reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

My ubranek mamy dopiero kilka,ale teraz po lutowej wypłacie zamierzam kupic juz wszystko z ubranek i kosmetykow,a grubsze sprawty zostawimy na marzec,kwiecien:tak:

dzisiaj bylismy w sklepie-bo chciałam sobuie kupic spodnie w koncu i kupiłam-Boze ile musiałam sie na mierzyc 10par:-)i znalazłam tylko jedne ktore super lezały,bo albo były dobre w brzuszku ale w nogach i w pupce tak szerokie ze maz padał ze smiechu:-D.Wiedziałam ze bedzie problem z kupnem,no ale juz mam i jest swiety spokoj:-Dkupiłam z firmy mama za 140zł-chyba nie jest zle,ale zawsze to pomgło by byc taniej:laugh2:

Pztrzylismy tez na wozki od 860zł do 2000zl.-moj maz złapał sie za głowe-foteliki samochodowe o-13kg ponad 600zl.normalnie masakra.Dzisiaj poprzegladam na allegro i porownam sobie ceny:tak:.

A odciagacz pokarmu mam zamiar kupic po porodzie bo nie wiem czy bedzie potrzebny?:-)

reklama
AKZ - o "odciagaczach" było parę stron wcześniej. dziewczyny radzą raczej pooczekać do porodu, ale co niektóre pierwiastki i tak wiedzą swoje i kupują co się da już teraz :-D

Dostałam masę ciuchów od siostry - łącznie z kombinezonem na zimę i ubrankiem do chrztu! Tylko część jest typowo "damska", więc ze sporej części nasze dzieciątko będzie mieć użytek :-) Nie ma tam tylko tych najmniejszych rozmiarów - kupuję coś od czasu do czasu, jak widzę jakąś fajną przecenę, bo jak patrzę na body po 15 zł. to po prstu mam wrażenie, że chcą ze mnie idiotkę zrobić, która nie ma pojęcia, że takie body warte jest z 5-7 zł max.
No i za radą dziewczyn udam się do tesco - nawet jak się szybko zniszczą w praniu, to co? Przecież i tak maluch będzie je mieć na sobie co najwyżej kilka - kilkanaście razy.

Żyrafa a patrzyłaś na tego roana, do którego dawałam link? Te wózki: gondola, spacerówka i fotelik montowany na stelażu kosztują ok. 1300 zł. na stronce jest tylko kilka kolorów, ale wybór materiałów i kolorów mają ogromny. Ja miałam taki(tu bez budki zz fotelikiem w środku) :
wzekuk5.jpg

Wózek odpowiada standartem chicco i peg perego, ma wygodną dużą gondolę z regulowanym opraciem, funkcją kołyski i uszkami do przenoszenia, spacerówę można montować tyłem albo przodem do kierunku jazdy, ma regulowany podnóżek i oparcie i tez jest szeroka i wygodna, a fotelik-kołyska ma daszek przeciwsłoneczny i wkładeczkę dla maluszków. Do tego kompletu jest bezpłatnie folia przeciwdeszczowa, dwa ciepłe pokrowce na nóżki do gondoli i spacerówki, parasolka w kolorze wózka i torba na drobiazki, czyli odpada sporo kosztów.Hamulec jest bardzo wygodny bo nogą blokujesz oba tylne koła i sprawdza się w ekstermalnych warunkach. I do tego duże pompowane albo piankowe koła. Jedyny mankament jak dla mnie to trochę za głośno składana budka , ale Karoli nie przeszkadzała i gdyby nie to, że mieliśmy na wózek kupca to Karolka jeździłaby w nim do tej pory.Reszta to juz kwestia gustu, bo nie wszystkim podoba się druciany kosz, albo klasyczny wygląd. Jak do tej pory nie znalazłam użytkowniczki tego wózka, która byłaby z nigo niezadowolona.

A,K&Z ja już pisałam, że nie ma sensu kupować odciągacza wcześniej, bo w szpitalu w razie potrzeby zawsze jest,a w większości wypadków okazuje się niepotrzebny.I w ósmym miesiącu na pewno zdążysz wszystko kupić, w końcu nawet jak na wózek trzeba będzie poczekać sześć tygodni to nie wyjdziecie od razu po szpitalu na spacer.Przeleć się po tym wątku od początku już sporo dobrych rad się tu pojawiło.

Mysz hihi wierz mi, że po miesiącu nieprzespanych nocy nie będziesz zwracać uwagi na małe plamki na ciuszkach i przebieranie, więcej niż raz, dwa dziennie, będzie tylko przy większych katastrofach jak dziecko będzie po prostu mokre :-) a wcale nie musi być tak, ze mały będzie dużo ulewał. Karoli rzadko się to zdarzało.

agask - mama do dzis wspomina, ze ja ulewalam na potege i dlatego jestem przewrazliwiona :-D

Co do tego odciagacza to jzu pisalam ze kupilam na Allegro nowy za niecale 18zl :-) Wiec niezle :-) To sprzedawala jakas hurtownia czy sklep z artykulami dla dzieci.

Jesli chodzi o sprawdzonych i rzetelnych sprzedawcow to wydaje mi sie ze jak sprzedawca ma duzo sprzedanych rzeczy i w dodatku status "super sprzedawcy" to ryzyko jest minimalne :-) A takich troche na Allegro osob jest :-)

A ja laktator dostałam od siostry - nie wiem czy się przyda, ale jak dają, to nie ma co wybrzydzać ;-)

gaaliah co to jest kolderka z ochraniaczami?
:confused:
Gaaliah miała na myśli komplet: kołderka + ochraniacze do łóżeczka mocowane pionowo do szczebelek, żeby dziecko nie poobijało sobie glowki o szczebelki, jak juz zacznie się przekręcać. Najlepiej pooglądaj sobie na allegro, bardzo często sprzedają razem z pościelą.

Mysz - kombinezon fajny mam tylko wątpliwości co do rozmiaru... Jesienią Ignac nosił już 80, a teraz 86. W taki kombinezon nie zmieściłby się za Chiny - jednak jeśli maj będize chłodny może użyjesz go przy powrocie ze szpitala?
Moria: Na początku położne nie polecały body zanim nie odpadnie kikut pępowiny. W sumie to nie używaliśmy body bardzo długo, tylko kaftany i śpiochy. Lato było tak gorące że Ignac chodził w koszulce z krótkim rękawkiem i pieluszce (mieliśmy 28-30st w domu.... horror), a body zaczęłam mu ubierać jak pochłodniało i jak przestałam mu ubierać śpiochy szczególnie się przydaje, bo nie wyłazi ze spodenek i bluzy dobrze leżą ni nim.
Ja chcę na zakupy :)

reklama
Do góry