reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

szerlock co to te koło odkryć?bo nie wiem czy o tym samym myśle ale nazywam to oponka do siedzonka:-D
Find Galt Classic Favourite Baby Toy, Nest/ Ring on eBay within, Playmats, Toys Activities, Baby (end time 23-Oct-07 22:20:43 BST)

zania to nie to. wpisz w googlach koło odkryć i zobaczysz. jest to taka jakby mata, ale bez pałąka i ma takie kieszonki, w ktorych sa np. grzechotki roznego kształtu, lusterko i inne. i jest dla dzieci o 6 miesiecy, ale mozna wcześniej oczywiście. koszt ok 220zł. ale myśle, ze jest to warte swej ceny. widziałam ja na zywo i jest moim zdaniem super z tymi wszystkimi rzeczami do odkrywania.

reklama
Jakos pomyslow na zabawki specjalnych nie mam i wlasciwie to Jasiowi malo kupuje. moj mama natomiast nadrabia :-D Juz wiem ze cos na Jasia w Katowicach czeka ;-)
Co do smoczka to Jasio mial z Aventu najpierw 0+, potem 3+ no i teraz mamy kupione juz dawno i lezace w szufladzie 6+ ale podejrzewam ze pewnie go w ogole nie bede rozpakowywac bo on smoczka nie uzywa :eek:

my do butelek uzywamy smoczka avent od 3 do 6 m a uspokajające już 6 + :tak: moja klusia jutro kończy pól roczku :-D ale ten czas minął :-(

Mamo Q - super ze cos sobie kupiłaś - ja zamierzam iść w tym tygodniu i też sobie garderobę troszkę powiększyć :tak: kozaki kupiłam rok temu - dałam za nie 300 złoty i mąż już wtedy mnie uprzedził że to na kolejne pięc lat - naiwniak ;-)

super misiową czapkę i kombinezon mamy - nie wiem czy warto szalik kupować ...
a o osłonkach nawet nawet jeszcze nie myślałam - a właściwie to myślałam ale tylko na szafki i kuchenkę - jeśli chodzi o narożniki to mam takie samo zdanie jak Aletka :tak:

my chrzciliśmy jak Piotruś jeździł już w spacerówce i nic nie kupowałam - bo bez sensu - i tak nikt do tego wózka nie patrzy tylko na dzidzię :-D
My jak chrzciliśmy synka, to nie braliśmy wózka tylko sam fotelik samochodowy ze stelażem wózka (chrzciliśmy daleko, nie w parafialnym i dojeżdżaliśmy samochodem). Uważam , że nasze dzieci są już za duże na pościel do wózka do chrztu, bo i tak w kościele siedzą na kolanach, więc po co wydawać kase na jeden raz.
Ja mam zabezpieczenia na kontakty i szuflady w kuchni oraz ochronkę na kuchenkę.
Na drzwi , kanty itp nie mam wychodzac z załozenia ze jesli pojde do znajomych którzy takich zabezpieczen nie maja to moje dziecko gdyby było w domu do takich zabezpieczeń przyzwyczajone mogłoby sobie zrobic tym bardziej krzywdę.
Słuszna uwaga, też mam zamiar same kontakty i szafki pozabezpieczać, o drzwiach nie myslałam, ale mamy ich w domu całe 3 sztuki w tym dwoje zazwywczaj zamkniętych.
A ja wróciłam z zakupów, i kupiłam kombinezon, narazie tylko spodnie bo i tak musze kupić dwu częsciowy ze wzgledu na buciki;-) a kurtke chce inną żeby pasowała też do zwykłych spodni;-).

No i kupiłam kołdrę, wkońcu ciepłą fajną kołderkę, tu zalecenia są że do pierwszego roku zabrania się używania kołderek ale ja mam gdzies ich zalecenia dziecko mi marznie:crazy:!!!

No i kupiłam pizamkę dwuczęściową oczywiście;-) ja wiem że jednoczęsciowe są cieplejsze ale mam dosyc odcinania bucików z jednoczęsciowych i potem wygląda to okropnie:crazy:!!!

No i kupiłam czapkę chyba juz 10, ale jest super i pasuje do kombinezonu;-)!!!

No i kupiłam też krem na policzki bez wody;-).

A tak wogole to poszłam sobie kozaki kupić;-):eek:.

Ja też już kupiłam kombinezon (tanio Wójcika z wyprzedaży).
.%20052.jpg

Na razie synek chodzi w ocieplanej kurteczce, czapki ma dwie, jedna dzianinkową i jedną polarową, też się zastanawiam nad szaliczkiem a właściwie to lepiej apaszką polarkową. A to jego kurteczka:
247311153

No to się nachwaliłam :-) Jeszcze chcę kupić mu ocieplane spodenki do kurteczki, bo na razie chodzi w polarkowych.
Kremik mam Penatena na mrozy i wiatry - jest super.

Pod kołderka synuś śpi już cały miesiąc i na szczęście się nie odkopuje, a nasza temperatura w domu to 20-21st. Sypialnię podgrzewamy na wieczór i jak idziemy spać, wyłaczamy CO - w przeciwnym razie na następny dzień mam zawalone gardło. Jak się zrobi całkiem zimno, to pewnie pójdzie w ruch nawilżacz powietrza.
Tak się zastanawiałam mamoQ, czemu odcinasz stópki, a potem pomyślałam, ze to pewnie ze względu na te buciki, ale ja widziałam na allegro sporo takich jednoczęściowych pajaców bez stópek.
A kozaczki kupiłam w zeszłym roku po sezonie (przecenione z 280 na 190 :-) ) bo podejrzewałam, ze przy dziecku ciężko mi będzie się ruszyć po sklepach i jakieś fajne wyszukać (w Krakowie się fatalnie robi zakupy :-( ). I tak czeka mnie zakup kurtki zimowej.
A synkowi muszę kupić butelkę ze smoczkiem trójprzepływowym i chyba od razu kupię z ustnikiem kubka niekapka - czy wasze dzieci umieją pić z takiego kubka?

ewitko - sliczny kombinezon :-)
My mamy kubek niekapek Tomee Tipee ale ciezk osie z niego pije bo trzeba mocno scisnac ten ustnik dzislami - Jasio nie kuma o co w tym chodzi. Kupilam mu ustniki ktore mozna dac do butelek z Aventu zamiast smoczka, ale tez jeszcze nie za bardzo. Chociaz one beda predzej w uzyciu bo sa bardziej miekkie.

Hejka

Gratulacje dla tych dizelnych matek co mają w sypialniach 18 stopni. U nas każda próba obniżenia tak drastycznie temperatury kończy się katarem albo Igu albo mojego męża. Mamy więc 21-22 stopnie. I nawilżacz włączony.

Zresztą powiem wszystkim autorytetom którzy zalecają małym dizeciom spanie w 18 stopniach - niech sami sobie tak śpią! Owszem, ja kiedyś spałam nawet w zimę przy otwartym oknie, ale mój mąż to ciepłe kluchy i jęczy strasznie jak za zimno w nocy jest. Jak dla mnie 18 stopni to lodówa - do wszystkiego oczywiście można się przyzwyczaić, ale raczej to nie dla mnie. Zresztą nastawcie 18 stopni i wstawajcie potem co pół godziny żey przykryć Igu, który się rozkrywa z mniej więcej takączęstotliwością. Musi być tak żeby mógł spać bez przykrycia nie marznąc przy tym zbytnio.

Może też dlatego, że w pokoju w którym śpimy w zimę naprawdę daje się odczuć taki zimny ciąg od okien - nie jest to wcale fjne i przez to może sięwydaje chłodniej niż jest.

Hania śpi pod rożkiem (no jest taki rozłożony i robi za kocyk) i dodatkowo jeszcze kocem - zmarźlak z niej straszny. Ale się nie rozkopuje. Igu i tak się rozkopuje więc w sumie wszystko jedno pod czym śpi.

Co do kołderki to Hania jeszcze nie ma, bo za mała jest taka - te kołderki są takie sztywne i grub mam wrażenie że kocyk ją lepiej otula.

Pzdr

Agnieszka

Piotruś też nie ma pojęcia jak się tego kubka używa :-D wkłada do ust i nawet ciągnie ale nie wpada ma pomysł żeby go przechylić :-D to samo robi z butelką - wklada do buzi i ciągnie zapamiętale i dziwi się że nie leci :-D

a to nasz kombinezon :
Piotruś 925 (Small).jpg

muszę jeszcze zrobić zdjęcie tej super czapce ruskiej :-D

barszczyk - super elegancki Twoj synek :-)

U mnie jest chlodniej ale u Jasia cieplo musi byc bo jak on sie rozkopuje to potem jak do niego ide to ma rece jak sople i kaszle... :no: Tez ma wlaczony nawilzacz powietrza - on wytwarza ciepla pare wiec szybko sie ociepla w pokoju, ale rownie szybko sie wyziebia jak mu na noc otwieram drzwi, wiec kaloryfer musi byc wlaczony. Spi w spiworku ale co jakis czas spiworek musze przeciez wyprac... :eek:

reklama
ewitko i barszczyku super kombinezony maja Wasze pociechy zresztą kurtka Pawełka ewitko też widac ze cieplutka:tak:

Co do kubka niekapka mamy ale córcia nie wie jak sie go używa wiec uczy się metodą prób i błędów wszystko czasem pozalewane ale to nic niech się uczy a mama ma robote żeby sie nie nudziła:laugh2:

Do góry