reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

na głownym forum jest wątek o chustach , tam dziewczyny znalazły jakiś plan tej chusty ( właśnie takiej bez usztywnień ) i szyły sobie same .. może to też jest pomysł , nawet po to żeby zobaczyć czy się sprawdzi .. a sposoby ich wiązania też widziałam gdzieś w necie .. bo to w sumie troszkę skomplikowane .
Ale ogólnie fajnie w tym dziciaczki wyglądają ..

reklama
dziewczyny, pamietajcie ze torby na dziecko typu bebelulu czy primaxx to nie sa tak naprawde chusty, a jesli ktoras jest zainteresowana prawdziwa chusta (ktora daje duzo wiecej mozliwosci i jest zdrowsza dla dzidziusia to najlepiej zajrzec na forum: www.chusty.info/forum lub na: http://www.klubkangura.com.pl/
Ja osobiscie kupuje chuste elastyczna bo sa najlepsze dla noworodka, i wybaczaja brak doswiadczenia w wiazaniu a potem jak sie wprawie to juz mam dluuuga liste chust ktore koniecznie chce miec :)

Wszysto fajnie ale jak zobaczyłam to forum to nic z tego nie rozumiem co tam pisza hi hi .. chyba poprostu jak będę miała ochote coś takiego kupić , to wytestuje w sklepie i tyle :)) bo ogólnie sama idea bardzo fajna

Aniam - hehe ja to samo, nie wiem o czym mowia te forumki:eek: jakbym byla z innego swiata.
Nie ma to jak opinia znajomych. Siostra kupila teraz taka zwylka ciekawe jak sie sprawdzi. Ja jakos chyba bym sie bala ze mi dziecko z tej szmatki wypadnie :confused:... no chyba ze przejde jakis porzadny kurs wiazania.

Karina - jak dla mnie to jakas chustowa sekta , nawijają o jakiś kolorach , malowaniach , farbach , jakaś masakra .. może maja osobne chusty do kazdych butów i torebki , bo jakoś w tym wszystkim mało jest o tych dzieciach a więcej o samych chustach a chyba nie o to w tym chodzi .. Jak dziecko lubi w tym byc , to nabyć jedną , dobrej jakości w neutralnym kolorku i ok .. a nie przeginać :))
Napisz potem jak tam sie siostrze to sprawdza..

Aniam - tak, tak z tymi chustami jest tak ze jak sie nie przekonasz to wydasz tylko niepotrzebnie pieniadze. Mi nawet pan w sklepie z chustami tak doradzil a nawet zaproponowal wypozyczenie zeby sie przekonac.

racja:tak:
ja kupiłam chustę bebelulu, wydałam na nią ponad 200 zł, a julcia w ogóle w niej siedzieć nie chciała... także u nas chusta się nie sprawdziła... zobaczymy jak bedzie z olą:)

a co do bujaczka- my mamy taki Fisher Price LEŻACZEK BUJACZEK POZYTYWKA WIBRACJE (399371267) - Aukcje internetowe Allegro
jakiś czas temu wyciągnęłam go, żeby wyprac "tapicerkę" i co... julcia schować go już nie pozwoliła:-D

racja:tak:
ja kupiłam chustę bebelulu, wydałam na nią ponad 200 zł, a julcia w ogóle w niej siedzieć nie chciała... także u nas chusta się nie sprawdziła... zobaczymy jak bedzie z olą:)

no wlasnie, jak sobie poczytasz na forum o chustach to wyjdzie ze prawie kazda zaczynala od bebelulu lub primaxxa ale nie byly zadowolone, i prawie calkowicie sie zniechecily do chust w ogole... ja juz sie nie moge doczekac jak moje malentswo bede mogla nosic przy sobie :) ale w normalnej chuscie :) no a dla mojego meza to jedyna mozliwosc bo ma tak zalatwiony kregoslup ze przy kazdym innym rozwiazaniu (dluzsze noszenie na rekach calkowicie odpada) i tak mu kregoslup wysiadzie, a taka zamotana chusta odciaza plecy porzadnie :)

andzia- no ale są też przecież dziewczyny które z tych chust o których pisała Ewa są zadowolone , więc to pewnie jak ze wszystkim jedna lubi to , a druga co innego ... Ale na tych forach to chyba troszkę przesadzają :))..

Ewa - no co tam jest napisane z tytule : od niemowlaka do przedszkolaka .. hi hi ..więc dla Juli tez jest dobry ,. kup jej może zestaw z ikea mamut , krzesełko i stolik , to może da małej Oli posiedzieć w leżaczku , mojej przyjaciółki dziewczynki strasznie to lubią i wszystko tam robią , odkąd jest ten stolik to jedzą same ..a nie z innymi, no i bawią się tam..

EWA - wcale sie Julci nie dziwie ze okupuje fotelik.:-)
Ja wlasnie tez chce zamowic taki do 18 kg i chyba poczekam jeszcze troszke zeby Gabi sie w nim nie zadomowila:sorry:

A co do chust to mialam okazje poznac osobiscie ta dziewczyne, ktora jest na reklamie chusty Bebelulu Hamalu - ona wszystko robi z dzieckiem w chuscie.
Moja inna znajoma tez korzystala z Bebelulu, widzialam ja nawet w tv kilka razy jak trzymala Lenke w tej chuscie. Nie sadze zeby mialo znaczenie jakiej firmy jest chusta - to chyba raczej kwestia przekonania ogolnie do chust. no a kupujac chusate raczej wolalabym wybrac jakas znana firme, balabym sie ze chusta niefirmowa uszyta jest z jakiegos kiepskiego materilu, ktory sie popruje np.
A tamto forum wcale do mnie nie przemawia. :no: Popytam wiec znajomych o opinie.

reklama
No i dziecko nie zawsze chce być noszone :sorry2:, Maria nie lubiła być noszona :tak::tak:
Ja bym raczej wolała porządne nosidło tyle, że nie wiem jakie będzie odpowiednie dla malucha :confused:, ortopeda pewnie powie, że dopóki dziecko nie siedzi to nie można go w tym nosić :sorry2:

Do góry