reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

kurcze dziewczyny - u nas w calym domu (oprocz lazienki, wc i kuchni) sciany biale - po cekolowaniu raz przejechane emulsja :baffled: Mamy z mezem problemy z podejmowaniem decyzji wiec wybranie koloru scian to jawi sie nam jako koszmar... :szok: :szok: :szok:
Najpierw Jasio bedzie z nami w sypialni ale tam tez jest bialo :-( Cholera - trzeba sie bedzie zabrac wreszcie do roboty... :baffled:

Co do butelek to ja mam zestaw 4 butelek plastikowych z Aventu - to jest zestaw startowy, ale butelki bedzie mozna uzywac i pozniej, jak sie wymieni smoczki.

reklama
Podobno nie powinno sie absolutnie przechowywać mleka z piersi w szklanych butelkach, bo na ściankach odkładają sie przeciwciała, a tak w ogóle to plastikowe pomimo tego, ze są mniej trwałe, są bardziej polecane.

Ja też mam tylko plastikowe butelki:tak:

kasro super mebelki
gaaliyah Twoje też i oryginalny kolor ścian, ja myślę, ze Zuzi się będzie podobał:-)

A co do przewijaka to te ograniczniki mamy tylko z jednej strony, zeby go mozna było polożyć nie tylko na łóżeczku ale i na pralce (do ubierania po kąpieli) albo na ladzie w kuchni (jak czasem kąpałam bo cieplej;-) ) albo na komodzie

dzieki za opinie o butelka,bo kupilismy plastikowa,a były tez szklane i pozniej nie wiedziekismy czy dobrze zrobilismy.

A mnie dzisiaj mama podk...-bo oczywiscie pochwaliłam sie to plastikowa butelka-a ona mi na to ze rozmawiała z ciotka i doszły do wniosku ze butelki musza byc koniecznie szklane,bo plastikowe sa szkodliwe:wściekła/y:i zeby juz takich nie kupowac.:szok: :szok: :szok:

zyrafa - powiedz ze polozna Ci powiedziala ze absolutnie zadnych szklanych butelek nie powinno sie stosowac bo moge byc niebezpieczne ;-) W koncu polozna to jakis autorytet chyba :-)

Moja mama nic nie mowi bo i ja jej nic nie mowie o moich zakupach :-D
Wypatrzyla gdzies jakis sklep z ubrankami dla dziecka i powiedziala ze ZA JAKIS CZAS (bo teraz to jeszcze za wczesnie :eek: ) warto tam zajrzec bo maja sliczne rzeczy... Nie uswiadomilam jej ze ubranka juz mam...

no własnie chyba najlepsze wyjscie zeby nasze mamy zyły w błogiej nieswiadomosci,a pomysł z połozna przyszedł tez mi do głowy:tak: -juz chyba niczym sie nie pochwale bo wszystko co kupuje to złe(butelka,ciuszki uzywane itp):wściekła/y:

Nie :-D Za jakis czas czyli pewnie jak juz urodze :-D Z golasem wyjde ze szpitala i pobiegne na wielkie zakupy :-D

Krupko – mebelki śliczne :tak: . Widziałam je na żywo i bardzo mi się podobają :-)

Ewula – ja też mam termin na długi majowy weekend ;-) (1 maja). Dzieci na ogół nie rodzą się w ściśle wyznaczonym terminie więc się tym nie martwię ;-) . Będzie dobrze :cool2:

Kasro – wasze mebelki też śliczne :tak: . A jakie fajne ściany :-D

Gaaliyah – meble dla Zuzi bardzo ładne :-D

Żyrafo – ja używam tylko plastikowych Aventu :tak: . Smoczków do uspakajania też tej firmy ;-) . Jakoś mam do niej duże zaufanie :-) ;-)

Mysz – ale się uśmiałam :laugh2: :laugh2: :laugh2:

reklama
Do góry