reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

Kasro bez przesady, trasa katowicka jest bardzo wygodna od samej Warszawy :-) wszystko się da zrobić, ja poznałam kwietniówki z Gdańska i Krakowa, więc nie ma problemu.

Galiyach hihi ja przed urodzeniem Karoli zarzekałam się, ze żadnego różu, moje dziecko nie będzie wyglądać jak cukierek, a potem nagle jedne różowe śpioszki, drugie, sukienusia,body hihi teraz mam już niezłą kolekcję :-)
Butki mnie urzekły ale ja mam świra na punkcie dziecięcych stópek i bucików. Karola ma najbardziej wycałowane nóżki na świecie :-)

ja już ostatnio się śmiałam, że nawet na obiad zjadłabym różowego kotleta:tak: hihihi.

reklama
Dzięki dziewczyny za porady. Jesteście tu naprawdę niezbędne :tak:

Ogladaliśmy dziś łóżeczko z Klupsia z fukcją kołyski - decyzja podjęta, kupujemy je, ale jeszcze nie teraz troszkę poczekamy. Pani w sklepie była całkiem sympatyczna i też co nieco się dowiedziałam. Tak jak nasze mamusie odradzala wanienkę z przewoijakiem - drogie i na krótko.

Martwię się jeszcze o kołderkę i poduszki - w sklepach wszystko jakieś sztuczne. Czy dzieciątku może się pod tym dobrze spać? Mam jedną taką kołderę w domu, ale omijam ją szerokim łukiem i raczej daję gościom, bo przez jedną czy dwie noce nic im nie będzie ;-) No a pierze dla dziecka ponoć alergiczne. Jest więc jakaś alternatywa?

P.S. chusteczki, zgred :-)

a my z powodu obecnosci samego swiatla w lodowce pojechalismy do biedronki na zakupy zarcia,a przy okazji kupilismy kombinezon na zime za 20zl na wzrost 74cm-mysle,ze tyle na zime urosnie :-) moze super cieplutki to on nie jest,ale na polarku,z butkami i rekawiczkami :-) wzielam jasnobrazowy :-D taki mi sie podobal i Piotrowi tez.

Do szpitala wzięłam taki zestaw jaki napisała Agask :tak: :-)
I zakładałam body + śpioszki albo pajacyk :tak: . W moim szpitalu nikt nie kwestionował tego typu ubranek, ze względu na pępuszek :eek: . W ogóle nie widziałam aby mamy używały kaftaników.
W domu zresztą też takich zestawów używałam :tak:
A i nie zdarzyło mi się aby Maciuś się przesikał :happy: (wprawdzie nieraz mnie obsikał jak go przewijałam ;-) ). Wydaje mi się, że to zależy od pieluch (ja caly czas używam Papmersów :tak: ) i od tego jak je zapniemy. Już w domu zdarzyło mi się przesikanie, ale wtedy za lekko zapiełam pieluchę :tak: .

I oczywiście swój krem do pupy, chusteczki i pieluchy. ;-) Ze sobą wezmę też laktator - wolę mieć swój osobisty :tak:

Krupko - na początku Maciuś spał pod kocykiem / rożkiem a pod główkę kładłam mu pieluszkę :tak: . Generalnie dziecko powinno sypiać na płasko ewentualnie trochę po kątem (wyżej główka i na twardym). Nie polecam tradycyjnych kołder i poduszek :no: (niektóre mamy wprawdzie je używają ale ja nie).
Potem jak Maciuś miał ok 5 miesięcy ;-) (na jesień) kupiłam komplet kołderka + poduszka firmy Drewex. Nie pamiętam jakie jest wypełnienie, wiem że nie alergizuje i najważniejsze można prać w pralce :-) (co często czynię). Dla drugiego dzidziusia też taki zetaw kupię :tak:

No właśnie takie zestawy Drewexu i Klupsia oglądałam - wypełnienie to poliester, więc coś sztucznego. Mówili też o jakimś silikonowym wypełnieniu, ale to też przecież sztuczne. Obydwa niby nie alergizujące i można prać, no ale sztuczne, no (tylko poszwka bawełniana). Sama nie wiem co o tym myśleć.

Betko - gratuluję udanych zakupów :-) Rozmiar 74 na pewno będzie odpowiedni :tak:

to zalezy,jaki olbrzym urosnie :-D
przywiezlismy lozeczko.normalne,drewniane, nawet malo zniszczone.tylko bez srubek,bo zgubily sie,jak ci panstwo mieli w czerwcu remont.ale Piotr poszuka,moze gdzies w domu znajdzie,albo sie dokupi.

reklama
Dzięki dziewczyny. Dzięki Wam mam jakiś obraz tego wszystkiego co będzie za kilka miesięcy:-)
Przywieźliśmy wczoraj wózki dla Kacperka (dostaliśmy dwa: jeden taki normalny co można zrobić z niego spacerówkę, a drugi to sama spacerówka). Więc już pokój naszego synka wcale nie jest taki duży jak się wydawało na początku:-D
A dziś dostaliśmy w prezencie rożek i body. I wszyscy się pytają czego jeszcze nie mamy. To miłe:-)

Do góry