reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Malenstwa

ewitka bardzo ładny wózeczek :-) fajnie, że nie jestem sama w tych trójkołowcach :-)

Hurrrrraaaaa... przyszły dzisiaj mebelki do pokoiku naszej kochanej Oliwci :happy: :happy: :happy: Wreszcie będę mogła poprać wszystkie ciuszki, poprasować i poukładać w szafkach :tak: No i trzeba będzie dopieścić pokoik drobiazgami :-) NO TO JESTEM W RAJU :-D

reklama
Dziewczyny - jak tak czytam ze meblujecie pokoiki to sobie mysle ze to ja jestem jakas nienormalna :eek: Czyzbym byla jedyna ktora bedzie miala lozeczko Maluszka w swojej sypialni???
Bo owszem - pokoik dla dziecka mamy (na razie jest to moj "gabinet" - dwa regaly, komputer i sporo innych rzeczy) ale skoro dziecko bedzie z nami spalo w naszej sypialni to jego ubranka tez tam bede miala zeby nie krazyc bez przerwy...

Zamierzam kupic takie lozko z dostawiona do niego komoda zeby sie przynajmniej najpotrzebniejsze rzeczy zmiescily.

Welonko - ja dla Michałka mam wózek po Maciusiu ;-) . I jest to Driver 3XL czyli starszy brat Volanta :tak: :-) . Generalnie jestem z niego bardzo zadowolona, jest stabilny, pewnie i wygodnie się go prowadzi :tak: .
Jedyny problem to wjechanie po podjeździe dla wózków. Trzeba go wtedy wciągać tyłem :-p .
No i przecież Volant i Driver 3XL są na czterech kółkach :-D :-D :-D .
Na pewno będziesz zadowolona :tak:

A poza tym i tak pewnie będziecie zmieniały wózki na lekką spacerówkę :-) ;-) . Po pewnym czasie po prostu ma się dosyć dźwigania ciężarów :tak: ;-)

Ewitka - czytam, że i Ty przekonałaś się do trójkołowców :tak: :-D

mysz1978 nie ty jedna :laugh2: , Jasiek bedzie mieszkał w naszym królestwie - na 10 m2 :p, a w zimie być może na 12 :p. My poprostu mamy 2 pokoje - jeden u moich rodziców i jeden u teściowej. Ale też meblujemy pokój - kupiliśmy maluchowi szafkę :) - bo nie mamy gdzie trzymać rzeczy malucha :). Będzie nam ciasno (my oboje, Jasiek i Opis), ale co tam, przetrwamy. U teściowej możemy jeszcze zaanektować duży pokój, ale wolę zostać u rodziców - tu mamy ogród, spocznik, który zabezpieczy sie dla malucha. No i Opisa nie trzeba wyprowadzać na spacer, a na dodatek nie marudzi o bawienie się, bo ma tu psa rodziców Łatka :)
A w sobotę mamy dostać już łóżeczko :D. Zostanie tylko to porządkowanie i przestawianie wszystkiego :/. No i szafeczki jeszcze nie przywieźli :(.

My też planujemy ustawienie łóżeczka w naszej sypialni, nie wyobrażam sobie ganiania w nocy do drugiego pokoju. Poza tym w naszej sypialni się tylko śpi, jest cisza, ciemno, bo zasłony dobrze zasłaniają np poranne światło, a w pokoiku, który w przyszłości będzie synka mamy obecnie pokój do pracy (komputerowy) i na razie nie zamierzamy się z niego wyprowadzać, bo nie mamy gdzie :-( a salonu nie chcemy ruszać.

My też wstawiamy łóżeczko do naszego pokoju. Tylko że my to nie mamy innego wyjścia, bo mieszkamy z rodzicami i mamy tylko jeden pokój ale za to największy. I na razie tak zaostanie. a potem to zobaczymy jak się życie potoczy.

Łóżeczko w sypialni rodziców, to chyba naturalna sprawa - u nas też tak będzie. Co nie przeszkadza nam jednak szykować małemu jego królestwa już teraz :) daleko do jego pokoju nie mam, więc po ciuszki mogę się przejść, a kosmetyki i pieluchy będą gdzieś pod ręką, koło łózeczka. :-)

Barszczyk, może pochwalisz się zakupami? :-)

Gratuluję nowych zakupów:-)
My też będziemy mieli łóżeczko małej w sypialni :-)

Mój problem wózka sam się rozwiązał. Otóż: trułam wszystkim na około, że podoba mi się Roan Marita i Emmaljunga, ale że nie ja miałam kupować sobie ten wózek ( mój brat się zaoferował, a potem rodzice powiedzieli, że oni też wezmą w tym udział) i tak oto, moja rodzina zakupiła dla zuzki wózek, o którym skrycie marzyłam, ale cena mnie przerażała- Emmaljungę Smart Duo Combi, kolor Jungle Pink. Kupili też fotelik do samochodu Chicco Synthesis.
Jestem tak szczęśliwa, że nie potrafię wam opisać. gdybym sama miała kupić to wybrałabym Roana, bo nie byłoby nas stać na Emmaljungę, a w ogóle to po prostu nie miałam odwagi ich prosić, a oni sprawili mi taką radość:-) sorki, ale muszę jakoś dać upust mojej radości:-)

gaaliyah - super :-) :-) :-)
Super kolor :-)
Czyli widze ze jednak Emmaljungi sie podobaja bardzo :-) Mi tez, no i slyszalam ze sa solidne - takie nie do zdarcia. Potem jak Maluszek bedzie starszy to pewnie kupicie lekka parasolke, ale ten wystarczy Wam dla kolejnego niemowlaka :-)

ewitka - to macie taka sama sytuacje jak my - sypialnia, pokoj dla dziecka (czyli obecnie gabinet) i salon (ktorego zal ruszac...). No ale jak bedziemy przeprowadzali Jasia do jego pokoju to juz wymyslilam ze komputer oczywiscie powedruje do salonu, ale zeby nie zaburzal calosci to odgrodzimy go parawanem :-)
Tylko nie wiem co zrobimy z 2 regalami na ksiazki i materialy zwiazane z praca (moja oczywiscie) - kiedys nauczyciele dostawali wieksze mieszkania wlasnie po to mzeby moc gdzie pomiescic to wszytsko :-D bo nauczyciel jest jak smieciarz - niczego nie wyrzuca bo wszystko moze mu sie przydac :-D :-D

reklama
Do góry