reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

Gaaliyah - piekny wózeczek :-) prześliczny kolor :-) , żałuję, że mój nie występował w takich kolorach.

Kobietki my mamy dosyć duże mieszkanie bo 103m, ale mój mąż kupując je (jak był jeszcze kawalerem) zrobił je właśnie tak ,jakby tym kawalerem miał być na wieki :-D Zrobił sobie ogromną kuchnię, ogromny salon (50m) i małą sypilanię (3,30x2,80) No i niestety w tej sypialni nie zmieściłoby się juz nawet łóżeczko dzieciątka :no: Dlatego postanowiliśmy z tego ogromnego salonu zrobić dodatkowy pokój, gdzie przeniesliśmy naszą sypialnię a w dotychczasowej sypialni zrobilismy pokoik dla Oliwki :-) Sypialnię i pokoik dzieli tylko ściana więc do Maleństwa będę miała bardzo blisko.
Tak strasznie się cieszę, że mała będzie miała odrazu swój pokój bo ja nie miałam :happy:
Czekam teraz na mebelki, które mają przyjechać za 20 minut :-) strasznie się cieszę :-) :-) :-)

reklama
dzięki kobity:-);-)
Mysz- właśnie, na pewno przyda się do drugiego dziecka:tak: a wiadomo potem kupi się jakoś lekką spacerówkę:tak:
welonka- to mieszkanie macie super duże, ekstra:-) cieszę się, że za chwilę i ty będziesz się cieszyć z mebelków, powodzenia!

Witam,
ja zastanawiam się nad wózkiem

JEDO model BARTATINA
a
NOWALEX model FOCUS.

Wiem, że są stosunkowo ciężkie, ale stawiam na komfort dla mojego malucha , a tylko duża gondola to zapewnia,
na lato jak skończy rok kupię lekką parasolkę.
Zime przejeżdzi w wygodnej i ciepłej gondol

Witam ponownie:-)
poleżałam sobie w szpitalu
poleżałam w domu
i wracam bogatsza o krążek:-D

Widzę że na tapecie nadal są wózki więc proszę o radę.
nie mogę znależć żadnej opini na temat wózka SCOUT OWAL II
Wiecie może gdzie mogłabym ją znaleźć lub może same macie jakieś doświadczenia?????

SIMAMA - widze ze jestes majowka tak jak my, wiec raczej malo mozliwe jest zeby Twoje dzieck oprzejezdzilo cala zime w gondoli. Zwykle jak dzieci juz siedza to nie chca jezdzic na plasko, no a poza tym juz sie potem nie mieszcza w gondoli i zwykle jest tak, ze jak maja okolo 5 czy 6 miesiacy (oczywiscie to nie jest regula) to sie je przesadza do czesci spacerowej.
No, a z lekka parasolka na lato to moze masz racje - jak juz Maluch ma ponad rok to mozna juz z takiego typu wozka korzystac, aczkolwiek ja chyba kupie troche pozniej - wiem ze moje kolezanki kupuja lekkie parasolki jak dzieci maja okolo 2 lat (albo wczesniej jak na pryzklad jada na wakacje i nie chca zabierac ciezkiego wozka).

Gaaliyah-wozek jest przesliczny,no i super kolorki:tak: :-) .

My na razie mamy jeden pokoj wiec nie mamy wiekszego wyboru,wiec mała bedzie spałazaraz obok nas:tak:

Myszko: Dla mnie parasolka to mus :) Bardziej przydaje się własnie jak dużo jeździ się samochodem - najlepiej ja kdziecko potrafi już siedzieć, ale są parasolki rozkładane na płask - w nich spokojnie można wozić młodsze dziecko - jeśli ktoś planuje jakiś wakacyjny wyjazd to moim zdaniem parasolka to niezła inwestycja!
Można wziąć ją chociażby jak sie jedzie z wizytą do babci i użyć jako krzesełka żeby dziecko siedziało przy stole sobie i jadło nie obciążając niczyich kolan.
Jak ktoś ma mały i lekki wózek to może nie jest to aż tak przydatne, ale jak wózek jest dość duży i zjamuje dużo miejsca w bagażniku...

Aga

Ja juz kupiłam wózeczek który tak bardzo mi sie podobał jestem z niego bardzo zadowolona mam nadzieje ze dzidzi się będzie w nim wygodnie jeżdziło hehe:-) W Krakowie jest taki fajny sklep na osiedlu Zgody 7 za cały nowy wozeczek zaplaciłam 1600 zl a na allegro zaplacilabym prawie 2000 tysiace za ten model i kolor

reklama
zgred - ja wiem ze parasolka jest niezbedna :-) Ale tak mysle ze najpierw Jasio pojezdzi z pol roku w gondoli, potem kolejne pol roku albo i dluzej w wersji spacerowej tego samego wozka, na ktorym byla wczesniej gondola, a dopiero potem wloze go do parasolki :-)

Do góry