reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

mamo Q z czym dajesz te kanapeczki?

simamo - u nas nawet z tymi gumowymi stopkami krzesełko sunie z deczka po panelach. jakbys znalazła gdzie fajne koleczka daj znac. szukałam na allegro, ale sa takie do krzeseł biurowych, foteli i trzeba rozmiar znac tych od krzesełka, bo jest duzy wybor.

reklama
my mamy krzesełko na dwóch kółkach i bardzo to mi pomaga, bo krzesełko nie jest lekkie, a tak bez trudu mogę się z nim przemieszczać :-)

szerlock- mama q pisała bo tez się pytałam, że daje z konfiturką bez cukru :-)

u nas zuzia je zupkę albo z misiowym ogródkiem, albo z kleikiem ryżowym, albo robię tak, że gotuję jej ziemniaczka, robię z niego puree z masełkiem, daję troszkę majeranku ( wyczytałam, że można w tym mc już dać do smaku), do tego siekam mięsko i polewam je zupką bez mięska, z samych warzyw, taki niby sosik, zuzi je ze smaczkiem!polecamy!

Ja karmię z takiego talerzyka na wodę. Mam baby ono i jestem zadowolona. Ale ta firma ma 2 różne, jeden zwie się talerzyk, a 2 miseczka. Gdzieś chyba w tym wątku wkleiłam zdjęcie. No ale ja muszę tak karmić, bo Janke chłodnego nie zje, a jada albo sprintem, albo bardzo powoli... No i zjada około 150 ml, czasem 200 zupki (sama robię więc nie wiem jak przeliczyć to na słoiczki).

kanapki mozna tez dać z żółtkiem - ja robie taką niby jajecznicę na maśle - mały uwielbia
Możesz też ugotować i zmielić jakieś suszone owoce szerlock - śliwki, morele, jabłka, gruszki i masz konfiturę :tak: Te gotowe bez cukru są strasznie drogie (są słodzone np. sokiem winogronowym) - u nas to takie wysokie wąskie słoiki po 10 zł chyba

Co do talerzyka - tak znów szysbko nie stygnie. Ale ja uważam, ze to jest dobre dla wiekszych dzieci, które uczą się same jeśc - wiadomo, że wtedy zawsze idzie wolno takiemu malcowi :baffled:

Co do ilości zupki - mój rzadko je zupę, raczej jakieś warzywa z miesem - zazwyczaj duzy słoik, czasem wiecej, a czasem mniej.

reklama
no, ale jaki. jak sie nazywa. no jaka niedostępna:-D:-D:-D - za język muszę ciągnąć:-D:-D:-D:-D

Szerloczku mój:tak: jakbym kupiła je u nas to odrazu bym Ci napisała nazwę, ale kupuję je tu i chyba to tylka krajowa dystrybucja a może się myle:sorry2: kupuje konfiturę firmy EFI dokładnie morelową.

Krupka dała dużo fajnych pomysłów i ja też skorzystam.:tak:

Do góry