reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Malenstwa

kurcze dziewczyny - u nas w calym domu (oprocz lazienki, wc i kuchni) sciany biale - po cekolowaniu raz przejechane emulsja :baffled: Mamy z mezem problemy z podejmowaniem decyzji wiec wybranie koloru scian to jawi sie nam jako koszmar... :szok: :szok: :szok:
Najpierw Jasio bedzie z nami w sypialni ale tam tez jest bialo :-( Cholera - trzeba sie bedzie zabrac wreszcie do roboty... :baffled:

Co do butelek to ja mam zestaw 4 butelek plastikowych z Aventu - to jest zestaw startowy, ale butelki bedzie mozna uzywac i pozniej, jak sie wymieni smoczki.

reklama
Podobno nie powinno sie absolutnie przechowywać mleka z piersi w szklanych butelkach, bo na ściankach odkładają sie przeciwciała, a tak w ogóle to plastikowe pomimo tego, ze są mniej trwałe, są bardziej polecane.

Ja też mam tylko plastikowe butelki:tak:

kasro super mebelki
gaaliyah Twoje też i oryginalny kolor ścian, ja myślę, ze Zuzi się będzie podobał:-)

A co do przewijaka to te ograniczniki mamy tylko z jednej strony, zeby go mozna było polożyć nie tylko na łóżeczku ale i na pralce (do ubierania po kąpieli) albo na ladzie w kuchni (jak czasem kąpałam bo cieplej;-) ) albo na komodzie

dzieki za opinie o butelka,bo kupilismy plastikowa,a były tez szklane i pozniej nie wiedziekismy czy dobrze zrobilismy.

A mnie dzisiaj mama podk...-bo oczywiscie pochwaliłam sie to plastikowa butelka-a ona mi na to ze rozmawiała z ciotka i doszły do wniosku ze butelki musza byc koniecznie szklane,bo plastikowe sa szkodliwe:wściekła/y:i zeby juz takich nie kupowac.:szok: :szok: :szok:

zyrafa - powiedz ze polozna Ci powiedziala ze absolutnie zadnych szklanych butelek nie powinno sie stosowac bo moge byc niebezpieczne ;-) W koncu polozna to jakis autorytet chyba :-)

Moja mama nic nie mowi bo i ja jej nic nie mowie o moich zakupach :-D
Wypatrzyla gdzies jakis sklep z ubrankami dla dziecka i powiedziala ze ZA JAKIS CZAS (bo teraz to jeszcze za wczesnie :eek: ) warto tam zajrzec bo maja sliczne rzeczy... Nie uswiadomilam jej ze ubranka juz mam...

no własnie chyba najlepsze wyjscie zeby nasze mamy zyły w błogiej nieswiadomosci,a pomysł z połozna przyszedł tez mi do głowy:tak: -juz chyba niczym sie nie pochwale bo wszystko co kupuje to złe(butelka,ciuszki uzywane itp):wściekła/y:

Nie :-D Za jakis czas czyli pewnie jak juz urodze :-D Z golasem wyjde ze szpitala i pobiegne na wielkie zakupy :-D

Krupko – mebelki śliczne :tak: . Widziałam je na żywo i bardzo mi się podobają :-)

Ewula – ja też mam termin na długi majowy weekend ;-) (1 maja). Dzieci na ogół nie rodzą się w ściśle wyznaczonym terminie więc się tym nie martwię ;-) . Będzie dobrze :cool2:

Kasro – wasze mebelki też śliczne :tak: . A jakie fajne ściany :-D

Gaaliyah – meble dla Zuzi bardzo ładne :-D

Żyrafo – ja używam tylko plastikowych Aventu :tak: . Smoczków do uspakajania też tej firmy ;-) . Jakoś mam do niej duże zaufanie :-) ;-)

Mysz – ale się uśmiałam :laugh2: :laugh2: :laugh2:

reklama
Do góry