reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Malenstwa

Dziewczyny,jak już wcześniej pisałam, praktycznie wszystko kupowałam na Allegro i nie żałuję. Łóżeczko również i jestem zadowolona,podobne do tego z linkaz tym,że moje jest już z szufladą.A co do pościeli to mam dokładnie taką jaka jest w tym zestawie,tzn. poszewkę na kołdrę i poduszkę oraz ochraniacz na szczebelki (a konkretnie wzór nr 1 ;-) ),ale kupowałam osobno, no i wkład-poduszka i kołderka też osobno.I powiem Wam tak: poszewki są całkiem całkiem,widać,że są z porządnego materiału,no i zapięcie na zamek mają.Ochraniacz na szczebelki to raczej służy do ozdoby.No i gdybym wiedziała, to z pościeli zrezygnowałaby całkiem - przez calutką zimę Oliwka spała pod kocykiem i to jej w zupełności wystarczało.Kołderka i poduszka leżą i się kurzą (poza tym malutkie dzieci nie powinny spać na poduszkach).Więc może lepiej poszukać tańszego łóżeczka,bez dodatków??Tym bardziej,że w maju już jest cieplutko i kołderka może okazać się zbędna.No mi nawet zimą nie była potrzebna (a Oliwka spała i do tej pory śpi tylko w pajacyku,nic więcej jej nie ubieram).
A co do materaca gratisowego to faktycznie nie jest on najlepszej jakości,przynajmniej u mnie tak jest.Ja dostałam materac piankowo-kokosowy no i niestety,robią się wgłębienia (tam gdzie córcia ma główkę i pupę).
Ale samo łóżeczko - jak najbardziej ok

reklama
My dziś byliśmy na fotografowaniu IEN-ków - szczeniaków do oddania i postanowiliśmy po drodze wpaść do sklepu. No i kupiliśmy łóżeczko turystyczne i wózek :D. wprawdzie trzeba będzie jeszcze poćwiczyć wkładania wózeczka do samochodu i być może skończy się na zdejmowaniu kół, ale jestem nim zachwycona, przetrzyma naszą Żółwińską drogę z całą pewnością, jest stabilny i super się prowadzi (z tego co zauważyłam jak narazie). Najważniejsze, że mamy już te zakupy z głowy :D. Miałam problem co do wyboru koloru, bo ten mi się podobał, ale taki mało praktyczny wydawał się. Ale mój tata jest zachwycony i twierdzi, że ciemne wózki na lato sa błe, a wogóle dziecko to nie żałoba, żeby w czarno-granatowych wozić :p.

Kluliczek - gratuluje zakupu :-) :-) :-)
Emmaljunga jest bardzo polecana jako wozek praktycznie niezniszczalny i wlasciwie to nie slyszalam (ani nie czytalam) o niej negatywnych opinii :-) Na pewno bedziecie zadowoleni :-)
My tez bysmy sie na nia zdecydowali, ale poniewaz jestem dosyc slaba to jednak wole miec wozek ze skretnymi kolami zeby latwiej nim moc manewrowac. Chociaz jak zerknelam na Wasz wozeczek, to on wagowo wychodzi normalnie (wersja z gondola ok 14kg).

Emmaljungi sa bardzo popularne w swojej ojczyznie - w Szwecji :-) W tym roku bylam nam na wakacjach i innych wozkow nie widzialam :-D Tylko ze oni woza w gondoli nawet dzieci majace okolo roku, ktore na lezaco sie juz tam nie mieszcza, wiec po prostu siedza :eek: Moze Szwedzkim dzieciom nie chce sie spac na spacerach... ;-)

A lozeczko turystyczne macie do uzytkowania w domu czy tylko na wyjazdy????

A tak w ogóle to czytałam, że baldachim i ochraniacz jest tylko siedliskiem kurzu a maleństwo wcale ich nie lubi, bo ma wszystko dookoła pozasłaniane i nie może oglądać otoczenia. :baffled:

Ja mam zestaw (baldachim, ochraniacz i pościel) po siostrzenicy, ale nie wiem jeszcze, czy w ogóle z tego skorzystam - no może ochraniacz, ale baldachim, to baaardzo wątpię. :no:

Kluliczek-wozek jest piekny,tylko cena wysoka jak dla mnie:tak: .śliczny kolor

Ja własnie zamowiłam sobie posciel przed chwila 3-elementowa z ochraniaczami,bo baldachim jakos mi sie nie widzi:no:

kobiety!!! POD ZADNYM POZOREM NIE IDZCIE DO SMYKA ;-) ja tam bylam i zrobilam super zakupy-bluzeczki, spodenki,kurteczka na wiosne przyszlego roku,ubranko do chrztu i jeszcze mi malo :-D potem poszlam do Reala i kupilam spodnie dresowe na 118cm i 128cm (bo byla promocja po 4zl).jak Piotr zobaczyl,to stwierdzil,ze mala bedzie laska,ze chlopaki beda sie za nia na ulicy ogladac :-D

kluliczek super wózeczek:tak: i kolor piękny:-)

co do baldachimu to jakos mi nie pasuje:no: a ochraniacz w zupełności mi wystarczał na połowe łóżeczka i tak jak pisała Aletka po 9 miesiącu juz nie był potrzebny

reklama
betka - posluchalam Cie i nie poszlam do SMYKA, ackzolwiek kusil mnie i to bardzo :-D Ale to nic - mam nadzieje ze jeszcze kiedys jakies przeceny beda ;-)

Za moje ostatnie szalenstwa na Allegro musze jeszcze sporo zaplacic :-( I chyba to mnie wstrzymuje... Do czasu oczywiscie :-D

Do góry