reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

reklama
Ja najczesciej używam Happy z belli albo tych z TESCO (tylko tych droższych, bo tańsze są takie foliowe i napewno nie nadaja sie dla noworodka:no: ) lubię też Huggiesy, a najczesciej to jest tak, ze kupujemy te co akurat w promocji:-)

Na stadionie dziesięciolecia w Warszawie można kupić papmpersy za pół ceny, więc pewnie się skuszę :tak: Są już przetestowane, bo miesięczny bratanek mojego męża ich używa i są ok.
Ewula z tym odnawianiem łóżeczka do wcale nie taka prosta sprawa. Musi być specjalna farba/lakier, bo taki maluch przy normalnej to mógłby się przytruć. Trzeba zedrzeć starą warstwę. Trochę pracy przy tym jest - jak mąż cierpi na nadmiar czasu to ok ale mojemu by się pewnie nie chciało jeszcze z czymś takim bawić po pracy. A Barszczyk na rację - na allegro można czasami trafić tanio nowe łóżeczka.

My nad łóżeczkiem podebatujemy w czwartek. A dziś wyciągnęłam mojego pana do ciucholandu (na polowanie jak śmieje się moja mama). Najpierw byłam w hali kopińskiej (jestem zdegustowana, kupiłam 3 koszulki i kaftanik, oraz spodnie dla Tomka), potem w ramach poprawy mojego nastroju mąż postanowił że możemy jechać na Wiatraczną. Jak wlazłam to już przepadłam. Kocham skrzynie na pieterku - wrzucają tam różne rzeczy a ja grzebię tam wśród innych "myśliwych" wypatrując zdobyczy. Dotychczas zachwyciłam się pluszakami (najlepsza skrzynia z nówkami z jakiegoś likwidowanego sklepu, metki jeszcze miały), szalikami i czapeczkami (oczywiście też nówki były) oraz dziś szmatami (zasłony, pościele, koce, kołdry itp). Mam z nich też mini plecaczek :D. No a dziś zakupiłam zasłony dla dzidziaka i przerobie je na pościel, ochraniacze na łóżeczko i śpiworek. Poza tym kupiłam spodenki i kombinezonik - duży, ale zakochałam się :D. Jutro mąż obiecał sesję moim wszelkim zdobyczom i powklejam zdjęcia. teraz kombinuje skąd by wziąść forsę na następny wypad :p - to już nałóg. Tomek najpierw marudził, a teraz sam się wciągną jak policzył ile płacimy za sztukę i porównał ceny z allegro (o sklepach nie wspominam). Mam tylko nadzieję że nie chwali się kolegom jak to "upolował" nowiusieńkie śpiochy lub bluzeczkę mathercare lub next, bo chyba by dziwnie patrzyli :p. Za to panie w sklepie go uwielbiają, jak lata pomiedzy wieszakami i wybiera, wszystkie są dla niego jakoś przesadnie miłe ;-) .

My dzisiaj tez bylismy w ciucholandzie i kupilam zoltego pajacyka, ogrodniczki, bluze i koszule, te dwie ostatnie rzeczy sa troszke duze wiec poczekaja troszke az maly troszke podrosnie, juz mysle o nastepnym wypadzie teraz w inne miejsce

Hej

Co do pieluch to używamy Huggies ale tylko Super-flex (zielone z postaciami Disneya), bo te zwykłe nie są za fajne. No i oczywiście dla noworodka będą Huggies dla noworodka :)

Kupiłam używaną nianię Philipsa na Allegro - to nie jest zakup pierwszej potrzeby i nie każdemu jest przydatna ale dla mnie oznacza nareszcie możliwość obejrzenia sobie filmu w tv lub wideo razem z mężem na normalnym poziomie głośności :) Przydaje się też podczas spotkań towarzyskich - ekspediujemy Ignaca do pokoju teściowej i tam za podwójnymi drzwiami nic nie słyszy jak chłopaki się wydzierają, a ja mam spokojną głowę.
Kupiliśmy model 465 - ze stacją ładującą i akumulatorkami dla rodzica, lampką nocną (niepotrzebny bajer akurat ;)), od strony dziecka też można na baterie używać, czyli np w warunkach polowych. Pokazuje też lampka czy jest zachowana łączność między modułami, co jest bardzo fajne.
Cena na Allegro - około 130-150 zł nie pamiętam już dokładnie (nówka w hipermarkecie Elektro-World ponad 300zł) (300 to już trochę za dużo dla nas - a tak mamy niańkę w cenie takiej zwykłej z Canpolu czy Baby Ono a na pewno firma jest pewniejsza i lepsza jakość - co prawda Ignac jeszcze nie płakał ale słychać o iwele wyraźniej i nie ma takich szumów jak w pożyczonej kiedyś przez nas właśnie takiej niańce.)

Właśnie testuję na ile bateria starcza, czy za bardzo nie zjechali jej ci Niemcy co używali :) Z wyglądu jak nowa, wszystko ładnie pozwijane, elegancko - w pudełku i z instrukcją.

Agnieszka

Gosiu - widzę, że konsekwencja i wytrwałość się opłaciła:-) gratuluję udanych i wymarzonych zakupów ;-):tak:
Ewula- cieszę się, że się w końcu coś zakupiliście:-) ale frajda takie zakupki, prawda?
Madlen - widzę, że i ty się nie obijałaś, gratuluję zakupów:-)
Kluliczek- i ty też na zakupach!:-)
Mamooli - ja właśnie zakupiłam pieluszki z Belli - Happy, ze specjalnym "wycinkiem" na pępuszek, mam nadzieję, że będę zadowolona;-)
Barszczyk - na stronie sklepu "Mama i ja" są łóżeczka (bez szuflady) za 99 zł, a z szufladą tak za ok.200 zł. Łóżeczka, nowe - nie są aż tak drogie, więc chyba sama "renowacja" może przekroczyć koszt łóżeczka ze sklepu, a przecież trzeba kupić materac....

Witajcie :)
Ja tez zrobiłam małe zakupy dla Antka :)
Kupiłam kilka rzeczy na allegro:
termosik na butelki
(Uniwersalne termoopakowanie w SUPER cenie od SS!!! (168679441) - Aukcje internetowe Allegro

Pieluszki flanelowe
Pieluchy Pieluszki FLANELOWE od SS SUPER PROMOCJA! (168270628) - Aukcje internetowe Allegro

Pieluszki tetrowe
KOLOROWE Pieluchy Pieluszki tetrowe NAJTANIEJ!!! (168269971) - Aukcje internetowe Allegro

Szczoteczka + grzebyk
Komplet SZCZOTKA żyrafka +GRZEBYK BabyOno od SS (166242009) - Aukcje internetowe Allegro

A dzis w biedronce dwa kompleciki spodenki+bluza w roz.56 niebieskie i w rozm.62 zielono - żółty

:-)

reklama
hihihi:-D :-D :-D
Asiu-m-ja tez u tego goscia kupiłam pieluszki flanelowe i tetrowe-własnie czekam na paczke:tak: :-)

Gosiu-komplecik moro jest przesliczny:-)

Gaaliyah-pieluszki tez zamierzam kupic z belli-z wycieciem na pepuszek:tak:

A mojej paczki z ciuszkami nadal nie ma juz chyba trace cierpliwosc(zakupiłam to 2 lutego)-czekam do jutra i wystawiam komentarz.:wściekła/y:

Dzisiaj moja przyjaciołka wysłała mi smsa czy nie chce ciuszkow troszke po jej siostrzencu?W sobote mamy sie spotkac moze akurat cos tam powybieram dla swojej panny;-) :-)

Do góry