reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

a jak już ściągnę to mleko do butelki, to ile może być w lodówce a ile w zamrażalniku? jakie są dobre butelki do przechowywania mleka? miałyście jakieś specjalne pojemniki?:cool2:

reklama
Dzięki Aletka :-) Ja mam jakieś butelki w zestawie z laktatorem. A jeżli to nie wystarczy, dokupię coś w razie czego. Na razie wyjść nie przewiduję - ale co będzie, któż to wie ;-)

babajaga, ja też nie kupuję poki co zabawek, ale coraz częściej myśle o karuzeli do łózeczka, myślę, że tak szybko nikt maluchowi tego nie kupi, a nie chciałabym, aby mu smutno było patrząc w jednolity sufit :baffled:
Co wy na to drogie mamusie?

ja kupiłam jedna butelke 240ml, ale na wypadek gdy bede musiała wyjsc itp i trzeba bedzie sciagnac mleko i dac. i tu istotny jest smoczek- musi byc bardzo cięzko ciągnąc z niego, zeby malec nie był za sprytny i nie odrzucił cycka

Na szkole rodzenia mieliśmy pania reklamująca "zabawy fundamentalne" - ona pokazywała nam w części dla najmłodszych takie czarno-białe obrazki - wzory geometryczne i proste obrazki. Myśmy tego nie kupili, ale namalowaliśmy te obrazki sami - postawiliśmy koło przewijaka, i w łóżeczku - była łódka, buźka i inne namalowane na białej kartce czarnym markerem, grube wyraźne linie. Podobno takie coś rewelacyjne jest dla dziecka, które dobrze widzi te wzorki i faktycznie Ignacy był zafascynowany swoimi obrazkami - później zaczął się do nich uśmiechać :)

Pzdr

Aga

o tych czarno-białych rysunkach tez własnie czytałam. podobno rewelacyjne dla dzieci. lepsze niz tez wszystkie misie, obrazki, karuzelki. A nic nie kosztuja:-)

krupka ja obydwoje dokarmiałam od poczatku no i podawałam w butelce herbatke, poza tym jak odciągałam swoje mleko no to też jakoś trzeba było dziecku podać;-) oczywiście, że teraz odradzają i butelki i smoczki bo dziecko się oduczy ssania piersi, mozna podawać mleko łyżeczką albo strzykawką ale moje podejście jest takie, zeby dziecko umiało i z cyca i z butli bo wtedy nie problemu ( czasem dzieci które są na samej piersi po kilku miesiącach nie potrafia z butelki ze smoczkiem pić i niewiadomo co robić..) ja zreszta nie zamierzam długo karmić, tak do 4 miesięcy o ile sie w ogóle bedzie dało, bo np. jak karmiłam Maksia to Ola wtedy robiła tysiace róznych rzeczy, zeby mi przeszkodzić:baffled: a nie wiem jak będzie się zachowywał synuś...

a dzis na poprawę nastroju kupiłam cos dla siebie w końcu- torebke i buty:-) chciałam sobie coś zafundować zanim znikną pieniądze ze zwrotu;-)
no i chcialam przed porodem jeszcze:tak:

mamooli - gratuluję udanych zakupów, nam się przecież też coś od życia należy a potem po porodzie będzie bardziej żal bo ciągle coś dla dzidzi będzie potrzebne ;-) ja też tak kombinuję żeby sobie jakieś butki na lato trzasnąć, muszę przemycić jakoś ten pomysł ...

butelkę też planuję kupić bo po porodzie jak będę wychodziła na uczelnię to męża z mleczkiem będę zostawiać więc się pewnie przydadzą, tylko że nie wiem co z tym smoczkiem ... które to są takie że trudno z nich ciągnąć ???? :confused::confused: pomóżcie i poradźcie jaki mam kupić żeby się maluszek od cycka nie odzwyczaił :baffled:

Ja kupilam sobie przed Wielkanoca buty takie super wygodne, bo innych nie bylabym w stanie przymierzyc... No i obawiam sie ze po porodzie moze mi troszke rozmiar stopy sie zmienic, wiec sie wstrzymuje.
Martwie sie troche tym, ze tak szybko po porodzie mamy te chrzciny i nie wiem czy zdaze zeszczuplec a cos do ubrania tez bede musiala sobie kupic... moze sie uda :-)

reklama
Mamooli- cieszę się razem z Tobą Twoim szczęściem jakim są zakupy :-):-):-) wspaniale, że sprawiłaś sobie przyjemność:-D:tak::-)

Do góry