reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

reklama
niewiem czy juz o tym pisałyscie ale jesli tak, to z gory przepraszam ze nie doczytalam. Traz mam problem bo mały coraz wiecej chce tuptac, wiec chce mu kupic jakies buciki, tylko niewiem jakie słyszałam ze adidaski oryginalne sa najlepsze albo bartek, co wy o tym myślicie:confused::confused:

Marti a chcesz mu już kupić buciki na wyjście? Bo w domu to podobno najlepsze są jak najdłużej skarpetki z ABSem, albo te z podeszwą, które polecała Aletka.
Ważne, żeby pierwsze buciki miały wkładkę ortopedyczną no i przede wszystkim muszą być wygodne. Gdzieś tutaj już przewijał się link do bucików ortopedycznych do sklepu URWIS

Martko ja gdzieś czytałam że adidaski takie malutkie to nie za bardzo prawdopodobnie że to tylko pieknie wygląda a nie jest zdrowe dla małej stópki.

wiem, że nie powinny być za bardzo sztywne. Powinny zginać się tam, gdzie stopa, czyli pod palcami, a nie np. na środku, jak to czesto sie dzieje w dziecięcych bucikach. Więcej nie pamiętam

uzupełnię tylko Krupkę

buciki powinny mieć ujeszcze sztywnioną piętkę :tak:. I buty należy kupić dopiero wtedy gdy dziecko pewnie chodzi ;-). Wcześniej tylko skarpetki

Ja jakoś ufam Bartkom (choć nie wszystkie modele mi odpowiadają :dry:). Pierwsze buciki Maciusia to sandałki z tej firmy :cool2:. Po domu od zawsze chodzi w bucikach firmy Daniel (bardzo podobne do butów firmy Tombut). Teraz będę postępowała podobnie :happy2:

reklama
ja sie zastanawiam nad kupnem bucików na wiosne...
to jesli pewnie nie chodzi to co ciagle w skarpetkach???
a mam pytanko jesli dziecko porusza sie po mieszkaniu w chodziku to jak powinno układ nożke... bo moj ciagle odpycha sie na palcach...

Do góry