reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Malenstwa

Kasro bez przesady, trasa katowicka jest bardzo wygodna od samej Warszawy :-) wszystko się da zrobić, ja poznałam kwietniówki z Gdańska i Krakowa, więc nie ma problemu.

Galiyach hihi ja przed urodzeniem Karoli zarzekałam się, ze żadnego różu, moje dziecko nie będzie wyglądać jak cukierek, a potem nagle jedne różowe śpioszki, drugie, sukienusia,body hihi teraz mam już niezłą kolekcję :-)
Butki mnie urzekły ale ja mam świra na punkcie dziecięcych stópek i bucików. Karola ma najbardziej wycałowane nóżki na świecie :-)

ja już ostatnio się śmiałam, że nawet na obiad zjadłabym różowego kotleta:tak: hihihi.

reklama
Dzięki dziewczyny za porady. Jesteście tu naprawdę niezbędne :tak:

Ogladaliśmy dziś łóżeczko z Klupsia z fukcją kołyski - decyzja podjęta, kupujemy je, ale jeszcze nie teraz troszkę poczekamy. Pani w sklepie była całkiem sympatyczna i też co nieco się dowiedziałam. Tak jak nasze mamusie odradzala wanienkę z przewoijakiem - drogie i na krótko.

Martwię się jeszcze o kołderkę i poduszki - w sklepach wszystko jakieś sztuczne. Czy dzieciątku może się pod tym dobrze spać? Mam jedną taką kołderę w domu, ale omijam ją szerokim łukiem i raczej daję gościom, bo przez jedną czy dwie noce nic im nie będzie ;-) No a pierze dla dziecka ponoć alergiczne. Jest więc jakaś alternatywa?

P.S. chusteczki, zgred :-)

a my z powodu obecnosci samego swiatla w lodowce pojechalismy do biedronki na zakupy zarcia,a przy okazji kupilismy kombinezon na zime za 20zl na wzrost 74cm-mysle,ze tyle na zime urosnie :-) moze super cieplutki to on nie jest,ale na polarku,z butkami i rekawiczkami :-) wzielam jasnobrazowy :-D taki mi sie podobal i Piotrowi tez.

Do szpitala wzięłam taki zestaw jaki napisała Agask :tak: :-)
I zakładałam body + śpioszki albo pajacyk :tak: . W moim szpitalu nikt nie kwestionował tego typu ubranek, ze względu na pępuszek :eek: . W ogóle nie widziałam aby mamy używały kaftaników.
W domu zresztą też takich zestawów używałam :tak:
A i nie zdarzyło mi się aby Maciuś się przesikał :happy: (wprawdzie nieraz mnie obsikał jak go przewijałam ;-) ). Wydaje mi się, że to zależy od pieluch (ja caly czas używam Papmersów :tak: ) i od tego jak je zapniemy. Już w domu zdarzyło mi się przesikanie, ale wtedy za lekko zapiełam pieluchę :tak: .

I oczywiście swój krem do pupy, chusteczki i pieluchy. ;-) Ze sobą wezmę też laktator - wolę mieć swój osobisty :tak:

Krupko - na początku Maciuś spał pod kocykiem / rożkiem a pod główkę kładłam mu pieluszkę :tak: . Generalnie dziecko powinno sypiać na płasko ewentualnie trochę po kątem (wyżej główka i na twardym). Nie polecam tradycyjnych kołder i poduszek :no: (niektóre mamy wprawdzie je używają ale ja nie).
Potem jak Maciuś miał ok 5 miesięcy ;-) (na jesień) kupiłam komplet kołderka + poduszka firmy Drewex. Nie pamiętam jakie jest wypełnienie, wiem że nie alergizuje i najważniejsze można prać w pralce :-) (co często czynię). Dla drugiego dzidziusia też taki zetaw kupię :tak:

No właśnie takie zestawy Drewexu i Klupsia oglądałam - wypełnienie to poliester, więc coś sztucznego. Mówili też o jakimś silikonowym wypełnieniu, ale to też przecież sztuczne. Obydwa niby nie alergizujące i można prać, no ale sztuczne, no (tylko poszwka bawełniana). Sama nie wiem co o tym myśleć.

Betko - gratuluję udanych zakupów :-) Rozmiar 74 na pewno będzie odpowiedni :tak:

to zalezy,jaki olbrzym urosnie :-D
przywiezlismy lozeczko.normalne,drewniane, nawet malo zniszczone.tylko bez srubek,bo zgubily sie,jak ci panstwo mieli w czerwcu remont.ale Piotr poszuka,moze gdzies w domu znajdzie,albo sie dokupi.

reklama
Dzięki dziewczyny. Dzięki Wam mam jakiś obraz tego wszystkiego co będzie za kilka miesięcy:-)
Przywieźliśmy wczoraj wózki dla Kacperka (dostaliśmy dwa: jeden taki normalny co można zrobić z niego spacerówkę, a drugi to sama spacerówka). Więc już pokój naszego synka wcale nie jest taki duży jak się wydawało na początku:-D
A dziś dostaliśmy w prezencie rożek i body. I wszyscy się pytają czego jeszcze nie mamy. To miłe:-)

Do góry