reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

no właśnie ja też wolałabym podotykac:tak:
będe się musiała wybrac do entliczka w Krakowie chyba bo tam mam najbliżej.
Ten materacyk , który mam w Maksia łózeczku jest cały kokosowy i nie mam mu nic do zarzucenia, ten akurat dostaliśmy:-)

reklama
ja kupowałam w sklepie - 70zł (kokos-pianka-kokos ze zdejmowanym pokrowcem), gryczano kokosowy kosztował tyle samo, a piankowo kokosowy 50 zł.

Ale się rozpisałyście :-)
gaaliyah - piękny wózeczek, a kolor to już po prostu niesamowity !! Gdybym miała dziewczynkę to też chciałabym coś różowego.

A my dzisiaj dostaliśmy łóżeczko :-) drewexu takie wiśniowe, strasznie się cieszę bo to używane (za darmo od znajomych) a w bardzo dobrym stanie, w ogole nie zniszczone :-) mąż się właśnie męczy i je składa - swoją drogą to ciekawe czy nam gdzieś wejdzie bo w tym pokoju to mam wrażenie że juz na nic nie ma miejsca ;-) materac tez fajny - kokosowy.

Zamówiłam też na allegro ciuszki:
68-Body GUMIŚ firmy EWA-TANIEJ /niebieskie (172741662) - Aukcje internetowe Allegro
56-Komplet BOBAS firmy EWA - pastelowy /NIEBIESKI/ (175109309) - Aukcje internetowe Allegro
56-Śpiochy EWA 100% bawełna 9,50/szt. /różne/ (173018688) - Aukcje internetowe Allegro
56-KAFTANIKI bawełna EWA kołnierzyk /różne/ (173017169) - Aukcje internetowe Allegro
62-Uroczy komplet marynarski EWA - /NIEBIESKI/ (171829453) - Aukcje internetowe Allegro

i śliczną czapeczkę w carfurze - taką białą w kolorowe paseczki :-D

AA i najważniejsze - mój szalony mąż kupił samochód sterowany ;-)

HEJ DZIWECZYNY MAM DO WAS PYTANKO

jaki rozmiar ubranek kupujecie na wyprawke bo ja chcialam 56 ale wkolo mi odradzają i mówią ze lepiej 62 bo maluch szybko rosnie a niewiadomo jaki duży się urodzi wiec was prosze o rade:-) :-)

martka - ten temat jzu sie przewijal i w sumie nie pamietam jak robia inne dziewcyzny, ale ja mam troche na 56cm, a troche na 62cm - i tak tez bym Ci radzilazrobic, chyba ze jzu na dzien dzisiejszy wiesz ze bedziesz miala bardzo duze dziecko na pryzklad, to w tym momencie te na 56cm moge byc za male juz na dzien dobry.
Tak wiec wiekszosc mam na 62, ale kilka sztuk (spioszkow, kaftanikow i body) na 56. Jak mojemu Jasiowi sie nie przydadza to najwyzej komus dam, a poza tym zawszem ozna zostawic w szpitalu (tak jest zdaje sie pryzjete w szpitalach ze "w dobrym tonie" jest zostawienie czegos z niemowlecej garderoby czy kilku pieluszek itd - nie wiem czy na potrzeby szpitala, czy jakby przyszla jakas kobieta, ktora nie mialaby ubranek dla swojego Maluszka... ale ja na pewno cos zostawie :-)

myszko tak też myślałam zrobić żeby na wszelki wypadek miec te kilka na 56. dzieki za rade i pozdrawiam

barszczyk super ubranka :tak:
no i samochodzik tez sie przyda napewno a póki co tatuś sie pobawi;-)

martka no nie ma co kupowac za duzo na 56, bo moze być tak, ze ubierzesz kilka razy i juz bedzie małe:tak:

Tatuś od 1,5 godziny jezdzi samochodem i obija wszystkie meble !! zaraz trafi mnie szlag :wściekła/y: dla Piotrusia to chyba tylko pudelko zostanie ;-)

Martko - ja tez kupilam tylko kilka sztuk na 56 doslownie 2 albo trzy rzeczy, reszte mam na razie 62 i planuje tez kupic 68 :-)

Mialam w ogole nie kupowac 56 ale tesciowa mi doradzila ze lepiej miec :tak:

A tatus poustawiał właśnie tor przeszkód z butów i oczywiscie w dalszym ciagu bawi sie autem - nawet nie mam co liczyc ze mu sie baterie wyczerpia bo juz nastepne laduje :szok:

Dziewczyny - przypadkowo znalazlam na zupelnie innym forum opinie na temat HITOW i KITOw zwiazanych z rzeczami dla noworodkow. Wkleilabym link do tej ich dyslucji utaj, bo wydaje mi sie ze mozna poczytac opinie innych kobiet (oczywiscie wiem, ze i wsrod nas mamy doswiadczone mamy :-)) o tym co sie przyda, a bez czego mozna sie obejsc...

Nie wiem tylko czy moge, bo to pochodzi z innego forum...:zawstydzona/y:

reklama
Mamooli - czyli po małych przeróbkach wszystko się zmieści :-) :tak: . Nie ma jak to pomysłowy mężuś ;-)
Materac mam po Maciusiu gryczano - kokosowy :tak: . Nie pamiętam ile kosztował :dry:

Barszczyk - no to tatuś ma super zabawkę :-) ;-)

Martko - ja też mam kilka sztuk pajacyków (dosłownie 4 i myślę, że to wystarczy) w rozmiarze 56 :tak:. Poprzednio mąż musiał kupować ten rozmiar ;-) bo mimo iż Maciuś miał 55cm to ubranka w rozmiarze były na niego za wielkie :-)

Mysz - sama nie wiem :confused:. Ale skoro wklejamy linki np do allegro, to chyba można :eek:

Do góry