reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Malenstwa

reklama
Mój mąż właśnie wylicytował łóżeczko :tak: , zwykłe używane, troche się zestresował, bo tak go przebijanie ofert wciągnęło, że dał więcej niż mu pozwoliłam :-p . Spodziewałam się i podałam mu ciut zaniżoną sumę jaką dysponujemy. teraz musi załatwić odbiór (chyba poprosi siostrę lub siostrzenicę, żeby przywiozła). A w poniedziałek odbiera paczkę dla malucha też z allegro :) Wielka paka dla chłopaka 60 szt. od 1 zł BCM (170545394) - Aukcje internetowe Allegro

No a dziś zamówiłam wraz z mamą prezent od niej i taty dla malucha - szafeczkę (bo nie mamy jak się pomiescić w naszym mini królestwie). http://www.meblerondo.pl/zdjecia/big/malugosia15.jpg

My tez zaczynamy male przygotowania , zakupilismy szafe dla malego ( kaja3d z brw) i dorobilismy w jej duzej czesci poleczki (wszystkie sa juz zajete ) ciuszkow jest tyle ze chyba 10 raczki by sie na nich wychowaly :)
Chyba znow zrobie jakas redukcje troszke posortuje rozmiarami i zaczne prac i prasowac niech sobie czekaja szczegolnie te wieksze bo te male chce prac dopiero pod koniec kwietnia :)
Pokoik nabiera wygladu, jest szafa wersalka teraz chcemy dokupic biurko i dywan oraz pozbyc sie lawy :) Jak bedzie juz calkiem ladnie zrobie jakas fotke ;)

Jeszcze raz się wetnę, na temat materacyka.Ja osobiście odradzam piankowo-kokosowy,bo takowy posiadam i jest do d.py.Po 3 miesiącach użytkowania (zaznaczam,że moja Niunia śpi na nim tylko w nocy) jest praktycznie do wywalenia :wściekła/y: .Po prostu - robią się wgłębienia,co nie powinno miec miejsca przy materacu dla dziecka.Czyli o kant d.py rozbić taki materacyk.Oczywiście to tylko moje zdanie na ten temat

Ja tam nie wiem jaka jest teraz jakosc materacykow ale u mnie obie dziewczynki mialy materacyki gabka-kokos spaly na nim dosc dlugo potem materacyki byly u innych dzieci i nikt nie narzekal ze cos sie z nimi dzieje.
Moja mlodsza cora spala na materacyku 3 lata i nic sie z nim nie dzialo, skoro masz nowy materacyk i dzieja sie z nim juz takie cuda to moze go nalezy reklamowac. Maly tez bedzie mial taki materacyk dostalam po 1 dziecku ale jego stan jest idealny nawet nie ma odbitych szczebli ktore sa pod materacykami :) Wiec mam nadzieje ze nic sie z nim nie stanie :))

Odpowiedź eksperta z Medforum.pl dotycząca najlepszego materaca dla dziecka:

Witam!
Jakiejś zdecydowanej przewagi jednego z typów chyba nie ma. Podobno dla stóp małego dziecka lepszy jest gryczany, ale na piśmie nigdzie tego nie widziałem
icon_wink.gif
Forum Pediatryczne - materac kokosowy czy gryczany dla maluszka

To by było na tyle :laugh2:

:laugh2: Tomek się śmieje, że ubranek to nam dla bliźniaków spokojnie starczy, bo ja na chandrę do ciuchlandu latałam :laugh2: (on to cały czas miał nadzieję na bliźniaki, bo jak chciał sobie na łbie osołecca zrobić to powiedziałam, że dopiero jak mi bliźniaki zrobi :p). Teraz ubranka to w kufrze leżą i na półkach, czeka mnie jeszcze porządkowanie :D, ale to jak dokończymy pokój (wywalić mnóstwo naszych rzeczy, zerwać wykładzinę, położyć panele, wstawić szafeczkę :szok: , ja nie wiem jak zdążymy, tym bardziej, że męża wysłałam na czerniaków do mamy, żeby go pilnowała przy pisaniu pracy inż.). Ale dzięki temu przyszły dziadek ma się na czym wyżyć i już mi półki poprzycinał, a niedługo czeka go mini regalik do zrobienia :D

Hej. Zobaczymy jak to z tymi materacami jest jak zaczniemy uzytkować.:tak:
Miałam okazję być wczoraj w e.leclercu i zakupiłam dla swojego skarba śliczny kocyczek z polaru o wymiarach 100x75 cm i poszewkę na podusię. Miałam problem z kolorem bo podobały mi się dwa i wzięłam kremowo-beżowy z misiem. Był jeszcze fajny zielono-żółty z żółwikiem i były jeszcze różowe i niebieskie.

reklama
kurcze zakupy i przygotowania pełna para.

jeszcze ten tydzien i robie porzadki w komodzie i pranie i prasowanie-bo boje sie ze pozniej moge nie zdazyc-zobaczymy.;-)

Do góry