Moja kolezanka po wizycie u ortopedy pieluchowała przez jakis czas ale nie wiele wg zalecen. Natomiast ja słyszałam ze tego sie już nie zaleca w nowoczesnej medycynie i ze specjaliści wypowiadają sie przeciw. Napewno więc nie będe tego robić sama bez konsultacji.
reklama
Nam położna nawet zdecydowanie zakazała szerokiego pieluszkowania maluchów póki nam nie nakaże tego ortopeda po usg w 6 tygodniu życia mówiła że jest to dosyć nowe podejście ale taka profilaktyka beż przyczyny może wyrządzić dużo szkody i między innymi dlatego teraz dużo dorosłych ludzi ma problemy z biodrami - więc ja bez wyraźnych zaleceń nie zamierzam tego robić
baba.j.aga
Entuzjast(k)a
Śmiać mi sie chce z tych wszytskich zaleceń lekarskich- nas mamy pieluszkowały....teraz lekarze mówią NIE
kiedyś ortopedzi mówili że jak ma sie chory kregosłup to najlepiej spać na twardym- teraz przepraszaja za swoje wcześniejsze zalecenia i spaniu "na deskach" mówią NIE
...normalnie jak z modą
fajnie że temat smoczków został poruszony, też chciałam to zrobić...bo ja dopiero robie zakupy i też się nad tym zastanawiałam
kiedyś ortopedzi mówili że jak ma sie chory kregosłup to najlepiej spać na twardym- teraz przepraszaja za swoje wcześniejsze zalecenia i spaniu "na deskach" mówią NIE
...normalnie jak z modą
fajnie że temat smoczków został poruszony, też chciałam to zrobić...bo ja dopiero robie zakupy i też się nad tym zastanawiałam
ja w końcu kupiłam jedna butelke antykolkową dr brown's i jestem zadowolona. smoczek poziom 1, dla dzieci od 0-3 miesiecy. kształt smoczka przpomina sutek i cięzko sie z niego pije (probowaliśmy z mężem ). butla jest szeroka i porządna. podoba mi sie. a i ta nose fride tez kupiłam, zobaczymy jak sie sprawdzi, zwłaszcza, ze mamy uzywajace, sobie bardzo ja chwala.
agask
nałogowiec
Aletka faktycznie bardzo fajnie wygląda i moniek i butelka.
Babo Jago mamy nas pieluszkowały bo nie miały wyjścia, po prostu nie było jednorazowych pieluch, tylko jedną tetrową pieluchę składało się w prostokąt i wkładało między nóżki, a drugą zawijało dzieciaczka i samo wychodziło szeroko.
Babo Jago mamy nas pieluszkowały bo nie miały wyjścia, po prostu nie było jednorazowych pieluch, tylko jedną tetrową pieluchę składało się w prostokąt i wkładało między nóżki, a drugą zawijało dzieciaczka i samo wychodziło szeroko.
baba.j.aga
Entuzjast(k)a
Aletko...faktycznie fajne rzeczy mają - bardzo podobają mi sie te smoczki i buteli. Tylko tam widze rozmiar smoczków 6-18m (czyli to duże- dopiero od 6 miesiąca, tak?). No i jaka wilekość butelki na początku? 150ml czy lepiej kupić odrazu wiekszą?
Agask zgdadzam się nie miały wyjścia. Tylko że pieluszkowanie było jak były dwie pieluchy w kroczu i trzecia do przewiązania. Zresztą! Jak Pampersy zaczęły wchodzić do nas na rynek (jakies 16 lat temu) mamy które ich uzywały i tak dawały jeszcze zwykłą pieluchę-bo tak zalecali lekarze
Agask zgdadzam się nie miały wyjścia. Tylko że pieluszkowanie było jak były dwie pieluchy w kroczu i trzecia do przewiązania. Zresztą! Jak Pampersy zaczęły wchodzić do nas na rynek (jakies 16 lat temu) mamy które ich uzywały i tak dawały jeszcze zwykłą pieluchę-bo tak zalecali lekarze
reklama
baba.j.aga
Entuzjast(k)a
bo nie zawsze z karmieniem piersią idzie tak łatwo (może nie być pokarmu itd.) lub czasem- tak było u mnie w rodzinie- dziecko po wyjsciu ze szpitala dostało bardzo wysokiej gorączki i wymiotów a akurat wypadło jakieś święto, najbliższy lekarz ok 45 minut drogi smaochodem (pod warunkiem że jest takowy albo że jest ktoś z prawo jazdy!); po konsultacji telefonicznej z lekarzem kazano przepoić dziecko osolona wodą ..WIĘC CHYBA LEPIEJ MIEĆ TAKĄ "AWARYJNĄ" BUTELKĘ. Wiadomo, że można kupić ją w momencie gdy jest potrzebna, ale nie zawsze apteka 24h jest w naszym zasięgu
Dla mnie np. mniej zrozumiałe jest kupowianie (w tej chwili )zabawek/ pogrzewaczy itp....ale może w cale nie o uzyteczność chodzi. Każda z nas ma inne podejście do macierzyństwa i jeszcze wiele razy będzie się pojawiał dysonans w podejściu do wielu spraw
Dla mnie np. mniej zrozumiałe jest kupowianie (w tej chwili )zabawek/ pogrzewaczy itp....ale może w cale nie o uzyteczność chodzi. Każda z nas ma inne podejście do macierzyństwa i jeszcze wiele razy będzie się pojawiał dysonans w podejściu do wielu spraw
Podziel się: