reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

na głownym forum jest wątek o chustach , tam dziewczyny znalazły jakiś plan tej chusty ( właśnie takiej bez usztywnień ) i szyły sobie same .. może to też jest pomysł , nawet po to żeby zobaczyć czy się sprawdzi .. a sposoby ich wiązania też widziałam gdzieś w necie .. bo to w sumie troszkę skomplikowane .
Ale ogólnie fajnie w tym dziciaczki wyglądają ..

reklama
dziewczyny, pamietajcie ze torby na dziecko typu bebelulu czy primaxx to nie sa tak naprawde chusty, a jesli ktoras jest zainteresowana prawdziwa chusta (ktora daje duzo wiecej mozliwosci i jest zdrowsza dla dzidziusia to najlepiej zajrzec na forum: www.chusty.info/forum lub na: http://www.klubkangura.com.pl/
Ja osobiscie kupuje chuste elastyczna bo sa najlepsze dla noworodka, i wybaczaja brak doswiadczenia w wiazaniu a potem jak sie wprawie to juz mam dluuuga liste chust ktore koniecznie chce miec :)

Wszysto fajnie ale jak zobaczyłam to forum to nic z tego nie rozumiem co tam pisza hi hi .. chyba poprostu jak będę miała ochote coś takiego kupić , to wytestuje w sklepie i tyle :)) bo ogólnie sama idea bardzo fajna

Aniam - hehe ja to samo, nie wiem o czym mowia te forumki:eek: jakbym byla z innego swiata.
Nie ma to jak opinia znajomych. Siostra kupila teraz taka zwylka ciekawe jak sie sprawdzi. Ja jakos chyba bym sie bala ze mi dziecko z tej szmatki wypadnie :confused:... no chyba ze przejde jakis porzadny kurs wiazania.

Karina - jak dla mnie to jakas chustowa sekta , nawijają o jakiś kolorach , malowaniach , farbach , jakaś masakra .. może maja osobne chusty do kazdych butów i torebki , bo jakoś w tym wszystkim mało jest o tych dzieciach a więcej o samych chustach a chyba nie o to w tym chodzi .. Jak dziecko lubi w tym byc , to nabyć jedną , dobrej jakości w neutralnym kolorku i ok .. a nie przeginać :))
Napisz potem jak tam sie siostrze to sprawdza..

Aniam - tak, tak z tymi chustami jest tak ze jak sie nie przekonasz to wydasz tylko niepotrzebnie pieniadze. Mi nawet pan w sklepie z chustami tak doradzil a nawet zaproponowal wypozyczenie zeby sie przekonac.

racja:tak:
ja kupiłam chustę bebelulu, wydałam na nią ponad 200 zł, a julcia w ogóle w niej siedzieć nie chciała... także u nas chusta się nie sprawdziła... zobaczymy jak bedzie z olą:)

a co do bujaczka- my mamy taki Fisher Price LEŻACZEK BUJACZEK POZYTYWKA WIBRACJE (399371267) - Aukcje internetowe Allegro
jakiś czas temu wyciągnęłam go, żeby wyprac "tapicerkę" i co... julcia schować go już nie pozwoliła:-D

racja:tak:
ja kupiłam chustę bebelulu, wydałam na nią ponad 200 zł, a julcia w ogóle w niej siedzieć nie chciała... także u nas chusta się nie sprawdziła... zobaczymy jak bedzie z olą:)

no wlasnie, jak sobie poczytasz na forum o chustach to wyjdzie ze prawie kazda zaczynala od bebelulu lub primaxxa ale nie byly zadowolone, i prawie calkowicie sie zniechecily do chust w ogole... ja juz sie nie moge doczekac jak moje malentswo bede mogla nosic przy sobie :) ale w normalnej chuscie :) no a dla mojego meza to jedyna mozliwosc bo ma tak zalatwiony kregoslup ze przy kazdym innym rozwiazaniu (dluzsze noszenie na rekach calkowicie odpada) i tak mu kregoslup wysiadzie, a taka zamotana chusta odciaza plecy porzadnie :)

andzia- no ale są też przecież dziewczyny które z tych chust o których pisała Ewa są zadowolone , więc to pewnie jak ze wszystkim jedna lubi to , a druga co innego ... Ale na tych forach to chyba troszkę przesadzają :))..

Ewa - no co tam jest napisane z tytule : od niemowlaka do przedszkolaka .. hi hi ..więc dla Juli tez jest dobry ,. kup jej może zestaw z ikea mamut , krzesełko i stolik , to może da małej Oli posiedzieć w leżaczku , mojej przyjaciółki dziewczynki strasznie to lubią i wszystko tam robią , odkąd jest ten stolik to jedzą same ..a nie z innymi, no i bawią się tam..

EWA - wcale sie Julci nie dziwie ze okupuje fotelik.:-)
Ja wlasnie tez chce zamowic taki do 18 kg i chyba poczekam jeszcze troszke zeby Gabi sie w nim nie zadomowila:sorry:

A co do chust to mialam okazje poznac osobiscie ta dziewczyne, ktora jest na reklamie chusty Bebelulu Hamalu - ona wszystko robi z dzieckiem w chuscie.
Moja inna znajoma tez korzystala z Bebelulu, widzialam ja nawet w tv kilka razy jak trzymala Lenke w tej chuscie. Nie sadze zeby mialo znaczenie jakiej firmy jest chusta - to chyba raczej kwestia przekonania ogolnie do chust. no a kupujac chusate raczej wolalabym wybrac jakas znana firme, balabym sie ze chusta niefirmowa uszyta jest z jakiegos kiepskiego materilu, ktory sie popruje np.
A tamto forum wcale do mnie nie przemawia. :no: Popytam wiec znajomych o opinie.

reklama
No i dziecko nie zawsze chce być noszone :sorry2:, Maria nie lubiła być noszona :tak::tak:
Ja bym raczej wolała porządne nosidło tyle, że nie wiem jakie będzie odpowiednie dla malucha :confused:, ortopeda pewnie powie, że dopóki dziecko nie siedzi to nie można go w tym nosić :sorry2:

Do góry