reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Malenstwa

reklama
welonko krzesełko świetne. Tak pociesznie wygląda mała główka Oliwki i wieeelka taca z krzesełka:-D:-D I chyba w kojcu małej się też podoba:tak:
Kojec to świetna sprawa bo mała sobie w nim robi co chce ;o) przewraca się na boki i nic sobie nie zrobi ;o) dużo energii traci w nim - co mnie akurat cieszy bo potem zaypia jak aniołek ;o)

Welonko, krzesełko śliczne jest, bardzo mi sie spodobało. Kojec tez zakupiliśmy-na Allegro, Brevi uzywany za 104 zł, nie wiem czy to dużo czy mało-ale jest jak nowiuśki i naprawdę jest przydatny-przesuwam go sobie z pokoju do jadalnio-kuchni albo na odwrót albo stoi pomiędzy czyli na przedpokoju-stamtąd jest widok na wszystko i wiem ze mój wiercidupka nic sobie nie uszkodzi:-D. Acha-no i zakupiłam już matę tajmahal-za karę dla siebie bo mi synuś skulał się z łóżka:zawstydzona/y:, i w nagrodę dla niego:-D.Taka jest:
BAWI 0M+ Edukacyjna mata Tajmahal -dywan, narzutka (259530191) - Aukcje internetowe Allegro

Lapisku mata śliczna, my tez mamy na dole kojec, mały sie tam bawi i śpi w czasie dnia;-). A Krzesełko musze kupić bo jeszcze nie mamy;-).

Hejka

Gratulacje dla tych dizelnych matek co mają w sypialniach 18 stopni. U nas każda próba obniżenia tak drastycznie temperatury kończy się katarem albo Igu albo mojego męża. Mamy więc 21-22 stopnie. I nawilżacz włączony.

Zresztą powiem wszystkim autorytetom którzy zalecają małym dizeciom spanie w 18 stopniach - niech sami sobie tak śpią! Owszem, ja kiedyś spałam nawet w zimę przy otwartym oknie, ale mój mąż to ciepłe kluchy i jęczy strasznie jak za zimno w nocy jest. Jak dla mnie 18 stopni to lodówa - do wszystkiego oczywiście można się przyzwyczaić, ale raczej to nie dla mnie. Zresztą nastawcie 18 stopni i wstawajcie potem co pół godziny żey przykryć Igu, który się rozkrywa z mniej więcej takączęstotliwością. Musi być tak żeby mógł spać bez przykrycia nie marznąc przy tym zbytnio.

Może też dlatego, że w pokoju w którym śpimy w zimę naprawdę daje się odczuć taki zimny ciąg od okien - nie jest to wcale fjne i przez to może sięwydaje chłodniej niż jest.

Hania śpi pod rożkiem (no jest taki rozłożony i robi za kocyk) i dodatkowo jeszcze kocem - zmarźlak z niej straszny. Ale się nie rozkopuje. Igu i tak się rozkopuje więc w sumie wszystko jedno pod czym śpi.

Co do kołderki to Hania jeszcze nie ma, bo za mała jest taka - te kołderki są takie sztywne i grub mam wrażenie że kocyk ją lepiej otula.

Pzdr

Agnieszka
Zgredku-kup śpiworki dzieciaczkom, wtedy ubierzesz na górę piżamkę, pod spód załóż body i w śpiworku-jak to się mówi-chocby skały srały- nie odkopie się:-p
Mamo Q-ja krzesełko mam, ale takie tylko plastikowe, nie wypasione, nakładane na zwykłe krzesło. Za to mata jak dla mnie najpiękniejsza i najpożyteczniejsza jest-używac będzie długo bo jest wielka i nie ma pałąka a dodatkowo naparwdę gruba-5-7 cm, a na zwykłych matach to jest twardo na każdej innej powierzchni poza wykładzinami i dywanami, wiem bo mam taką cienką i na panelach czy kaflach w ogóle się nie spradza. Myślałam też o Taf-Toys ale dodtykałam w sklepie i tez cieniutkie są.

Aletko, teraz sypiacie przy otwartym oknie? No to podziwiam.To ja jestem większy zmarzluch, choć w sypialni lubię mieć zimno, ale nie jak się kładę spać. W zimie nagrzewam sypialnie do spania, a jak się kładę, wyłaczam kaloryfer.
Lapisku, a duzo ciekawych elementów dla dziecka ma ta mata? Bo mąż ją kiedyś wypatrzył i się nad nią zastanawiałam, mamy już z tej firmy pozytywkę tygrysa Bengali. Zastanawialiśmy się jeszcze nad takim wynalazkiem: CHICCO WIELOFUNKCYJNA MATA EDUKACYJNA 3D NOWA (261350210) - Aukcje internetowe Allegro
Welonko super zakupy, a jakiej wielkości macie kojec? Bo ja też się zbieram z zakupem.

reklama
ewitko my staramy się sypiac cały rok przy otwartym oknie. Zamykamy je na noc wtedy gdy wieje od strony zachodniej gdzie mamy okno. Wtedy zostawiamy otwarte okna w kuchni i duzym pokoju gdzie nikt nie spi.

Dzisiaj cała noc przy otwartym.

Podziwiam bo ja spię całym rokiem w skarpetach i ciepłych piżamach;-).

Do góry