reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Malucha i Mamy :)

ewa86 masz 100% racji co do fotelików i becików. widać że jesteś doświadczoną mamą. pozdrawiam

u nas becik jakoś tak spontanicznie poszedł w kąt, intuicja każdej kobiecie powie kiedy staje się zbyteczny, później go wykorzystywałam jako kołderkę do wózka

Ostatnia edycja:
reklama
becik - u nas w ogole nie używany (ale my odebraliśmy prawie miesięczne dziecko dopiero ze szpitala tam byla nim owijana czasami dla uspokojenia) choć temp nie tzrymała to zakładałam skarpetki a mała miała swobodę bo nie lubiła być skrępowana, wykorzystany do wozka jako podkladka/materacyk

fotelik-nogi mogą wystawać główka absolutnie NIE; też myślałam najpierw o foteliku nastepnym 9-36 ale są dużo mniej bezpieczne dla małego dzieciaczka niż te 9-18; ważna jest pozycja leżąca/rozłożenie a w takim 9-36 najczęsciej jest dużo mneijsze rozłożenie (kąt);
generalnie jezlei główka nie wystaje to im dłużej dziecko jezdzi w foteliku 0-13 tym lepiej (moja właśnie na bilansie 2latka ma 13 kg no ale glowka dawno wyrosla); pozycja tylem do kierunku jazdy jest duuuuzo bezpieczniejsza no i nasza mala jak kolo roczku się przesiadła na maxi cosi tobi przodem to pzrez jakis miesiac wymiotowala nam w aucie
oprócz tego bezpiecznego mamy jeszcze taki drugi (zeby nie pzrekladac wiecznie z samochodu do samochodu fotelików) 9-36 i fakt Karola ma duzo wiecje miejsca w nim, sowbodniej siedzi i woli w nim jezdzic ale to taki na miasto/krótkie trasy bo jest nierozkladany (Nania ale nie pamietam jaki dokladnie model kupiony nowy za 100pln a w testach wychodzi dobrze no ale tak jak pisalam to drugi a na dluzsze trasy to bezpieczniejszy Tobi)

Podobno są foteliki do jazdy tyłem dla starszych dzieci, ale niestety nim się zorientwałam, to kupiliśmy romer king plus. To początkowe krzesełko (do 13 kg) starczyło nam na 10 miesięcy, później młody przestał się mieścić. Mamy romera (nie wiem jaki model, bo to po siostry dziecku) i super jest to, ze jedna część jest na stałe w aucie, do której tylko wciska się fotelik. Oczywiście można sam fotelik też przyczepić pasami. Ale takie rozwiązanie jest nieco upierdliwe ;)

ewula te większe foteliki do montowania tyłem i przodem do jazdy to są 0-18kg, myślałam o takim kiedyś ale są niepraktyczne bo nie można stosować jako nosidło. A takie nosidło jest super, szczególnie jak można zamontować do ramy wózka, ja z tej opcji nie chciałam rezygnować.

Dziewczyny poszukuje takiego sweterka w rozmiarze 86
hmprod.jpg
Product Detail | H&M PL

Posiadam leginsy do kompletu ale nigdzie u mnie nie moge dostac sweterka :( jak by ktoras widziala u siebie dawajcie znac :tak: musze go zdobyc jakos :szok:

Załączniki

• hmprod.jpg
    hmprod.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 31
reklama
Potrzebuje dokladnie ten :) mam caly taki sam komplet 74, 80 wogole juz u nas nie bylo a z 86 tylko leginsy. Jest naprawde super!! Tylko nigdzie nie moge dostac. W pl mame do 3 roznych h&m wyslalam i nic :( jeszcze pojedzie do jednego. Dodam na szafke moze ktos ma albo widzial, tam czesto znajduje jakies fajne perelki

Do góry