reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

Właśnie to jest w nim fajne, że można zablokować "na chwilę" - czyli nie chcemy kołysania, to wkładamy coś tam jednym ruchem ręki (choćby przy przewijaniu), a jeśli dziecko już podrośnie, to blokujemy na stałe kilkoma śrubami i jest całkowicie stabilne.

Aha! I jak się okazało - cena tego łóżeczka w sklepie, w którym byliśmy jest niższa lub zbliżona do tych w internecie, więc będziemy kupować na miejscu.

reklama
my w sklepach jeszcze sie nie rozgladalismy tylko w jedym bylismy ale tam takich nie było:tak:,jeszcze jest troszke czasu to sie zobaczy:-)

Słuchajcie, z tym łóżeczkiem to jest tak że ja przeszłam takie problemy ze spaniem Ignaca że od poczatku będę moje drugie dizecko kłaść w łóżeczku i je przyzwyczajać do niego... Zawsze można maluszka podeprzeć czymś, położyć obok misia albo przytulić pieluszkę do policzka, jest też "owijanie" czyli po prostu owinięcie w kocyk albo pieluchę żeby się cuzło trochę "skrępowane" ;)))

Aga

Nie znam się na tym ale tak logicznie myśląc to dziecko trzeba od początku przyzwyczajać do spania w swoim łóżeczku, bo potem może być problem.
Moja szwagierka powiedziała, że łóżeczko z kołyską to zły pomysł, bo dziecko się przyzwyczaja do bujania i potem rodzice mają problem - jakoś czuję się rozdarta i nie wiem :confused: :no:
Ja jestem zachwycona wózkami roan i pewnie mimo dość wysokiej ceny się na taki zdecydujemy. Strasznie nie lubię tych nowoczesnych modeli, bo mam wrażenie, że są strasznie twarde w zawieszeniu a gondola jest mniejsza niż w tych klasycznych. Moja koleżanka ma trójkołowca (nie pamiętam teraz firmy), dali kupę kasy a córa gdyby była większa to by głową gondolę przebiła :no: i siedzenie spacerówki też jakieś na mały tyłek. Poszukam na allegro może ktoś będzie sprzedawał roana w niższej cenie.

Ja sobie tak myślę, że kołyski łożeczka będę używać zamiast rąk, czyli wtedy, gdy dziecko potrzebuje uspokojenia, a nie za każdym razem, gdy zasypia.

No bo do bujania, to chyba i ja szybko bym się przyzwyczaila, a co dopiero dziecko :-D

a ja własnie juz nie wiem co z tym łózeczkiem:tak:teraz tez zaczynam sie wahac czy to oby dobry pomysł z ta kołoska-cos mi sie wydaje ze kupimy tradycyjne łózeczko:tak:

Ja zostaje przy lozeczko - kolysce ktora to ma mi pozyczyc szwagierka :-) Przynajmniej nie bede musiala tachac na 4 pietro wozka ;) U mnie dziewczynki od poczatku spaly w swoich lozeczkach, nie bylo problemow natomiast problem byl ze bujalo sie je w wozku a tak jeden przedmiot mniej w domu :)

Co do zakupow ja juz narazie z ciuszkow chyba nic nie bede dokupowala bo wczoraj przegladalam rozmiarami plus minus to co mam i w sumie w roz.56/62 ubralabym naraz i 5-raczki ;) na szczescie moj maz nic nie mowi ze mamy juz tyle rzeczy , czesc po dziewczynach, czesc od kolezanki troszke dokupione na ciuszkach, na allegro,i na forum :) Teraz ja juz nie mam tzw. swojej kasy wiec moje mozliwosci mocno sie skrocily chyba ze cos ladnego zobacze a cos innego sprzedam na allegro - bedzie t handel wymienny ;) a tak wogole to chcialabym zaczac inne rzeczy typu przescieradlo, posciel, rozek itd...

:)

Słuchajcie a propos pościeli to ta w sklepach dziecinnych jest strasznie droga... ALe właśnie patrzę w ikei jest w ogóle tania pościel - trzeba tylko sprawdzić wymiary, ale spójrzcie:
IKEA | home | Tekstylia i dywany | Tekstylia dziecięce | Tekstylia dla dzieci

jest tu pościel już od 19.99, a jak kupowałam najtańszą pościel w dizecięcym to była tak ohydnie zrobiona, w środku pełno nitek fu, w ogóle nie poobrębiane, i to nie była kwestia jednego kompletu. No i na pewno była droższa niż 20 zł.
Są też tanie komplety dla dorosłych, od 30 zł no ale to z małymi poduszkami więc nie każdemu pasuje.

Aga

W ogóle najpierw pocięłam te "duże" poszwy na kołderki dziecięce i przycięłam do rozmiarów małego bawełnianego kocyka który kupiłam bo pod tą wielką kołdrą Ignac po prostu tonał, nie dało się go opatulić bo była za sztywna. Poza tym w lato była za gorąca.

Aga

reklama
U mnie o ile pamietam dziewczyny spaly pod kocykiem wlozonym w duza poszewke na poduszke , jak bylo chlodniej rozkladalam rozek ten miekki i sluzyl jako kolderka.
W Ikea faktycznie 2 cz. posciel jest ok .

Do góry