reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

reklama
welonko krzesełko świetne. Tak pociesznie wygląda mała główka Oliwki i wieeelka taca z krzesełka:-D:-D I chyba w kojcu małej się też podoba:tak:
Kojec to świetna sprawa bo mała sobie w nim robi co chce ;o) przewraca się na boki i nic sobie nie zrobi ;o) dużo energii traci w nim - co mnie akurat cieszy bo potem zaypia jak aniołek ;o)

Welonko, krzesełko śliczne jest, bardzo mi sie spodobało. Kojec tez zakupiliśmy-na Allegro, Brevi uzywany za 104 zł, nie wiem czy to dużo czy mało-ale jest jak nowiuśki i naprawdę jest przydatny-przesuwam go sobie z pokoju do jadalnio-kuchni albo na odwrót albo stoi pomiędzy czyli na przedpokoju-stamtąd jest widok na wszystko i wiem ze mój wiercidupka nic sobie nie uszkodzi:-D. Acha-no i zakupiłam już matę tajmahal-za karę dla siebie bo mi synuś skulał się z łóżka:zawstydzona/y:, i w nagrodę dla niego:-D.Taka jest:
BAWI 0M+ Edukacyjna mata Tajmahal -dywan, narzutka (259530191) - Aukcje internetowe Allegro

Lapisku mata śliczna, my tez mamy na dole kojec, mały sie tam bawi i śpi w czasie dnia;-). A Krzesełko musze kupić bo jeszcze nie mamy;-).

Hejka

Gratulacje dla tych dizelnych matek co mają w sypialniach 18 stopni. U nas każda próba obniżenia tak drastycznie temperatury kończy się katarem albo Igu albo mojego męża. Mamy więc 21-22 stopnie. I nawilżacz włączony.

Zresztą powiem wszystkim autorytetom którzy zalecają małym dizeciom spanie w 18 stopniach - niech sami sobie tak śpią! Owszem, ja kiedyś spałam nawet w zimę przy otwartym oknie, ale mój mąż to ciepłe kluchy i jęczy strasznie jak za zimno w nocy jest. Jak dla mnie 18 stopni to lodówa - do wszystkiego oczywiście można się przyzwyczaić, ale raczej to nie dla mnie. Zresztą nastawcie 18 stopni i wstawajcie potem co pół godziny żey przykryć Igu, który się rozkrywa z mniej więcej takączęstotliwością. Musi być tak żeby mógł spać bez przykrycia nie marznąc przy tym zbytnio.

Może też dlatego, że w pokoju w którym śpimy w zimę naprawdę daje się odczuć taki zimny ciąg od okien - nie jest to wcale fjne i przez to może sięwydaje chłodniej niż jest.

Hania śpi pod rożkiem (no jest taki rozłożony i robi za kocyk) i dodatkowo jeszcze kocem - zmarźlak z niej straszny. Ale się nie rozkopuje. Igu i tak się rozkopuje więc w sumie wszystko jedno pod czym śpi.

Co do kołderki to Hania jeszcze nie ma, bo za mała jest taka - te kołderki są takie sztywne i grub mam wrażenie że kocyk ją lepiej otula.

Pzdr

Agnieszka
Zgredku-kup śpiworki dzieciaczkom, wtedy ubierzesz na górę piżamkę, pod spód załóż body i w śpiworku-jak to się mówi-chocby skały srały- nie odkopie się:-p
Mamo Q-ja krzesełko mam, ale takie tylko plastikowe, nie wypasione, nakładane na zwykłe krzesło. Za to mata jak dla mnie najpiękniejsza i najpożyteczniejsza jest-używac będzie długo bo jest wielka i nie ma pałąka a dodatkowo naparwdę gruba-5-7 cm, a na zwykłych matach to jest twardo na każdej innej powierzchni poza wykładzinami i dywanami, wiem bo mam taką cienką i na panelach czy kaflach w ogóle się nie spradza. Myślałam też o Taf-Toys ale dodtykałam w sklepie i tez cieniutkie są.

Aletko, teraz sypiacie przy otwartym oknie? No to podziwiam.To ja jestem większy zmarzluch, choć w sypialni lubię mieć zimno, ale nie jak się kładę spać. W zimie nagrzewam sypialnie do spania, a jak się kładę, wyłaczam kaloryfer.
Lapisku, a duzo ciekawych elementów dla dziecka ma ta mata? Bo mąż ją kiedyś wypatrzył i się nad nią zastanawiałam, mamy już z tej firmy pozytywkę tygrysa Bengali. Zastanawialiśmy się jeszcze nad takim wynalazkiem: CHICCO WIELOFUNKCYJNA MATA EDUKACYJNA 3D NOWA (261350210) - Aukcje internetowe Allegro
Welonko super zakupy, a jakiej wielkości macie kojec? Bo ja też się zbieram z zakupem.

reklama
ewitko my staramy się sypiac cały rok przy otwartym oknie. Zamykamy je na noc wtedy gdy wieje od strony zachodniej gdzie mamy okno. Wtedy zostawiamy otwarte okna w kuchni i duzym pokoju gdzie nikt nie spi.

Dzisiaj cała noc przy otwartym.

Podziwiam bo ja spię całym rokiem w skarpetach i ciepłych piżamach;-).

Do góry