reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Malenstwa

reklama
dziewczyny, wczesneij mialam chrapke na podgrzewacz i sterylizator,ale teraz zastanawiam sie,czy to sa rzeczywiscie niezbedne sprzety? chyba nie,a co Wy na ten temat sadzicie?

Betka: no jeśli się karmi butelką to na pewno jest to przydatne ale jeśli nie to użyjesz może kilka razy, szczególnie że nasze dzieciaczki najbardziej wrażliwy okres będą miały w lato - a wtedy żeby podać butelkę z wodą do picia na przykład nie musisz podgrzewać bo temperatura otoczenia jest wystarczająco wysoka... (to do podgrzewacza) ja się łamałam jak zaczełam Ignaca karmić więcej butelką czy nie kupić ale nie kupiłam i zadowolona jestem bo doskonale sobie radzę bez.

Sterylizator tylko jeśli karmisz butelką, bo tak naprawdę starszemu niemowlakowi już nie trzeba sterylizować butelek. W zasadzie to butelkę do wody do picia tylko przelewałam wrzątkiem z czajnika, a od jesieni już tego też nie robiłam.

Wiem że to kusi żeby nakupić jak najwięcej :)) , ale potem bedizesz pluć se w brodę że wydałaś kasę i nie używasz. Na szczęście mój mąż jest rozsądny i pohamował moje zapedy :)

Agnieszka

Zgred,masz racje-bo czlowiek jest taki glupi,tak by wszystko chcial miec,a potem z polowy rzeczy nie korzysta i mysli: "po co to kupilam: :baffled: " to daruje sobie te pierdoly-na pampersy odloze :-p

Co do podgrzewacza to sama się zastanawiłam nad zakupem tego wynalazku. Ale przeczytałam ostatnio że w takim podgrzewaczu można trzymać mieszankę do 45 minut. gdy w tym czasie dziecko nie zgłodnieje trzeba ją wylać. A jak długo mleko podgrzewa się gdy jest zimne to nie mam pojęcia. Na razie nie planuję więc zakupu podgrzewacza jak będę karmić cycem to i tak nie będzie potrzebny.
A sterylizator - wolę wygotować zarazki w zwykłym garnku, przeznaczonym tylko do tego celu.

Aletka- te musty to bardzo fajne i praktyczne, ja wlasnie czegos takiego szukalam i u nas znalazlam podobne to Quinny. A jak wygladaja ceny tych z firmy Musty??
Ten co ja zamierzam kupic do tanich nie nalezy (jakies 2400) ale w tej cenie jest nosidelko, gondola i spacerowka + worek na nogi i ochraniacz na deszcz. :confused:

Aletka- te musty to bardzo fajne i praktyczne, ja wlasnie czegos takiego szukalam i u nas znalazlam podobne to Quinny. A jak wygladaja ceny tych z firmy Musty??
Ten co ja zamierzam kupic do tanich nie nalezy (jakies 2400) ale w tej cenie jest nosidelko, gondola i spacerowka + worek na nogi i ochraniacz na deszcz. :confused:

Strasznie drogi ten wózek, który wybrałaś. U nas ten sam zestaw możesz kupić już za 1500 - choćby z chicco (nowy). Kasro może pokażesz ten wózek, który kupiłaś? Myszkaa sobie porówna (kasro wstawiała już kiedyś zdjęcia, ale to było tak dawno, ze nie mam pojęcia gdzie szukać :-( )

A z wysyłką nie powinno być żadnych problemów - każdy sprzedawca Ci pójdzie na rękę, jak będziesz chciała wydać tyle kaski :tak: ;-)

no tak-dzien bez paczki,to dzien zmarnowany :-D dzis przyszly dwie paczki-jedna z poduszka do karmienia,a druga z czterema rzeczami (figi pod brzuszek, figi na brzuszek-to dla mamusi,musialam jakies sensowne gacie na swoja dupine nabyc, a dla dziecka lapki niedrapki i mydelko nivea baby-tak przy okazji wzielam,zeby paczka byla ciezsza :-p )

reklama
Fajne te wasze zakupy.
MamoOli gdzie kupujesz takie fajne ciuszki? Ja jak na razie nie wypatrzyłam w Krakowie ciuchlandu z dziecięcymi ubrankami.
Ja ostatnio oglądając wózki najbardziej jestem przekonana do Deltima focus, bo w miarę lekki i z wyglądu mi się podoba, jeden feler to brak regulowanej rączki i mały wybór kolorystyczny. No i pewnie skończy się na tym, że pojadę do Częstochowy :-)

Do góry