reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

dlatego chodziki nie są polecane - dziecko niby chodzi, ale źle stawia stopy, nie wie co to trzymanie równowagi itp. Może zrezygnuj z chodzika, a mały szybciej załapie o co chodzi?

reklama
calymi dniami nie jezdzi... w tym chodziku... bo lubi siedziec i bawic sie zabawkami... np. teraz siedzi bawi sie a zarazem mowi do siebie..
tylko z tego co zauwazylam to on chodzi na palcach.. nawet jak jest trzymany...

moj Jasio trzymany tez czesto stawia nogi na palcach, ale stopniowo jzu jest coraz lepiej - cwiczymy z nim no i jakos zalapal ze powinien na calej stopie...
adidaski super wygladaja ale tez gdzies slyszalam ze sa niewskazane...

Mi też osobiście strasznie się podobają takie adidaski dla maluszków, ale wiele osób wypowiada się o takich bucikach, że za wcześnie mogą zaszkodzić ...:sorry2: więc ja nie będę ryzykować ....

My mamy takie mięciutkie adidaski, ale nie do chodzenia, tylko jak mówi Tomek "do wyglądania". Jak się bawi to zdejmujemy. Mnie poprostu skreca jak On idzie wyszykowany w gości i ma tylko skarpetki... Ale to moje dziwactwo, nie będę z nim walczyć, bo życie bym straciła a tylko bym inne poznajdywała.

To żadne dziwactwo Kluliczku - wg mnie w każdym razie (u nas takich bucików na pęczki ;-):-D)

maluszki same ćwiczą swoje stópki przed chodzeniem :tak:, zaczyna się od paluszków a dopiero potem stawiają całą stopę.
I prowadzanie dziecka na palcach nie jest wskazane :dry:. Wszystko w swoim czasie

U nas od samego początku były całe stopy i to dość wcześnie, bo jak skończył pół roku, ale widziałam ostatnio w kosciele takie dzieciaczki "chodzikowe" stąpające na paluszkach.
Ja też mam takie buciki wyjściowe, które zakładam do kurteczki jak jest cieplej, ale one są z miekkiego zamszu i na spacerze synuś mi nie chodzi, więc mu raczej nie zaszkodzą. a w domu tylko skarpety. Teściowa już sie wtrącała, ze trzeba mu założyć buciki, bo mu zimno od podłogi, co on tak chodzi w samych skarpetkach i jak to u nas ciągnie od podłogi :-( ale na szczeście córka jej wytłumaczyła, ze buciki są niezdrowe dla takiego dzieciaczka i wręczyła synkowi rajstopki i zestaw skarpetek z ABSem :-)

reklama
domańska- wydaje mi się, ze to nie zawsze musi zależeć od tego, czy syncio jeździ w chodziku często czy nie, może po prostu tak stawia nóżki? nie sądzę, żeby człowiek wszystko zaczynał w swoim życiu na 6+:tak: moja Zuzia raz na tydzień- dwa jeździ w chodziku i ładnie stawia stópki :tak:;-)

Do góry