reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Malenstwa

Sporo macie już tych cudnych zakupków. :rofl2: :oo: Chyba i ja muszę zacząć, tylko nie wiem od czego?:szok:
Myślę że z pościelą tylko nie będę miała problemów bo producenta mam po sąsiedzku. Może coś doradzi i sąsiadce to chyba badziewia nie wciśnie.

reklama
Alez to Allegro wciaga... Ale powiem Wam ze powiedzialam juz sobie "dosyc" (m.in zze wzgledow finansowych :-D) i czekam na meza i razem kupimy reszte. Skromna bedzie ta reszta bo tylko lozeczko, wozek i fotelik samochodowy ;-) O lezaczku tez mysle :-) Skromna ilosciowo reszta, ale najdrozsza :-D

aha - majas taka wypasiona wanienke jak my, musimy jeszczek upic do niej stelaz jakis zeby sie nie pochylac. Oryginalnego nie kupie bo kosztuje ponad 100zl :szok: Ale na Allegro sa uzywane stelaze do tradycyjnych wanienek i moze cos rozmiarem bedzie pasowalo, a maz niech powygina te druty i zrobi tak zeby pasowal :-D

Aaa no zapomniałam Wam podać fajnego namiaru na Allegro - użytkownik GLaskowska - co prawda jesteście głównie na etapie ciuszków (jesteściemam na myśli że z Ignacem już jesteśmy na zabawkowym etapie ;)) teraz a ona ma naprawdę fajne zabawki, no i rzeczy dla troszkę starszych dzieci ale dla najmłodszych też jest troszkę.

Szukałam fajnego sklpeu z ciuszkami na internecie ale znalazłam tylko jeden Babystyle.pl sklep - artykuły dla dzieci, odzież dziecięca, odzież dla niemowląt, akcesoria dziecięce

Chodzi mi o to że byłam w wielu i po prostu żenują bardzo niskim wyborem wzorów i rozmiarów, albo bardzo trudną nawigacją po sklepie... Ten może nie ma aż tak szokującego wyboru ale można kupić śpiochy i kaftaniki przynajmniej... Chociaż pewnei i tak dokupię brakujące rzeczy po prostu w Pruszczu w sklepie dla dzieci i tyle :) Najtaniej i naprościej.

Kurczę patrzyłam sobie na skarpetki co dostałam "w spadku" dla Hani no i ja nie weim jak można mieć taką małą stopę. Ostatnio zmierzyłam i Ignac ma 12cm! (jamam 24 więc chyba duży chłop z niego będzie :)) A te skarpetki pasują mi akurat na kciuk żeby ubrać! Szok.

Kasro - fajna sprawa taki wózeczek dla najmniejszego szkrabka :)

Jeszcze co do tego wóżeczka to moim zdaniem bardzo praktyczny - pamietam jak chciałąm ze szpitala zabrać ten ich wózek co mają dla noworodków :) Na pewno będzie takiemu maleństwu bardziej przytulnie w nim niż w łóżeczku na początku no i plusem jest możliwość przestawienia go w dogodne miejsce.
Potem możesz używać jako kosza na wypraną bieliznę do prasowania :) Sama nie wiem cyz tkaie cos nie bedzie mi przydatne jak przeniesiemy sypialnię na pięterko.

Agnieszka

No zabaweczki faktycznie ma fajne i ladne :)
Ja dokupilam bedac w Krakowie kilka rzeczy dla maluszka
Na allegro kupilam i odebralam bedac w Krakowie bo to blisko mnie ;)
Buciki z grzechotką zielone i niebieskie :
Buciki domowe nowe BabyOno (162212603) - Aukcje internetowe Allegro

Skarpeteczki 0-6 i 6-12 mcy:
Skarpetki nowe SoftTouch 3-pack (161739905) - Aukcje internetowe Allegro

Ciuszki:
BLUZA NA ZAMECZEK FIRMY JUST SMALL (154223403) - Aukcje internetowe Allegro

KOLOROWA BLUZECZKA Z TYGRYSKIEM (154223914) - Aukcje internetowe Allegro

SUPER SPODNIE DLA MALEŃSTWA 74cm (155020193) - Aukcje internetowe Allegro

MODNE SPODENKI FIRMY CIDDY (155023649) - Aukcje internetowe Allegro

Z tym ze ja jednak wiecej sprzedaje niz kupuje ;)
Oprocz tego mam juz pieluszki tetrowe,pieluszke flanelowa z wzorem , jedna tetrowa z wzorem(narazie po 1 bo wzorki nie byly inne ciekawe) , gruszke do noska z wymiennymi koncowkami,i chusteczki do pupy bo byly w promocji ;)
Ubranek narazie staram sie juz nie kupowac szczegolnie tych najmniejszych 56-62 bo mam ich juz za duzo ;) Teraz jesli cos mi wpada w oko to musi to byc powyzej 62 :D

asia-m fajne zakupy:-) :tak:

a ja jeszcze wczoraj dokupiłam dwie rzeczy
spodenki za 2.80 i body za 2 zł:-)

1003681bm8.jpg

Kasro - bardzo fajne to malutkie lozeczko i napewno praktyczne. Slodkie:-)
Ja sie tez nad czyms takim zastanawialam bo normalne lozeczko dostane w spadku od siostry, dlugo szukalam czegos odpowiedniego i znalazlam takia miniaturke lozeczka co mazna przebudowywac na 4 rozne sposoby - jako lozeczko, jako kolyske, jako przystawke na noc do lozka mamy i poznie jako laweczke - oto one : Babywiege - Beistellbatt - Kinderbett - roba - Versand 9.40 Eur
Tesciowa juz sie na ochotnika zglosila ze chce zaplacic wiec pomyslalam czemu nie:tak:
Tutaj w Niemczech niestety z cenami to troche przesadzaja, rzeczy dla niemowlakow i kobiet w ciazy sa strasznie drogie. Ja rowniez duzo rzeczy kupuje przez internet na aukcjach Ebay. Ostatnio znalazlam fajny wozek 3 w 1 - cena szokujaca ale chyba sie skusze : eBay: Kinderwagen Quinny Speedi+Dreami+Fu

reklama
allegro barrrdzo wciaga,oj barrrrdzo :eek: to jest jak nalog.ale coz poradzic?ja tez kupilam od jednej osoby osiem rzeczy kazda za 1-1,75-2,25 zl. tak jakos wyszlo :-) sama nie wiem,co tak na prawde mi potrzeba.chcialam wczoraj Piotra wyciagnac do akpolu,ale jemu sie nie chcialo.nic,moze jak bedzie ladniejsza pogoda to mu sie zachce :-p

Do góry