reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

Do uspokajania i do butelek używałam smoczków Avent :-) . Jestem z nich bardzo zadowolona i dlatego teraz też je kupiłam :tak: ;-)

reklama
Ja na poczatek tez mam AVENT (ortodontyczne :eek: ), a od 6 miesiaca moj Mlauszek dostanie smoczek firmy NUK z pilka nozna na tarczy :-) Spodobal mi sie i juz :-D

Kluliczek - Ty to zdolna jestes - moja tesciowa bylaby pelna podziwu bo ona tez jest za samodzielnym szyciem ;-)

Bardzo dobre pytanie :-)

Polozna na szkoel rodzenia radzila nam pieluszkowac do tego USG bioderek (okolo 6 tygodnia zycia Maluszka) ale jest to dosyc niewygodne no i boje sie ze beda upaly juz w czerwcu i w ogole bedzie niefajne to dla dzieci :no:

ja pieluszkowałam Ole przez pare dni ale później juz mi jej szkoda było...
po zrobieniu USG jak sie okazało ze z bioderkami OK juz nie pieluszkowałam
a co do Maksia to w koncu mu nawet tego USG nie zrobilismy......

A u nas uspokajający sprawdził się chicco, mała na początku w ogóle nie chciała ssać, ale potem się przydał, na szczęście nie mamy problemów z odstawianiem takich rzeczy :-) cyc, smok i butla poszły w odstawkę bezszelestnie.
A chicco może wygląda mało estetycznie ale jest cały zrobiony z kauczuku i dziecko może się nim bawić jak gryzakiem, poza tym ostatnio usłyszałam że lepsze są smoczki nie wyprofilowane takie jak nuk tylko takie jak avent lub chiccoczyli okrągłe bo przypominają sutki i nie rozleniwiają malucha, a chicco dodatkowo jest niewielki.
4gyftwh.jpg

Żadnego pieluszkowania jeżeli wszystko jest ok i dziecko urodziło się zdrowe, raz że pampers jest i tak w miarę szeroki, a dwa że dziecko do prawidłowego rozwoju stawów musi mieć możliwość swobodnych ruchów nóżek.

w sprawie pieluszkowania Agask ma 100% rację :tak: :tak: :tak:

Usg bioderek powinno się zrobić 3 razy: w wieku 4 - 5 tygodni, 4 miesięcy oraz po ukończeniu 7 miesięcy

ee dziewczynki, a co chodzi z tym pieluszkowaniem:zawstydzona/y: wstyd się przyznać, ale ja pierwsze słyszę - opiszcie dokładnie na czym to polega?:eek:

agask- fajna fotka z karolą:)))))))))))

reklama
Do góry