reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Malenstwa

Do uspokajania i do butelek używałam smoczków Avent :-) . Jestem z nich bardzo zadowolona i dlatego teraz też je kupiłam :tak: ;-)

reklama
Ja na poczatek tez mam AVENT (ortodontyczne :eek: ), a od 6 miesiaca moj Mlauszek dostanie smoczek firmy NUK z pilka nozna na tarczy :-) Spodobal mi sie i juz :-D

Kluliczek - Ty to zdolna jestes - moja tesciowa bylaby pelna podziwu bo ona tez jest za samodzielnym szyciem ;-)

Bardzo dobre pytanie :-)

Polozna na szkoel rodzenia radzila nam pieluszkowac do tego USG bioderek (okolo 6 tygodnia zycia Maluszka) ale jest to dosyc niewygodne no i boje sie ze beda upaly juz w czerwcu i w ogole bedzie niefajne to dla dzieci :no:

ja pieluszkowałam Ole przez pare dni ale później juz mi jej szkoda było...
po zrobieniu USG jak sie okazało ze z bioderkami OK juz nie pieluszkowałam
a co do Maksia to w koncu mu nawet tego USG nie zrobilismy......

A u nas uspokajający sprawdził się chicco, mała na początku w ogóle nie chciała ssać, ale potem się przydał, na szczęście nie mamy problemów z odstawianiem takich rzeczy :-) cyc, smok i butla poszły w odstawkę bezszelestnie.
A chicco może wygląda mało estetycznie ale jest cały zrobiony z kauczuku i dziecko może się nim bawić jak gryzakiem, poza tym ostatnio usłyszałam że lepsze są smoczki nie wyprofilowane takie jak nuk tylko takie jak avent lub chiccoczyli okrągłe bo przypominają sutki i nie rozleniwiają malucha, a chicco dodatkowo jest niewielki.
4gyftwh.jpg

Żadnego pieluszkowania jeżeli wszystko jest ok i dziecko urodziło się zdrowe, raz że pampers jest i tak w miarę szeroki, a dwa że dziecko do prawidłowego rozwoju stawów musi mieć możliwość swobodnych ruchów nóżek.

w sprawie pieluszkowania Agask ma 100% rację :tak: :tak: :tak:

Usg bioderek powinno się zrobić 3 razy: w wieku 4 - 5 tygodni, 4 miesięcy oraz po ukończeniu 7 miesięcy

ee dziewczynki, a co chodzi z tym pieluszkowaniem:zawstydzona/y: wstyd się przyznać, ale ja pierwsze słyszę - opiszcie dokładnie na czym to polega?:eek:

agask- fajna fotka z karolą:)))))))))))

reklama
Do góry