio śmigałyśmy tym wóziorem i to nawet w tych samych kolorkach:tak: Faktycznie fajowy, leciutki i zgrabny, jedyne co to ta budka taka "zadziorna" ale też mi siedział w głowie:tak: Ten kolorek dodatkowo jest super, taki dziewczęcy.

sanya- dzięki:tak:
jutro w takim razie śmigam na towarową:tak::tak:

Ewa - tak jak Ci napisała Sanya .. śmigałyśmy tym wózkiem po sklepie , mi najbardziej podobał się rodeo trzy kołowy .. jak dla mnie wózki super , bardzo lekkie , ale jedna wada , to kubełkowe siedzenie w spacerówce , nie da się go rozłożyć możesz jedynie całe przechylić a w tym momencie podnózek idzie do góry .. czyli to samo co nie podoba Ci się w quinny.
A co do chusty to dzięki wielkie , napewno sie przypomne .. bo jestem bardzo ciekawa jak to się używa :))..

A to jest ten rodeo:
Wozek Abc Design RODEO 2008 + gondola SS k. Devil (397548226) - Aukcje internetowe Allegro

Sanya - nie wiem jak to nosidło, które pokazałaś będzie się sprawdzać, ale tam jest napisane, że dla noworodka pozycja leżąca do 4 kg - jeżeli dziecko jest mega chude to moze jak ma 4 miesiące to ma taką wagę ale raczej taką wagę osiągnie po 1 - 2 miesiącu więc zbyt długo tak się go nie ponosi i dlatego nosidła mnie nie przekonują dla takich maluchów. Siłą rzeczy jak się je wsadzi do takiego nosidła to kręgosłup będzie obciążony ponad miarę. No i nie jest pokazane jak dziecko jest zabezpieczone w pozycji leżącej. Dlatego mimo moich ogromnych chęci kupię nosidło ale jak mała będzie troszkę starsza :tak:

Sanya - nie wiem jak to nosidło, które pokazałaś będzie się sprawdzać, ale tam jest napisane, że dla noworodka pozycja leżąca do 4 kg - jeżeli dziecko jest mega chude to moze jak ma 4 miesiące to ma taką wagę
Agata-mi to raczej nie grozi hahha moja już teraz waży prawie 3:-p

Nie napisałam tego zdania chyba,gdzieś mi umknęło,ale - ja wogóle nie powinnam nosić dziecka w ten sposób, jestem skazana na wózek albo fotelik na stelażu- JEŻELI WOGÓLE coś takiego kupię, to nosidło a nie chustę i to i tak nie dla mnie tylko dla Y.:tak: Już samo dźwiganie brzuszka daje mojej potrzaskanej kolumnie ostro do wiwatu:tak:
Jeżeli w ergonomicznym nosidle kręgosłup jest obciążony to nie wyobrażam sobie co się dzieje jak dziecko tkwi w tym rulonie z materiału;-)
Rozmawiałam z moim lekarzem- odradził mi to stanowczo,więc nawet nie zaprzątam sobie tym swojej rozczochranej:-p

zaliczyłam świat dziecka:tak:

ehhh... ciężko jest się na coś zdecydować:sorry2: ale mam dwa typy:

JANE NOMAD PRO + CAPAZO + REBEL + Wysyłka 0 zł (393316471) - Aukcje internetowe Allegro
podoba mi się jego waga, bardzo lekko się prowadzi (także jedną ręką), łatwo się składa,siedzisko w spacerówce jest bardzo fajne i ma spory kosz na zakupy
wady- nieduże koła i brak amortyzacji...
Quinny Speedi SX Twist +Gondola,Cabrio +śpiw+torb (393991199) - Aukcje internetowe Allegro
też jest lekki i łatwy w prowadzeniu, nieduży po złożeniu, ma fajne pompowane koła (tylko szkoda, że jest ich 3, a nie 4:dry:), spacerówka ma duże i wygodne siedzisko.
wady- 3 koła!!! boję sie, że przez to nie dam sobie z nim rady:sorry: a poza tym- ma mały kosz na zakupy...

który byście wybrały???:-)

ewcia jak dla mnie to wersja nr 1, spacerówka fajna szeroka i głęboki też całkiem duży, no i ten kosz na zakupy.
zmieścisz tam i sprawunki i zabawki do piasku Julci....

reklama
Do góry