reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Malenstwa

Ja Olkowi tez zrobiłam małe zakupy ubraniowe, kupiłam mu sweterek, bluzeczke polo, 3 zwykłe bluzeczki, spodnie dzinsowe i ogrodniczki dzinsowe, oraz kolejne auto do zabawy, uwielbia wszytsko co ma kółka, aha kupiłam mu jeszcze papucie

reklama
Ja tez po zakupach glównie ubraniowych bo zima idzie:sorry2: kutke kupilam na 92 buciki z takich miekkich bo z Kluliczkowych wyrósł, kurcze Kluliczku ja nadal nie odwdzięczyłam sie za te buciki, daj jakąs propozycje proszę:confused:

Kupilam grubych skarpet, czapkę, no i zaczełam kompletowac prezent gwiazkowy chce mu kupić miasto z lego duplo i w tym miesiącu kupiłam poterunek policyjny w przyszłym moze dokupię do tego helikopter:dry:.

Musze jeszcze spodni dresowych troche tez dokupic, moze ze dwie pary:dry:.

Aniu nie zartuj :-p.

A my kupilismy wykładzinę do przedpokoju. Niby na pół roku tylko, ale tam była stara drewniana podłoga i drzazgi z niej to nawet mi z siedzenia wyjmowali, a po 26 latach była jeszcze gorsza. No a Janek bardzo lubi przedpokój, na dodatek może tak swobodnie bawic się bruumami i biegac. I kupilismy taką w ulice i teraz Janek lata sobie po niej, zadowolony jak diabli. Wykładzina zniszczy się bardzo szybko, bo to przy wejsciu, jesień w rozkwicie i 2 psy w domu, ale trudno, grunt by do kwietnia wytrzymała. No a Jaś w komforcie czuł się jeszcze lepiej niz w obówniczym :sorry2:.

Aniu strasznie dużą kupiłas tę kurteczkę, ja mierzyłam dzisiaj w Coccodrillo kombinezon rozmiar 86 i był z dużym zapasem na wysokość i długość rączek. Dziewczyny, mam pytanie jakie kupujecie kombinezony dla waszych dzieciaczków jedno- czy dwuczęściowe? Wydaje mi sie, ze osobna kurteczka przydałaby mi sie, ale jednoczęściowy jest jeszcze wygodniejszy dla naszych pociech. Ech znowu trzeba biegać za tymi zakupami: kurtka, kombinezon, buty jesienne, buty zimowe.... No i 400-500zł pewnie nie moje.

Ja ma oczywiście po Ignasiu - jak wszystko :-) On już w tą zimę, jak miał 1,5 roku chodził w dwuczęściowym komplecie z cocodrillo właśnie - spodnie na szelkach i kurtka. A HAneczka prawdopodobnie wejdzie jeszcze w kombinezon który nosił wczesniej - jednoczęściowy ale dość miękki więc mam nadzieję że nie będzie krępował ruchów za bardzo. Jak będę musiała coś dokupić to raczej dwuczęściowy, tak jak Iguś miał - mam wrażenie że wygodniej się chodzi w takim - no ale to też zależy od konkretnego wdzianka, czy jest bardzo sztywne na przykład. No i z dwuczęściowego na pewno nei wyrośnie :-)

Pzdr

Aga

Moja Mama kupuje bardzo ładne rzeczy w komisie - wyglądają jak nowe a kosztują duuuużo mniej. Niestety nie we wszystkich komisach są takei ładne rzeczy. No a ja w ogóle nie mam szczęścia (ani czasu!!) chodzić po komisach, jak już jadę t ozwykle rachu ciachu musze mieć to co chcę. On ma komis po drodze z pracy tkai fajny. Buty kupiłam dla Hani cool club - są śliczne :-) Szare z kwiatkami no i kosztowały niżej stówki więc też nieźle. A zimowe butki zobaczymy. Niestety zwykle wychodzi że trzeba kupić 4 pary butów rocznie.... Przynajmniej u nas - może neidługo zaczną wolniej rosnąć. A Hania jeszcze nawet nie dorosła do Ignasia butów z zeszłej jesieni :-) Nawet do butów z lata nie dorosła - ma rozmiar około 21, a on miał chyba 23 pierwsze sandały. Może na wiosnę dorośnie do tych butó z jesieni to będize jedna para mniej :-) Co prawda są to niebieskie buty z naszytą piłką do nogi ale kto by się przejmował :p

Aga

Aga

Aniu strasznie dużą kupiłas tę kurteczkę, ja mierzyłam dzisiaj w Coccodrillo kombinezon rozmiar 86 i był z dużym zapasem na wysokość i długość rączek. Dziewczyny, mam pytanie jakie kupujecie kombinezony dla waszych dzieciaczków jedno- czy dwuczęściowe? Wydaje mi sie, ze osobna kurteczka przydałaby mi sie, ale jednoczęściowy jest jeszcze wygodniejszy dla naszych pociech. Ech znowu trzeba biegać za tymi zakupami: kurtka, kombinezon, buty jesienne, buty zimowe.... No i 400-500zł pewnie nie moje.

Kurcze jest duzo za duża ta kurtka ale Quinten nie zgina do końca lewej rączki w łokciu i kurtki muszą być wieksze bo inaczej ciezko się zaklada, bluzy, body są z miekkich tkanin i nie ma problemu a kurtki strasznie sztywne i dlatego musze mieć wiekszą:sorry2:. Spodnie 80 sa dobre:tak:

Ja wczoraj pojechałam po buciki, a kupiłam kurtkę zimową, bardzo nam sie spodobała, a synkowi najbardziej, bo jak mu założyłam, to paradował w niej dumnie i nie chciał zdejmować, a potem sie do niej tulił. Leciutka, mięciutka i dość długa nie taka kusa, wzięłam rozmiar 86 i liczę na to, że przez pół roku ręce nie wydłużą mu sie więcej niż 6-7 cm, no ale w rozmiarze 92 tonął i był mu po kolana :)
Spodni ocieplanych do kompletu nie kupiłam, bo były za luźne w pasie i bez szelek, ale wymyśliłam, ze upoluję mu granatowe spodenki, do czerwono-popielatej kurteczki powinny sie komponować. Jakbym kupiła spodenki, to odpadłby jednoczęściowy kombinezon.
No a z butami jesiennymi jesteśmy w kropce, miałam już kupić rozmiar 22, ale 2 cm na niego za duże i po tym, jak przymierzyłam rozmiar 19, jeszcze wszedł i chodził w nim po sklepie, będę szukać z tego upatrzonego modelu rozmiaru 21, tylko może być kłopot, bo to zeszłoroczna kolekcja Bartka :-(

ja jako praktyczna matka stwierdzilam ze nie bede wydawc duzo pieniedzy i trafilam na okazje na Allegro - niebieska kurtka za 18zl (z przesylka) i bordowa za 9zl :-) Niebieska juz mam i jest super i w swietnym stanie, a mysle ze i z bordowej bede zadowolona.
Rozmiar 98 - taki luzny, ale moze jak Jasio przystopuje z rosnieciem to jeszcze i za rok beda dobre :confused:

reklama
Ja w zeszłym roku polowałam na allegro, ale dałam tyle, co w tym roku za nówkę, bo kupiłam firmówki i byłam z nich bardzo zadowolona. W tym roku brakuje mi czasu na allegro, więc poszłam na łatwiznę. Widzę mysz, że lubimy te same kolorki: czerwienie-borda i granaty :-) To jak ci przyjdzie ta druga, to pochwal się fotkami :)

Do góry