reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Malenstwa

Mnie też chyba włączają się obawy z tym że nie mam spakowanej torby szpitalnej-z głową juniora wystającą mi z krocza biegałam po mieszkaniu i szukałam swojej dokumentacji lekarskiej:-D )

Trzeba przyznać baba.j.aga, że masz bujną wyobraźnię:-D :-) :-D :-) .
Do głowy by mi nie przyszło!!!!!!!!

reklama
Baba.j.aga z tą główką, dobre:-D:-D:-D
a mi wczoraj przyszedł niebieski ręczniczek z kapturkiem w kubusia puchatka, który też oczywiście zamawiałam na allegro. Jest super, więc będę polować na następny żółty.
No i w niedzielę późnym wieczorem udało mi się wyciągnąć ślubnego do tesco. Nawet mnie nie poganiał!!! I jak zaproponowałam, żeby mnie zostawił w tym dziale dziecięcym, a sam poszedł kupić płyn do chłodnicy, to wyobraźcie sobie, że nie chciał!!! Oglądał podgrzewacze do butelek. No i tym sposobem udało mi się znaleźć pajacyki - 3 sztuki kupiłam za 45zł:-)

Dziewczyny mam do was pytanie. Wy już macie pewną wprawę w zakupach:-):-) i część z was ma już na pewno łóżeczka. My na razie wszystkiego szukamy i znalazlam na allegro cos takiego:

Okazja!Solidne łóżeczko z wyposazeniem -20 szt! (169102188) - Aukcje internetowe Allegro

wydaje mi się że ten komplecik jest dosyć fajny i w dosyć korzystnej cenie. Kupując to wszystko osobno gdzieś tam w sklepach itp. pewnie byłoby drożej, ale nie wiem ... komentarze też są dobre, co myślicie ??:confused:

Barszczyk ja nie jestem przekonana co do kupowania łóżeczka na allegro. Ale to tylko moja opinia - niektórzy mogą być zadowoleni. Zanim kupiliśmy swoje sporo oglądaliśmy. Chcieliśmy, żeby było przede wszystkim stabilne (żeby nie było że jak się o nie opre to się całe buja - zaraz bym miała schize że się przewróci lub nogi się połamią). I powiem szczerze, że raczej wizualnie jest ciężko to stwierdzić. Nie raz widzieliśmy łóżeczko, które wyglądało na porządne - po dotknięciu go od razu się wycofywaliśmy.

Moje kryteria przy wyborze łóżeczka:
-koniecznie szuflada (i koniecznie kryta, inaczej wszytsko bedzie sie kurzyć) bo to dodatkowe miejsce na pochowanie rożnych pierdół- zwlaszcza że miejsca nie mamy wiele-->jeden pokój
-opuszczane "leżysko" lub ścianka (bo to wygodniejsze dla mamy i tak z obciążonym kręgosłupem;-) )

a co do główki wystającej z krocza...NA WASZYM MIEJSCU DZIEWCZYNY WZIĘŁABYM TO POD UWAGĘ!!!:cool2: tylko może w scenerii bardziej szpitalnej

Myślę że i tak w tym moim śnie bardziej absurdalnę było to, że przez cały czas biegając tak po mieszkaniu byłam w swoich jeansach!

baba.j.aga-no z ta głowa to rewelacja:tak:

a co do kupowania łózeczka na allegro to tez bym nie radziła,tak kupowac kota w worku to nie bardzo.

Lepiej sprawdzić jakiej firmy to łóżeczko i ile kosztuje "gołe". Nie wiem, jak pościel, czy kołderka, ale materac dają najtańszy i chyba niewiele warty. Jeśli z innymi dodatkami też tak jest, to się może okazać, że promocja wcale nie jest promocją i oddzielnie kupisz wszystko w tej samej cenie, albo i taniej.

ja takie łózeczka widziałam w sklepie za 90zł.wiec wydaje mi sie ze o d... rozbic taki to interes,a i faktycznie niewiadomo jaki materac tam wkładaja:no:

reklama
Z tego co się orientuję to takie najprostsze łóżeczko (jak w tym przypadku) to kosztuje ok. 99 zł w sklepie.:tak: Wiem bo pytałam. Sama miałam dylemat, bo maiłam kupowac, taką w końcu podjęłam decyzję. ALE...... :rofl2:
Mój kochany tatuś wziął się za sklejanie starego łóżeczka po mnie, więc robotę kontynuował dalej mój mąż. Kupiliśmy ekologiczną farbę ( pół litrowa puszka ok15 zł) i teraz odchodzi malowanie. Zobaczymy co to z tego wyjdzie po skręceniu. :tak: Jak da radę wytrzymać to sobie pewnie darujemy kupno łóżeczka i tak pewnie dłużej niż dwa lata to bobas w nim nie pośpi.
:-D
A jeśli chodzi o pościel to ładna ,ciekawa jaka w dotyku. Tylko ochraniacz na łożeczko ja bym wolała na całe a nie tylko kawałek, tym bardziej, że słyszałam że te na kawałek łóżeczka się nie sprawdzają.

Do góry