reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Malenstwa

Evvula ten pierwszy rowerek bardzo mi się podoba, nie dziwię się, że cię najbardziej kusi. My też przymierzamy się do rowerka na roczek, a ze ma jeździk, to wydaje mi się, że rowerek moze być już taki bez zabezpieczeń.
MamoQ super wózek, samam bym taki kupiła na wypady samochodowe, tylko trochę za drogi jak na wózek rezerwowy :-( Welonka, to, że wózek rozkłada się kubełkowo, nie przeszkadza w drzemce maluszkowi, w końcu to taka pozycja jak w foteliku samochodowym, a jak się dziecku zdarzy zasnąc od czasu do czasu, to nic zlego mu się nie stanie. Mój chociaż mam oparcie rozkładane do całkowitego leżenia, czasemi śpi w pozycji półleżącej, bo jak mu obniżam oparcie, to mi się czasem budzi i protestuje :-(

reklama
Ja tez bym tego wózka szczerze tylko jako rezerwowy nie kupiła ale nam się napewno przyda, kiedy chodzenie się przesunie a Quinten coraz cięższy;-).

Ewitko pewnie masz rację :-) ale mój mąż to się denerwuje jak ona zaśnie w leżaczku i za długo w nim leży bo mówi, że jej tak głowa na bok leci i jej pewnie jest niewygodnie :-D No i nie wiem czy w związku z tym przekona się do tego wózka.
Mi on się strasznie podoba i chcoałabym go kupić Niuni :-) już nawet przebolałabym cenę choć jest koszmarna jak na taki wózek "wyjazdowy"

Dzięki Aletko
Popatrzymy dzisiaj z mężem na ten wózek, który polecasz, chociaż powiem szczerze, że ten Quinny bardzo mi się podoba.
A jeśli będę miala kupić taką typową parasolkę to chyba już nie będę tak szaleć z pieniędzmi. Ja mam dobry wózek Volanta więc chyba nie ma sensu wydawać tyle pieniędzy na wózek, który będzie użyty kilka razy w roku. chodzi tylko o to, aby zajmowal jak najmniej miejsca w bagażniku.

znam wiele dzieci, które po zdobyciu umiejętności chodzenia - portzucały wózki - dosłownie - tylko dreptać same chciały - wtedy wydanie majątku na następny wózek jest dość ryzykowne...:tak:

Czytałam o przewracaniu się tych wózków i jednym aspektem częstego wywracania się wózków nie tylko trzykołowych dotyczy lekkich parasolek na których ludzie często zawieszają wiele torebek podczas np zakupów co najnormalnie w świecie przeważa taki wózek.

Acha i jeszcze jedno ja za maxi prior dałam 169 euro to jest ok 590 pln a na allegro sa min po 730, skąd oni biora te ceny!!!!!

co racja to racja bo nawet 4 kołowca w ten sposób ozna przewrócić ale moja koleżanka miała britaxa o bardzo podobnej konstrukcji i się przewracał gdy jechał po małych nierównościach terenu.
Sprzedała go .

Poza tym jak się ma starsze dziecko to trzeba sprawdzić czy wózek się nie wywórci gdy starszak się złapie boku wózka by zajrzeć do środka.

Ano własnie na to wcale bym nie zwrociła uwagi bo Quintuś jeden:sorry2: a przeciez to tak ważne, nie ma jak wspolna wymiana doświadczeń;-)

wyslalam meza wczoraj na zakupy po sloiczki dla chlopakow. Sloiczki oczywicie kupil, chyba hurtowo bo z 50 sztuk, tyle tylko,ze...wszystkie byly po 4 miesiacu:wściekła/y::no: Myslalam,ze go golymi rekami udusze:wściekła/y:

reklama
no to bylas ryzykantka posylajac meza po takei zakupy - ja bym taka odwazna nie byla :-D
No a te sloiczki to obiadowe czy deserowe???
Jak deserowe to przeciez moga byc jak najbardziej, a jak obiadowe to moga byc jako dodatek do czegos innego - na przyklad ugotujesz mieso, posiekasz, dodasz ziemniaka i zawartosc sloiczka...
wiem ze to nie o to chodzilo, no ale przynajmniej sie nie zmarnuja... :dry:

Do góry