reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

Dla Miłosza kupywałam kurtkę w kwietniu to albo ten rozmiar byl nie do tej kurtki albo moj chlopak taki wielki jest ...
kurtka jest na 122 cm... i co na smieszniejsze rekawy są teraz akurat... :confused:

mam pytanko jakie buciki noszą wasze dzieci... lekarka stwierdzila ostatnio ze Miłosz chodzi w nie dobrych bucikach... i zle stawia stopki... zewnetrzną stroną stopki..

reklama
Szerlock, moja Hania lubi takei foremki do wkąłdania jedna w drugą, fajne kupiliśmy ostatnio w Ikei.
Poza tym lubią budować z lego - mamy policję - sporo klocków do budowania z ludzikami, samochodzikiem i motorem i ona najbardziej ten motor lubi i sadzać ludziki na niego. Hania bardzo lubi piłeczki, a Igi nie bardzo.

Igi lubi się bawić narzędziami i różnymi garnkami i patelniami - ostatnio kupiłam zestaw kuchenny z deską do krojenia i wielkim nożem (oczywiście z plastiku...;-) ) no i ten nóz to jest hit. Lubi też takei długie miękkie pałąki od maty dla niemowląt mówi że to jest jego miecz. Ćwiczy tym mieczem na balonie zaiweszonym pod sufitem w pokoju.

Te puzzle Baby są bardzo fajne, też polecam, ale Hania jeszcze nie ukąłda chociaż się interesuje, ale sama nie złoży do kupy niczego. Igi za to już dawno :-)

Poza tym przepadają za książkami, ale nie wszystkimi.... Mają swoj ulubione z naszego zbioru, a innymi się nie interesują za bardzo. Igi już potrafi ładnie się skupić na całkiem długim opowiadaniu, Hania woli bardziej treściwy przekaz jeszcze :-)

Pzdr

Aga

zgred a daj jakies namiary na te patelnie i noze, bo ja szukam na allegro, ale kurde jakies takie to badziewiaste na zdjeciach jest, a moze w rzeczywistosci normalne.

ksiazek mamy sporo, rozne bajeczki, wierszyki, zagadki takze na razie to regal musze kupic:-D

Szerlock ten zestaw z nożem to własnie taki badziewiasty plastik za 9 złotych kupiony w osiedlowym spożywczaku.

W ikei są ładne metalowe garnki i patelnia.

Pozdrawiam

Co do zabawek to u nas nieustajacym hitem sa pilki (od dmuchanych, po kauczukowe...) - Jas potrafi nawet isc do lozka z pileczka i nie wypuszcza jej z reki :sorry2:
Lubi tez samochodziki (od resorakow po wieksze) no i ksiazki tez lubi sam ogladac.

Kurtki zimowej mialam nie kupowac ale trafila sie fajna za 10zl ;-) - no z przesylka to 20zl, ale jeszcze do tego jest pikowana kamizelka :tak:

zgred - Jasio tez uwielbia te foremki-kubeczki ktore sie wklada jedne w drugie :tak: Ma jedne wlasnie z IKEA a drugie z Fisher Price mu kiedys kupilam.

ewula mam zamiar kupić coś takiego Piotrkowi na gwiazdkę, więc jestem jak najbardziej na tak :-D Ale na Twoim miejscu sprawdziłabym cenę w ikei, bo jakoś mi się drogo na tej aukcji wydaje (ale może mi się tylko wydaje ;-))

Jasio dostal ta zabawke na urodziny i mu sie podoba dosyc :tak:
Ma tez z IKEA drewniane klocki, ale ostatnio jak sie nimi bawil to tylko stukal, rozrzucal i ogolnie robil halas, wiec jeszcze raczej nie dorosl... :sorry2:
Jesli chodzi o ceny to mu kupowalismy w sklepie bo na Allegro cena zabawki wraz z przesylka jest wyzsza niz normalnie w sklepie.

reklama
My tez chyba kupimy Jankowi, bo w Komforcie po tym jak potarzał się na wykładzinach zwiał nam do kącika dla dzieci bawic się tym własnie.

Mamy znikopis i swietna zabawka dla Janka :-)

No a teraz uzupełniam mu garderobe, bo okazało się, że ma sporo rzeczy do 74 i od 92, a 80 i 86 tak po macoszemu potraktowane :baffled:. Kupiłam mu rajstopki z ABSem, szlafroczek, bidoniki małe z uchwytami i komplet do wymiany rurek w bidoniku, No i czapeczkę. A w realu kurteczke cienką, bo nie miał takiej.
Jeszcze musze popolowac na dresiki i spodnie :-).

Do góry