reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

Mnie też chyba włączają się obawy z tym że nie mam spakowanej torby szpitalnej-z głową juniora wystającą mi z krocza biegałam po mieszkaniu i szukałam swojej dokumentacji lekarskiej:-D )

Trzeba przyznać baba.j.aga, że masz bujną wyobraźnię:-D :-) :-D :-) .
Do głowy by mi nie przyszło!!!!!!!!

reklama
Baba.j.aga z tą główką, dobre:-D:-D:-D
a mi wczoraj przyszedł niebieski ręczniczek z kapturkiem w kubusia puchatka, który też oczywiście zamawiałam na allegro. Jest super, więc będę polować na następny żółty.
No i w niedzielę późnym wieczorem udało mi się wyciągnąć ślubnego do tesco. Nawet mnie nie poganiał!!! I jak zaproponowałam, żeby mnie zostawił w tym dziale dziecięcym, a sam poszedł kupić płyn do chłodnicy, to wyobraźcie sobie, że nie chciał!!! Oglądał podgrzewacze do butelek. No i tym sposobem udało mi się znaleźć pajacyki - 3 sztuki kupiłam za 45zł:-)

Dziewczyny mam do was pytanie. Wy już macie pewną wprawę w zakupach:-):-) i część z was ma już na pewno łóżeczka. My na razie wszystkiego szukamy i znalazlam na allegro cos takiego:

Okazja!Solidne łóżeczko z wyposazeniem -20 szt! (169102188) - Aukcje internetowe Allegro

wydaje mi się że ten komplecik jest dosyć fajny i w dosyć korzystnej cenie. Kupując to wszystko osobno gdzieś tam w sklepach itp. pewnie byłoby drożej, ale nie wiem ... komentarze też są dobre, co myślicie ??:confused:

Barszczyk ja nie jestem przekonana co do kupowania łóżeczka na allegro. Ale to tylko moja opinia - niektórzy mogą być zadowoleni. Zanim kupiliśmy swoje sporo oglądaliśmy. Chcieliśmy, żeby było przede wszystkim stabilne (żeby nie było że jak się o nie opre to się całe buja - zaraz bym miała schize że się przewróci lub nogi się połamią). I powiem szczerze, że raczej wizualnie jest ciężko to stwierdzić. Nie raz widzieliśmy łóżeczko, które wyglądało na porządne - po dotknięciu go od razu się wycofywaliśmy.

Moje kryteria przy wyborze łóżeczka:
-koniecznie szuflada (i koniecznie kryta, inaczej wszytsko bedzie sie kurzyć) bo to dodatkowe miejsce na pochowanie rożnych pierdół- zwlaszcza że miejsca nie mamy wiele-->jeden pokój
-opuszczane "leżysko" lub ścianka (bo to wygodniejsze dla mamy i tak z obciążonym kręgosłupem;-) )

a co do główki wystającej z krocza...NA WASZYM MIEJSCU DZIEWCZYNY WZIĘŁABYM TO POD UWAGĘ!!!:cool2: tylko może w scenerii bardziej szpitalnej

Myślę że i tak w tym moim śnie bardziej absurdalnę było to, że przez cały czas biegając tak po mieszkaniu byłam w swoich jeansach!

baba.j.aga-no z ta głowa to rewelacja:tak:

a co do kupowania łózeczka na allegro to tez bym nie radziła,tak kupowac kota w worku to nie bardzo.

Lepiej sprawdzić jakiej firmy to łóżeczko i ile kosztuje "gołe". Nie wiem, jak pościel, czy kołderka, ale materac dają najtańszy i chyba niewiele warty. Jeśli z innymi dodatkami też tak jest, to się może okazać, że promocja wcale nie jest promocją i oddzielnie kupisz wszystko w tej samej cenie, albo i taniej.

ja takie łózeczka widziałam w sklepie za 90zł.wiec wydaje mi sie ze o d... rozbic taki to interes,a i faktycznie niewiadomo jaki materac tam wkładaja:no:

reklama
Z tego co się orientuję to takie najprostsze łóżeczko (jak w tym przypadku) to kosztuje ok. 99 zł w sklepie.:tak: Wiem bo pytałam. Sama miałam dylemat, bo maiłam kupowac, taką w końcu podjęłam decyzję. ALE...... :rofl2:
Mój kochany tatuś wziął się za sklejanie starego łóżeczka po mnie, więc robotę kontynuował dalej mój mąż. Kupiliśmy ekologiczną farbę ( pół litrowa puszka ok15 zł) i teraz odchodzi malowanie. Zobaczymy co to z tego wyjdzie po skręceniu. :tak: Jak da radę wytrzymać to sobie pewnie darujemy kupno łóżeczka i tak pewnie dłużej niż dwa lata to bobas w nim nie pośpi.
:-D
A jeśli chodzi o pościel to ładna ,ciekawa jaka w dotyku. Tylko ochraniacz na łożeczko ja bym wolała na całe a nie tylko kawałek, tym bardziej, że słyszałam że te na kawałek łóżeczka się nie sprawdzają.

Do góry