reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Malenstwa

No to my mamy przekrój ciuszków od 68 do 92/98 - beznadziejne sa rozmiarówki i tyle.

Choc tez synek nietypowo szczupły, wiec krótkie rzeczy bez problemu wchodzi w 68, a bluzki z długim rekawem robią się po prostu 3/4, ale spokojnie w nie wchodzi. Podobnie z body - jakis m-c temu odłożylam takie na 0-3 m-ce!!! :szok:
Ma tez jednak takie na 92 i tyle, ze sa mu szerokie, bo na długość OK - no ale dlugo je jeszcze ponosi, bo długość spokojnie mozna naciagnąć - po prostu zmniejszy sie w obwodzie. ;-)

reklama
Krupko, my wchodzimy jeszcze w koszulki z krótkim rękawem z zeszlego roku (3m) pod ogrodniczki idealne, a body bez rękawów miał dzisiaj na sobie 68, choć w jedno z Ewy na 62 też wchodzi (wyjątkowo długi egzemplarz sie trafił :-) a że Pampersy są malo "puchate", to sie bez problemu dopinają w kroku) No i najlepsze jest to, że ogrodniczki z zeszłego roku na 6-9 m-cy rosną razem z nim, bo ma je teraz takie fajne 3/4, a szelki są regulowane.
Dzisiaj przymierzyłam mu jeszcze kurteczkę polarową 3-6m-cy - odwinelam mocniej rękawki i bluza idealna na niego tylko taka lekko za pas :-) Spodnie długie najlepiej mu lezą na 80 ew jeszcze 74, bo nie przydeptuje. Dostał wczoraj na imieniny ubranka na 86, bluzy OK, bo rękawek sie podwinie, ale spodnie dresowe to będą na niego chyba dopiero na wiosnę dobre - i szerokie i strasznie długie. Nie lubię jak ma takie powywijane za szerokie spodnie, bo wygląda jak strach na wróble.
A w paputkach chodzimy 19-20.

Ostatnia edycja:
kochane polecam wybrac sie na zakupy do H&M, bo maja przeceny i za 15-20zł mozna kupic naprawde super ciuszki. ja wczoraj jak wpadlam to nie wiedzialam, co wybrac. w koncu kupilam za 20zł dzinsowe spodenki krotkie, ogrodniczki krotkie rowniez 20zł, bluzeczka na ramiaczkach za 15, z krotkim 15, body z krotkim 15 i kapelusik taki, co mial kacperek jak byl malutki tez za 15. ale np. dlugie ciensze dzinsy za 30zł sa, kompleciki krotkie spodenki i bluzeczka 20zł i wiele, wiele innych rzeczy. to ja w coccodrillo majatek bym wydala na te kilka rzeczy, a tak wyszlo mi 100zł i jeszcze sobie kupilam spodenki krotkie i blzke za grosze, bo jakies 35zł. z tym, ze np. coccodrillo ma wszystko polskie, a w H&M wiadomo china, ale i tak mi sie najbardziej te ciuszki podobaly. w cubusie rowniez kupilam bluze za 25 z 50 przeceniona, t-shirt za 10zl z 25 i spodenki za 15 z 25. takze zakupy uwazam za udane. musze jeszcze kupic te dlugie dzinsy i szlaforczek i to bedzie juz komlept na wyjazd.

a i pytanie mam odnosnie tego kremu anthelios dla dzieci faktor 50, czy warto wydac te 50zł i czy to moze byc na nastepny sezon?

Szerlock, ja mam filtry 30 i 40 kupione po 20zł i świetnie się sprawują, więc ja bym na twoim miejscu nie przepłacała, chyba że wybierasz się do Afryki. W Polsce wystarczy filtr 30.
Ja też wczoraj obkupiłam synka, skorzystałam z wyprzedaży w Smyku, 5-10-15 i innych galeryjnych sklepach i kupiłam mu już na jesień i następną wiosnę (mam nadzieję, bo rozmiar 92) bluzę z kapturem na haju i do tego dobrałam idealnie pasujące sztruksiki, poza tym kupiłam kilka bluzeczek i dwa fajne sweterki na zimę. Kupowałam większość cieplejszych rzeczy, bo na lato już go wcześniej obkupiłam. Miałam jeszcze ochotę na wiatrówkę Wójcika, przecenioną 60zł, ale i tak 88zł za nieocieplaną kurtkę to dla mnie za dużo, nawet jakby miała posłużyć jesień i wiosnę.

ja z kurtka wole sie wstrzymac bo naprawde rozmiar pozostaje zagadka :-D
Jasio dostal od znajomych ubranka z H&M wlasnie no i wszystkei na 92cm. Miedzy innymi dostal takei bajerancie skejtowskie spodnie (dlugosc 3/4), no ale ten rozmiar akurat nie bedzie raczej dobry na przyszly rok wiec wymienie na 98. Teraz oczywiscie Jasiowi jeszcze nieco wisza i spadaja z tylka, ale ja mam wizje mojego syna wielkoluda jakiegos... :szok:
Ale z tymi rozmiarami cholery mozna dostac. Zamowilam Jasiowi na Allegro 2 pizamki letnie - jedna na 92 (z trudem sie miesci, no ale jakos...) a druga na 104 - tez ja nosi ale luzna bynajmniej nie jest...:eek:

Mój syn najwięcej rosnie latem, potem stopuje, tak było rok temu i tak jest teraz. Spodnie z tygodnia na tydzień robią się coraz krótsze. Kurteczkę ogladałam na 92, ale rękawy się podwinie i jest OK, za to jak przymierzyłam do niego kombinezon jednoczęściowy, to w 92 na razie tonął. W zeszłym roku kupilam kombinezon w rozmiarze 68 odpowiadającym 74 i dobrze zrobiłam,ze nie kupiłam wiekszego, bo do samego końca był dobry i niewyrośniety, a w kwietniu wcisnął się jeszcze w kurtkę z jesieni w rozmiarze 68.

Z tymi rozmiarami to głowa może rozboleć... Ogólnie mały myka teraz w 74-80, ale np niektóre bodziaki 86 są idealne a ostanio odłożyłam dopiero bluzę 3-6 miesiecy :szok: rękawy nadal dobre były ale już krótkawa ;-) No i spodenki krótkie nadal 68 bo nomalnie w tym rozmiarze miał tak do kolan a teraz są takie krótkie krótkie :tak:choć inne 80 są maławe więc normalnie kit z tymi rozmiarówkami :-D

chcialabym uzupelnic kacprowi zestaw zabawek, bo ostatnie kupilam w maju i tak w sumie to nie mam pomyslu. na pewno znikopis, bo gryzdac mu sie chce, a co jeszcze to nie wiem. macie jakies pomysly? jakie zabawki najabardziej pododbaja sie waszym pociechom.

i jeszcze pytanko a propos pizamki - jesli kupowalyscie na allegro to u kogo warto i jakosc dobra.

szerlok mój Racio to najlepiej bawi się traktorem wadera tym dużym i puzzle ostatnio są na topie ma coś takiego tylko z pojazdami
5 baby puzzle ( 4,2,2,3,3 el)...........NOWOŚĆ (422059459) - Aukcje internetowe Allegro

A ja planuję zakup czegoś na biegunach i zastanawiam się między tym
NOWOŚĆ!!! BUJAK, SKOCZEK "ŻYRAFA" 3w1 (415311463) - Aukcje internetowe Allegro
a tym
NOWY LITTLE TIKES MOTOCYKL POLICYJNY BUJAK + BONUS (416932478) - Aukcje internetowe Allegro
Może coś możecie doradzić? A może zdecydowac się na klsycznego na biegunach drewniaka
DREWNIANY, EKOLOGICZNY KOŃ, KONIK NA BIEGUNACH (420045627) - Aukcje internetowe Allegro
albo
LEPSZY MOTOR NIŻ KOŃ, KONIK NA BIEGUNACH ! (420046210) - Aukcje internetowe Allegro:-):-):-):-)ten sprzedawca ma też inne fajne.

Ale zależy mi na czymś na czym mógłby już teraz się bujać bo te drewniane to są wyższe, raczej dla strszych dzieci

reklama
Do góry