reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

betka - a ile Jasiek mial jak sie urodzil? I jaki rozmiar ubranek na niego pasowal? Czy to tez sie tak szybko zmienilo????

reklama
Mam pytanie do wszystkich zaawansowanych mam: ile ciuszkow kupic dziecku na poczatku chodzi mi o body i spiochy? i jeszcze poradzicie czy kaftaniki warte sa uwagi czy wystarczy tylko body a na nie cos z dlugim rekawem?

Moria jeśli chcesz absolutne minimum to najlepiej po siedem sztuk, jedna na każdy dzień tygodnia,oczywiście możesz zmieniać rzadziej, jeśli maluch się nie spoci ani nie uleje,tzn na noc przebierać a w dzień zakładac to samo co poprzednio, a możesz potrzebować częstszego prania, można też zamiast body i śpichów założyć pajacyk,zwłaszcza do spania, jest bardzo wygodny przy przewijaniu jeśli jest oczywiście cały rozpinany i w ogóle radzę szukać takich rzeczy, które nie są zapinane na plecach i które mają napki przez całą długość ubranka, tak że jak ubiera się maluszka to można go położyć na ubranku a potem tylko pozapinać. Na początku ubieranie przez głowę może sprawiać trudności, dlatego kaftaniki są wygodne i warte uwagi na początek.

Az mi wstyd, ale mam chyba milion spioszkow, body i calej reszty :-D Do rozmiaru 80 wlacznie... Taki ze mnie czubek...
Wyobrazam sobie ze Jasiowi sie uleje po kazdym karmieniu i bede go musiala non stop przebierac a nie chcialabym codziennie robic prania... Stad moja zapobiegliwosc ;-)

A mi się udało namówić dzisiaj męża na wyprawę po łóżeczko. Ubraliśmy się, zeszliśmy na dół i okazało się, że padł rozrusznik w samochodzie. Normalnie złośliwość przedmiotów martwych :wściekła/y: Tak więc mąż u machanika a ja zamiast wybierać łóżeczko siedzę wściekła w domu.

Ja tak jak Mori zastanawiam się ile tego kupić i czy juz kupować???
Nie mam jeszcze nic mam tylko trochę ciuszków które dostałam od szwagierki po jej córeczce ale sa schowane i nawet do nich jeszcze nie zaglądałam.
Po siedem sztuk? to pewnie tak zrobie ale co poza tym? brak mi jeszcze wózka kosmetyków łózeczka i nawet nie wiem jakie to ma być?! Czy w ósmym m-cu mozna to wszystko kupić czy będzie za późno?
My z mężem teraz szukamy samochodu bo nasz stary się psuje a czas zapisac sie na szkołe rodzenia. Więc maż mówi ze "wózek" dla dziecka będzie drugi w kolejce;-)

Ja się nastawiam na zakupy "grube" w lutym-marcu, a reszta, to też pewnie niedługo zacznę myśleć.
Pamiętaj AK&Z, że na wózek jak nie bierzesz modelu ze sklepu, bo np kolor ci nie odpowiada, czeka się czasem 4-6 tygodni. Więc warto sobie nawet wcześniej zamówić wybrany model i dać zaliczkę, z odbiorem w maju.

A ja teraz sobie postanowiłam, że zamówię w końcu coś na allegro!
mam w planach zakup:
- kołderki z ochraniaczami
- poszewkę
- prześcieradło
- materac
- kocyk do wózka
- wanienkę
- odciągacz do mleka
- pieluchy tetrowe
jak macie sprawdzone linki z allegro ( tu pytanie szczególnie do Myszki:-)), to będę wdzięczna.
Wózek, łóżeczko - to przed nami.

A jak to jest z tymi odciagaczami do mleka? Czy one będą potrzebne bo moja kolezanka nie miała i nie był jej potrzebny. Moze to warto kupić dopiero po porodzie?

reklama
Do góry