reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Malenstwa

no właśnie ja też wolałabym podotykac:tak:
będe się musiała wybrac do entliczka w Krakowie chyba bo tam mam najbliżej.
Ten materacyk , który mam w Maksia łózeczku jest cały kokosowy i nie mam mu nic do zarzucenia, ten akurat dostaliśmy:-)

reklama
ja kupowałam w sklepie - 70zł (kokos-pianka-kokos ze zdejmowanym pokrowcem), gryczano kokosowy kosztował tyle samo, a piankowo kokosowy 50 zł.

Ale się rozpisałyście :-)
gaaliyah - piękny wózeczek, a kolor to już po prostu niesamowity !! Gdybym miała dziewczynkę to też chciałabym coś różowego.

A my dzisiaj dostaliśmy łóżeczko :-) drewexu takie wiśniowe, strasznie się cieszę bo to używane (za darmo od znajomych) a w bardzo dobrym stanie, w ogole nie zniszczone :-) mąż się właśnie męczy i je składa - swoją drogą to ciekawe czy nam gdzieś wejdzie bo w tym pokoju to mam wrażenie że juz na nic nie ma miejsca ;-) materac tez fajny - kokosowy.

Zamówiłam też na allegro ciuszki:
68-Body GUMIŚ firmy EWA-TANIEJ /niebieskie (172741662) - Aukcje internetowe Allegro
56-Komplet BOBAS firmy EWA - pastelowy /NIEBIESKI/ (175109309) - Aukcje internetowe Allegro
56-Śpiochy EWA 100% bawełna 9,50/szt. /różne/ (173018688) - Aukcje internetowe Allegro
56-KAFTANIKI bawełna EWA kołnierzyk /różne/ (173017169) - Aukcje internetowe Allegro
62-Uroczy komplet marynarski EWA - /NIEBIESKI/ (171829453) - Aukcje internetowe Allegro

i śliczną czapeczkę w carfurze - taką białą w kolorowe paseczki :-D

AA i najważniejsze - mój szalony mąż kupił samochód sterowany ;-)

HEJ DZIWECZYNY MAM DO WAS PYTANKO

jaki rozmiar ubranek kupujecie na wyprawke bo ja chcialam 56 ale wkolo mi odradzają i mówią ze lepiej 62 bo maluch szybko rosnie a niewiadomo jaki duży się urodzi wiec was prosze o rade:-) :-)

martka - ten temat jzu sie przewijal i w sumie nie pamietam jak robia inne dziewcyzny, ale ja mam troche na 56cm, a troche na 62cm - i tak tez bym Ci radzilazrobic, chyba ze jzu na dzien dzisiejszy wiesz ze bedziesz miala bardzo duze dziecko na pryzklad, to w tym momencie te na 56cm moge byc za male juz na dzien dobry.
Tak wiec wiekszosc mam na 62, ale kilka sztuk (spioszkow, kaftanikow i body) na 56. Jak mojemu Jasiowi sie nie przydadza to najwyzej komus dam, a poza tym zawszem ozna zostawic w szpitalu (tak jest zdaje sie pryzjete w szpitalach ze "w dobrym tonie" jest zostawienie czegos z niemowlecej garderoby czy kilku pieluszek itd - nie wiem czy na potrzeby szpitala, czy jakby przyszla jakas kobieta, ktora nie mialaby ubranek dla swojego Maluszka... ale ja na pewno cos zostawie :-)

myszko tak też myślałam zrobić żeby na wszelki wypadek miec te kilka na 56. dzieki za rade i pozdrawiam

barszczyk super ubranka :tak:
no i samochodzik tez sie przyda napewno a póki co tatuś sie pobawi;-)

martka no nie ma co kupowac za duzo na 56, bo moze być tak, ze ubierzesz kilka razy i juz bedzie małe:tak:

Tatuś od 1,5 godziny jezdzi samochodem i obija wszystkie meble !! zaraz trafi mnie szlag :wściekła/y: dla Piotrusia to chyba tylko pudelko zostanie ;-)

Martko - ja tez kupilam tylko kilka sztuk na 56 doslownie 2 albo trzy rzeczy, reszte mam na razie 62 i planuje tez kupic 68 :-)

Mialam w ogole nie kupowac 56 ale tesciowa mi doradzila ze lepiej miec :tak:

A tatus poustawiał właśnie tor przeszkód z butów i oczywiscie w dalszym ciagu bawi sie autem - nawet nie mam co liczyc ze mu sie baterie wyczerpia bo juz nastepne laduje :szok:

Dziewczyny - przypadkowo znalazlam na zupelnie innym forum opinie na temat HITOW i KITOw zwiazanych z rzeczami dla noworodkow. Wkleilabym link do tej ich dyslucji utaj, bo wydaje mi sie ze mozna poczytac opinie innych kobiet (oczywiscie wiem, ze i wsrod nas mamy doswiadczone mamy :-)) o tym co sie przyda, a bez czego mozna sie obejsc...

Nie wiem tylko czy moge, bo to pochodzi z innego forum...:zawstydzona/y:

reklama
Mamooli - czyli po małych przeróbkach wszystko się zmieści :-) :tak: . Nie ma jak to pomysłowy mężuś ;-)
Materac mam po Maciusiu gryczano - kokosowy :tak: . Nie pamiętam ile kosztował :dry:

Barszczyk - no to tatuś ma super zabawkę :-) ;-)

Martko - ja też mam kilka sztuk pajacyków (dosłownie 4 i myślę, że to wystarczy) w rozmiarze 56 :tak:. Poprzednio mąż musiał kupować ten rozmiar ;-) bo mimo iż Maciuś miał 55cm to ubranka w rozmiarze były na niego za wielkie :-)

Mysz - sama nie wiem :confused:. Ale skoro wklejamy linki np do allegro, to chyba można :eek:

Do góry