reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

reklama
Moze kombinezon bedzie dobry na jesien, a jak nie to juz wspominalam ze mam znajoma ktora bedzie miala Maluszka mniej wiecej miesiac po mnie, wiec jak nie mi, to jej sie przyda.

Betka - Jasiek od Roni byl wielki jak nie wiem...I jesli rosnie w szybkim tempie to pewnie nosi ubranka na 68 teraz?

a wiecie co ostatnio wyczytałam w gazecie,ze nie trzeba spieszyc sie z kupnem łóżeczka,bo noworodek "lepiej czuje sie w gondoli wozka niz w przestronnym łózeczku,badz tez ktore spia razem z mamą"

I co Wy na to?:tak:

acha:tak:.

i jeszcze jedno słyszałam tez cos na temat łózeczek-kołysek-ze sa troszke nie praktyczne,bo wieksze dziecko,ktore raczkuje czy chodzi moze sie wywrocic razem z ta kołyska bo w koncu takie łozko jest mało stabilne:zawstydzona/y::-(-nie wiem czy wierzyc w cos takiego bo ja mam chetke własnie na takie łóżeczko?:dry:

Ja tez slyszalam ze dziecku wygodnie w waskiej gondoli bo czuje sie jak w brzuszku u mamy ;) ale ja jestem za lozeczkiem szczegolnie w lecie jak bedzie goraco :)

gaaliyah czytalam komentarze tej 3 elelmentowej poscieli i nie wiem czy zwrocilas uwage ze narzekaja na jej jakosc, tzn ze bawelna sie po 1 praniu zmechacila i ze jest sztywna.
Jedyne co mi sie podoba w tej aukcji to cena ;)

Naszczescie ze mnie juz stary wyga allegrowy i poszukam u znanych mi sprzedawcow a jesli nic ciekawego nie znajde to zostaja hurtownie w okolicy ;)

Żyrafo, to łóżeczko polecone przez agask można zablokować i jest ono wtedy tak samo stabilne, jak to zwykłe (sprawdzaliśmy z mężem w sklepie). Autorom artykułu chodziło pewnie o takie łóżeczka, których zablokować nie można (np. Drewex takie robi) - w takie na pewno nie włożyłabym raczkującego dziecka.

asiu m
fajnie, że mi to napisałaś, bo ja niedoświadczona w zakupach na allegro, jak znajdziesz coś interesującego to ja czekam z niecierpliwością!

Musze przyznac dziewczyny ze macie fantastycznie i mozecie rozgladac sie i kupowac rzeczy dla malenstwa. Moj maz nasluchal sie jakichs zabobonow i nie pozwala mi nic kupowac, chyba przyjdzie mi ukrywac zakupy przed nim i przechowywac je u mamy.

Mój też tak miał Moria, ja zresztą też, więc nie naciskałam. Przeszło nam dopiero w 6-ym m-cu, chyba wtedy, gdy poczułam ruchy. Pytał mi się jeszcze od kiedy dziecko ma szanse przeżyc, gdyby się urodziło wcześniej - wiem, że od 26 tyg. jest to możliwe, więc zdecydowaliśmy, że w styczniu oglądamy, a w lutym - marcu kupujemy.

reklama
U nas tez był opor przed wczesniejszym kupowaniem,ale teraz pomału juz zaczynamy:tak:
No i dzieki za info z tym łózeczkiem nie wiedziałam ze mozna je zablokowac.:tak::-D

Do góry