reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Malenstwa

Tez zastanawiałam sie nad rękawiczkami "niedrapkami" bo raczki zimne jak lód, szczególnie w nocy... No i przeszliśmy juz całkowicie na "zabudowaną" garderobę, rączki i nózki zakryte. A no dworku to juz obowiazkowo cienka czapeczka lub kapturek :tak: Czy tylko mnie wydaje sie ze juz bardizj chłodno jest? Przyzwyczaiłam sie do tych bodziaków i jakoś dziwnie mi tak małego opatulać w długie rękawy i nogawki, ale nawet mnie jest chłodno, zreszta ja to od zawsze zmarzlak byłam :-D
Dłonie też juz zaczełam miec chłodne jak to na jesień przystało i przed pielegnacją małego musze sobie najpierw rozgrzac w ciepłej wodzie ha ha :tak:

reklama
Mój mały ma zimne łapki na spacerkach, w domu jest OK.
No a zimniej oczywiście, że jest - żeby mi było zimno, to już naprawde potrzeba niskiej temperatury, a ostatnio zakładam tylko długie spodnie i długi rękaw, więc i małego zaczęlam cieplej ubierać.

Tez musze kupic kilka sztuk rajstopek, wczoraj zakupilam na allegro stojak edukacyjny zeby mial jakies zajecie jak musi chwile polezec sam

ja tez musze kupic rajstopki i zastanawiam sie nad jakimis papuciami bo stopki marzna :eek: a rekawiczki tez mi przez mysl przeszly bo rano i wieczorem na spacerku jest juz po prostu zimno :no: co planujecie zakladac na stopki ??

a do spania tez cos cieplejszego musze wyciagnac bo dzisiaj zauwazylam ze syniu byl chlodny :sorry2: echhh koniec lata ....

My narazie zakładamy same skarpetusie ale w gondolce jest jeszcze nakryty kocykiem na nózkach. ale buciki tez juz mamy w razie co :tak:

My też już powolutku cieplej ubieramu Zule, a ona ostatnio lubi być cieplutko ubrana albo opatulona:-D
problem mamy z bluzami albo sweterkami, albo za grube albo za cienkie, muszę zakupić coś " wyśrodkowanego":happy2:
i w ogóle muszę jej zakupić więcej ciuszków na teraz, bo wszystko z "początku" robi się za małe od jakiegoś czasu i poszło w kąt, czas iść z postępem czasu:-D

My dziś polowaliśmy na pajace (mówiłam, jestem fanką :happy2:), ale nic nie zdobyliśmy :-/. Kupiłam za to kilka spodni i koszule... W sobotę nawiedzę pruszków a w poniedziałek z rana najazd na Wiatraczną (nowa dostawa!!!) i będę się biła o łupy. No i czapki muszę kupić, takie z uszkami... Chyba dziś zawalę noc na allegro.

My na spacerki wychodzimy w dresiku na body z krótkim rękawkiem, spodenkach i skarpetkach, ale nie było jakoś super zimno 18-20st C. W domu jeszcze bryka w samym bodziaku, bo mamy ciepło, dopiero ostatnie dwie noce śpi w pajacyku, ale to dlatego, ze niedługo z nich wyrośnie, odkopuje sie w nocy, no i że mamy otwarte okno, ale nadal pod letnią kołderką.
A co do ostatnich zakupów, to rzuciłam hasło w rodzinie, że nie mogę upatrzyć dla synusia ładnych dżinsików i mały dostał 3! Od obu babci i cioci! Na jesień mam zamiar kupić małemu komplecik polarowy na zamek - już miała upatrzony, tylko rozmiaru nie było (tym razem nie będę nic mówić :-)), no i przydałaby się jakaś kurteczka. No a na potem kombinezon.
Niektórzy zakładają spodnie na pajace. A czy rajstopki są unisex, czy różnią się czymś te dla chłopca i dziewczynki?
Aletko masz już ubranko dla synusia na chrzest? Ja kupiłam, ale bawełniane i niestety nie za grube, więc jak będzie zimno, to trzeba będzie synka ubrać na cebulkę.

reklama
mały w nocy dzisiaj spał juz w pajacyku bo zauważyłam że poprzedniej nocy było mu chłodno :tak: a dzisiaj to nawet po domu ma śpioszki i kaftanik bo prawde mówiąc to za ciepło nie jest - ehhh jesień już przyszła ...

Do góry