reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla Malenstwa

no tak. a moze faktycznie oddaj im te pieluchy. nowych nie kupuj, te tez na pewno zuzyjesz. przypuszczam,ze te moje firany to takie same jak twoje. ale i tak przeciez nie bede ich uzywac jako pieluch, czyli do wszystkiego innego mogą byc

reklama
Ja mam 20 tetrowych nawet nie najgorszych, kosztowały coś ok.2 zł prawie i 5 flanelek.
Flanelek zamierzam używac podobnie jak kasro, do wózka, może na przewijaku, czy też na podkładzie do przewijania.:happy:
A do czego rzeczywiście posłużą życie pokaże:tak:

Teraz kupiłam 10szt tetrówek i mam jeszcze kilka po Maciusiu :tak:
Do tego mam jeszcze 8szt tetry z kolorowym nadrukiem :laugh2:
Wszystko dobrej jakości, kupując patrzyliśmy aby nie były to "firanki" ;-)

Tetrówek mam 10szt niestety najlepszej jakosci one nie sa mimo ze kosztowaly juz ponad 2zl, flanelowych mam ok 8szt bo co rusz to nowy wzor mi sie podobal ale w lecie przydadza sie do wozka pod dzidzie :)

Dzis zato nabylam wklad do wanienki do kapania , poniewaz nasz maluch nie bedzie kapany w wanience tylko od poczatku w kabinie(mamy ta gleboka)
stwierdzilam ze taki zakup sie przyda.

Rozek mam twardy odkupiony ale w bdb stanie, miekki mam nowy niedawno zakupilam a oprocz tego od znajomych mam 3 inne miekkie w roznym stanie ale co pozniej zaczne oddawac zeby narazie nikogo nie urazic ;)

Aska

ja mam chyba ok. 7 tetrówek i 5 flanelowych - pewnie przydadzą się "do wszystkiego", ja dzięki Bogu nie natrafiłam na te gorszej jakości, bo aż tak przejrzyste nie są i mi się nie sypią:happy:

Ja ma 20 tetrowych gównianych, Czy się sypia to się okarze jak upiorę. Pięć tetrowych już dobrej jakości i pięć flanelek.

ja mam 15 tetrowych białych i 3 tetrowe kolorowe - wszystkie firanki - ale przecież nie do kupek i siuśków tylko do innych przypadłości więc chyba dadzą radę :laugh2: uprałam je i nawet się nie posypały - po prasowaniu są ok - tyle tylko że nie wiem jak zniosą późniejsze gotowanie jeśli zajdzie taka potrzeba :confused: flanelowych mam 3 i mają służyć właśnie jako podkładki u lekarza czy kocyki do wózka a nawet do łóżeczka na lato - planuję dokupić jeszcze kilka bo mi sie strasznie podobają te pieluszki :-D:-D:-D

Kobitki nie wiem czy była poruszana juz kwestia smoczków, ale tak się zastanawiam, bo pewnie takie zkupy są juz dokonane, jakie smoczki kupiłyście (zarówno chodzi mi o uspokajające jak i te do butelek) kauczukowe czy silikonowe??????? Bo ja niedoświadczona w tej sprawie jestem.:zawstydzona/y: Uspokajający kupiłam jeden na wszelki wypadek kauczukowy a do butelek mam silikonowe.

Jeżeli chodzi o smoczki to ja uzywam AVENTu
uspokiajający mam silikonowy od 0-3 miesięcy, kupiłam od razu ten 3-6 miesięcy a później zamierzam odstawić ( tak jak w przypadku Oli i Maksia)

no i mimo, ze buteliki mam z canpola (seria balonik- zakochałam sie w niej i koniec;-) ) to smoczki lepsze ma AVENT i na szczescie do tych canpolowych butelek pasują, na poczatek mam ten 0m+, a własciwie dwa
(jeden do mleka a drugi do herbatki)

reklama
Ja z pieluchami przesadzam, bo mam ich z 30 :p tetrowych. A flanelowe mam 3 z misiami, 2 mniejsze niebiesko kremowe w kwiatki uszyte z resztkowej bawełny i 2 większe białe :-), też wykonane przezemnie. Te tetrowe to też takie firankowe, choć ja nie narzekam, a dużo za nie nie dałam (z dostawą wyszło mi jakoś tak 1,55 za sztukę chyba...). Jakoś w sobotę poszyłabym poszewki na kołderkę (mam śliczną bawełnę od mamy) i zastanowię się nad tym czy z białej flaneli poszyć jeszcze pieluchy czy prześcieradełko.
Rożki mam 2: nowy usztywniany i używany miękki. Ten 2 był w paczce ubranek kupionych na allegro i jest zdecydowanie mniejszy.
No i kończę pranie wszystkiego, sporo tego :-D. Teraz układam, ale czekam jeszcze na jedną półkę w bieliźniarce małego.
A smoczki... Dostałam w prezencie :-D i kupiłam jakieś do butli jakby co :p

Do góry