reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

Nie, no skad! Do glowy by mi to nie przyszlo, zwlaszcza ze nawet nie wiem gdzie moglyby znalezc swoje nowe miejsce... kurcze- im mieszkanie wieksze, tym trudniej wszytsko upchnac :baffled:

reklama
Dziewczyny - tak z troche innej beczki mam pytanie -

czy ktoras z Was planuje zakup lezaczka (lub juz kupila?).

Jakie sa najlepsze? Chyba takei z oparciem ktore sie rozklada na plasko, nie? No i jesli mam byc szczera to mysle o wersji z mozliwoscia bujania (lezaczke - bujaczek). Ceny sa niestety zazwyczaj dosyc wysokie, wybor duzy... :baffled: No i kolejny problem z decyzja... :confused: :confused: :confused:

Aha - i jeszcze bym chciala zeby sluzyl dziecku jak najdluzej... Zwykle lezaczki sa do 9kg (okolo pol roku zaledwie...) - wiecie o czyms sprawdzonym?????

Welonka- super pokoik. W ogóle fajnie masz że masz pokoik! My na raize z dzieciakami razem w "dużym pokoju" :)) DObrze, że chociaż mamy drugi pokój żeby wieczorem w spokoju posiedziec...

Czekam żeby mój mąż schody wyrąbał na górę - tzn dziurę zrobił schody już stolarz zrobi, przybędą nam dwa pokoje ze skosem - sypialnia i drugi pokoik w przyszłości dzieciaków.

Agnieszka

MYSZ ja planuję zakupić leżaczek i właśnie dzisiaj się za takowym rozglądałam :-) Ceny kształtują się od 120 do nawet 400zł. Ja upatrzyłam sobie taki jeden za 240zł i czekam teraz na przyjazd mojej mamy, która zaoferowała się kupić taki leżaczek. Na pewno to bardzo przydatna rzecz :tak:
Jeśli chodzi o pokoik dla Oliwki to wiem , że mam ogromne szczęscie, że Mała będzie miala swój pokoik :happy: Ale i Wy wreszcie się doczekacie zobaczycie :tak: jakoś pomalutku :happy:
Dzisiaj dokupiłam trzy pluszaki, pościel i firanki więc wstawiam zdjęcia :-)

Az slow brakuje :-)
Czyli Wasza Oliwcia bedzie spala sama od poczatku??? moze to i dobry pomysl, bo od poczatku przywyknie :confused:
Hmm... Na dzien dzisiejszy planuje zeby Jasio byl w naszej sypialni jakies pol roku, ale moze faktycznie lepiej zeby od poczatku byl sam? Oczywiscie wiele zalezy od tego jakie jest dziecko - bo bieganie co kwadrans do drugiego pokoju to tez nie jest najlepsze rozwiazanie :-D

welonka - jak taki wypasiony lezaczek chcesz kupic to pewnie jest to Fisher Price???
Na razie sie wstrzymam z tym zakupem oczywiscie bo moze i u nas rodzice beda chcieli cos tkaiego kupic...

welonka pokoik naprawde super:tak:

Nasza Kamilka tez bedzie od poczatku spała sama tzn. ze swoim rodzeństwem w pokoju:-) Mam nadzieję, ze nie bede się wzajemnie budzić (Ola sie szybko przyzwyczaiła do pobudek Maksia i z czasem juz nie reagowała) Na poczatku to będę napewno mała kilka razy brac do nas do łóżka na karmienie i jak zasnie z powrotem odnosić, tak jak to z Maksem było
Michał obiecał, ze do Świąt mi zrobi wszystko tak jak ma być i łózeczko pomaluje, jak juz bedzie wszystko gotowe to tez napewno wkleje fotke:tak:

MYSZ tak własnie planuję aby mała spała od początku u siebie. Nie wiem oczywiście jak to będzie wyglądało w praniu ale będziemy próbować :-)
Jeśli chodzi i leżaczek to ten co upatrzyłam to nawet nie wiem z jakiej firmy. Rzuciłam na niego okiem i mi sie spodobał, ale jak przyjedzie mama to wtedy konkretniej sie porozglądamy :-) Z Fishera pani w sklepie odłożyła mi karuzelę do łóżeczka i czekam teraz na wypłatę bo mężowi nie mam odwagi powiedzieć , że kupuję karuzelę za 200zł bo by mnie chyba :szok: ... :szok:

Welonka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!cudooooooooooooooooooooooooooo:-):-):-):-) pokoik jest po prostu przepiękny, prześliczny, cudny! a ten dywanik to po prostu wypasik:tak: jestem tak pod wrażeniem, że aż brak słów!coś wspaniałego, wspaniała aranżacja wnętrza :-D:-) wyszło na 6 z plusem;-)

reklama
:-) Dziękuję slicznie za te cudowne opinie :-) Strasznie się cieszę , że się Wam podoba pokoik mojej stokrotki :happy:
Przed chwilką wróciłam ze sklepu w którym byłam z moją siostrą i siostra kupiła dla Oliwki leżaczek Fisher Price a ja karuzelę na łóżeczko :-) :-) :-)
Strasznie się cieszę :-) Nie sądziłam, że będę miała ten leżaczek :-)

Do góry