reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Malenstwa

reklama
Ja najczesciej używam Happy z belli albo tych z TESCO (tylko tych droższych, bo tańsze są takie foliowe i napewno nie nadaja sie dla noworodka:no: ) lubię też Huggiesy, a najczesciej to jest tak, ze kupujemy te co akurat w promocji:-)

Na stadionie dziesięciolecia w Warszawie można kupić papmpersy za pół ceny, więc pewnie się skuszę :tak: Są już przetestowane, bo miesięczny bratanek mojego męża ich używa i są ok.
Ewula z tym odnawianiem łóżeczka do wcale nie taka prosta sprawa. Musi być specjalna farba/lakier, bo taki maluch przy normalnej to mógłby się przytruć. Trzeba zedrzeć starą warstwę. Trochę pracy przy tym jest - jak mąż cierpi na nadmiar czasu to ok ale mojemu by się pewnie nie chciało jeszcze z czymś takim bawić po pracy. A Barszczyk na rację - na allegro można czasami trafić tanio nowe łóżeczka.

My nad łóżeczkiem podebatujemy w czwartek. A dziś wyciągnęłam mojego pana do ciucholandu (na polowanie jak śmieje się moja mama). Najpierw byłam w hali kopińskiej (jestem zdegustowana, kupiłam 3 koszulki i kaftanik, oraz spodnie dla Tomka), potem w ramach poprawy mojego nastroju mąż postanowił że możemy jechać na Wiatraczną. Jak wlazłam to już przepadłam. Kocham skrzynie na pieterku - wrzucają tam różne rzeczy a ja grzebię tam wśród innych "myśliwych" wypatrując zdobyczy. Dotychczas zachwyciłam się pluszakami (najlepsza skrzynia z nówkami z jakiegoś likwidowanego sklepu, metki jeszcze miały), szalikami i czapeczkami (oczywiście też nówki były) oraz dziś szmatami (zasłony, pościele, koce, kołdry itp). Mam z nich też mini plecaczek :D. No a dziś zakupiłam zasłony dla dzidziaka i przerobie je na pościel, ochraniacze na łóżeczko i śpiworek. Poza tym kupiłam spodenki i kombinezonik - duży, ale zakochałam się :D. Jutro mąż obiecał sesję moim wszelkim zdobyczom i powklejam zdjęcia. teraz kombinuje skąd by wziąść forsę na następny wypad :p - to już nałóg. Tomek najpierw marudził, a teraz sam się wciągną jak policzył ile płacimy za sztukę i porównał ceny z allegro (o sklepach nie wspominam). Mam tylko nadzieję że nie chwali się kolegom jak to "upolował" nowiusieńkie śpiochy lub bluzeczkę mathercare lub next, bo chyba by dziwnie patrzyli :p. Za to panie w sklepie go uwielbiają, jak lata pomiedzy wieszakami i wybiera, wszystkie są dla niego jakoś przesadnie miłe ;-) .

My dzisiaj tez bylismy w ciucholandzie i kupilam zoltego pajacyka, ogrodniczki, bluze i koszule, te dwie ostatnie rzeczy sa troszke duze wiec poczekaja troszke az maly troszke podrosnie, juz mysle o nastepnym wypadzie teraz w inne miejsce

Hej

Co do pieluch to używamy Huggies ale tylko Super-flex (zielone z postaciami Disneya), bo te zwykłe nie są za fajne. No i oczywiście dla noworodka będą Huggies dla noworodka :)

Kupiłam używaną nianię Philipsa na Allegro - to nie jest zakup pierwszej potrzeby i nie każdemu jest przydatna ale dla mnie oznacza nareszcie możliwość obejrzenia sobie filmu w tv lub wideo razem z mężem na normalnym poziomie głośności :) Przydaje się też podczas spotkań towarzyskich - ekspediujemy Ignaca do pokoju teściowej i tam za podwójnymi drzwiami nic nie słyszy jak chłopaki się wydzierają, a ja mam spokojną głowę.
Kupiliśmy model 465 - ze stacją ładującą i akumulatorkami dla rodzica, lampką nocną (niepotrzebny bajer akurat ;)), od strony dziecka też można na baterie używać, czyli np w warunkach polowych. Pokazuje też lampka czy jest zachowana łączność między modułami, co jest bardzo fajne.
Cena na Allegro - około 130-150 zł nie pamiętam już dokładnie (nówka w hipermarkecie Elektro-World ponad 300zł) (300 to już trochę za dużo dla nas - a tak mamy niańkę w cenie takiej zwykłej z Canpolu czy Baby Ono a na pewno firma jest pewniejsza i lepsza jakość - co prawda Ignac jeszcze nie płakał ale słychać o iwele wyraźniej i nie ma takich szumów jak w pożyczonej kiedyś przez nas właśnie takiej niańce.)

Właśnie testuję na ile bateria starcza, czy za bardzo nie zjechali jej ci Niemcy co używali :) Z wyglądu jak nowa, wszystko ładnie pozwijane, elegancko - w pudełku i z instrukcją.

Agnieszka

Gosiu - widzę, że konsekwencja i wytrwałość się opłaciła:-) gratuluję udanych i wymarzonych zakupów ;-):tak:
Ewula- cieszę się, że się w końcu coś zakupiliście:-) ale frajda takie zakupki, prawda?
Madlen - widzę, że i ty się nie obijałaś, gratuluję zakupów:-)
Kluliczek- i ty też na zakupach!:-)
Mamooli - ja właśnie zakupiłam pieluszki z Belli - Happy, ze specjalnym "wycinkiem" na pępuszek, mam nadzieję, że będę zadowolona;-)
Barszczyk - na stronie sklepu "Mama i ja" są łóżeczka (bez szuflady) za 99 zł, a z szufladą tak za ok.200 zł. Łóżeczka, nowe - nie są aż tak drogie, więc chyba sama "renowacja" może przekroczyć koszt łóżeczka ze sklepu, a przecież trzeba kupić materac....

Witajcie :)
Ja tez zrobiłam małe zakupy dla Antka :)
Kupiłam kilka rzeczy na allegro:
termosik na butelki
(Uniwersalne termoopakowanie w SUPER cenie od SS!!! (168679441) - Aukcje internetowe Allegro

Pieluszki flanelowe
Pieluchy Pieluszki FLANELOWE od SS SUPER PROMOCJA! (168270628) - Aukcje internetowe Allegro

Pieluszki tetrowe
KOLOROWE Pieluchy Pieluszki tetrowe NAJTANIEJ!!! (168269971) - Aukcje internetowe Allegro

Szczoteczka + grzebyk
Komplet SZCZOTKA żyrafka +GRZEBYK BabyOno od SS (166242009) - Aukcje internetowe Allegro

A dzis w biedronce dwa kompleciki spodenki+bluza w roz.56 niebieskie i w rozm.62 zielono - żółty

:-)

reklama
hihihi:-D :-D :-D
Asiu-m-ja tez u tego goscia kupiłam pieluszki flanelowe i tetrowe-własnie czekam na paczke:tak: :-)

Gosiu-komplecik moro jest przesliczny:-)

Gaaliyah-pieluszki tez zamierzam kupic z belli-z wycieciem na pepuszek:tak:

A mojej paczki z ciuszkami nadal nie ma juz chyba trace cierpliwosc(zakupiłam to 2 lutego)-czekam do jutra i wystawiam komentarz.:wściekła/y:

Dzisiaj moja przyjaciołka wysłała mi smsa czy nie chce ciuszkow troszke po jej siostrzencu?W sobote mamy sie spotkac moze akurat cos tam powybieram dla swojej panny;-) :-)

Do góry