reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Malenstwa

dziewczyny cz Wasze dziedzi jedzą sztućcami dla dorosłych, chodzi mi głównie o naukę samodzielnego jedzenia czy mają swoje sztućce dla dzieci. ja planuję zakup i zastanawiam się nad tommee tippee, ale zastanawiam się czy one są w jakiś sposób bezpieczniejsze?

reklama
U nas używane są łyżeczki dla dzieci (tommee Tippee), widelcem sama karmię, więc robię to swoim.
Mamy, które używały pieluszek do pływania Little Swimmers - mam pytanie, czy ten rozmiar 7-12 kg będzie dobry na bobasa 10,5kg? Bo nie wiem jaka ta rozmiarówka jest, a nie znalazłam miejsca, gdzie można kupić te pieluszki na sztuki :-) Boję się, że ten nastepny rozmiar 11-15kg może być już na niego za duży.

U nas używane są łyżeczki dla dzieci (tommee Tippee), widelcem sama karmię, więc robię to swoim.
Mamy, które używały pieluszek do pływania Little Swimmers - mam pytanie, czy ten rozmiar 7-12 kg będzie dobry na bobasa 10,5kg? Bo nie wiem jaka ta rozmiarówka jest, a nie znalazłam miejsca, gdzie można kupić te pieluszki na sztuki :-) Boję się, że ten nastepny rozmiar 11-15kg może być już na niego za duży.

My mamy te mniejsze ale moj to drobinka:tak: wolę je bo bardziej przylegaja do ciałka i jakby coś się przytrafiło to chyba lepiej przytrzyma:laugh2:.

A łyżki, widelce i noże nawet mamy z Ikei:-).

A ja musze wreszcie zachecic Jasia do samodzielnosci pod wzgledem jedzenia...
Sztucce wyprofilowane 9lyzke i widelec) kupilam firmy NUK - pisze na nich ze sa od 12 miesiecy

Ewitko, ja mam te sweemersy do 12 kg i jak wczoraj Dyzia do nich przymierzałam ( wazy 11,400) to juz cięęęęęęeżzzzzko było.
Tzn jeszcze mu dupka weszła ale z duzym trudem.
I nie mamy takich specjalnych skreconych dla dzieci do samodzielnego jedzenia bo synu je raz prawa a raz lewą reką i trzymajac taki sztuciec w lewej to by się raczej nie najadł.

No to czyżby Dyzio znowu przybrał na wadze, bo ostatnio podobno ważył 9900? Aletko a ile on ma cm w pasie, żeby sobie porównac ze swoim?

U nas sztućce skręcone też nie nadają się, bo synuś zmienia rączki. No a co do jedzenia samodzielnego to mnie trafia, bo zamiast brać łyżeczkę do buzi to wykłada na blacik i wszystko robi tylko nie je. Ale chyba to jest nieuniknione, bo jak sam się nie angażuje, to nie che jeść :-(

Ostatnia edycja:
A zmierzyłam Quintena właśnie, ma 52 cm w talii i sie mieści w te mniejsze.

Oooo:szok: Quinten brzuszka dostaje na tym sojowym mleku:laugh2::-D:laugh2::-D.

reklama
chcialabym kupic kacperkowi szlafroczek frotte na plaze, ale nie wiem jaki rozmiar co by sie w nim nie utopil. macie takie wynalazki? jak tak to jaki rozmiar kupic? jak to producenci rozmiarują, ze tak "powiem"

Do góry