reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

Kurcze wpadłam dzisiaj do sklepu dziecięcego i kupiłam: 2 pajacyki, kubek do nauki picia 6m+, smoczek do butelki, 2 smoki 6m+, kilka soczków i czapę zimową i kurcze 136 pln. poszło :wściekła/y: Koszmar jakiś z tymi cenami :no:

A używacie nadal smoków 0-6m? Bo ja kupiłam już większe i nie wiem czy mu dać czy poczekać :confused:

reklama
A ja wróciłam z zakupów, i kupiłam kombinezon, narazie tylko spodnie bo i tak musze kupić dwu częsciowy ze wzgledu na buciki;-) a kurtke chce inną żeby pasowała też do zwykłych spodni;-).

No i kupiłam kołdrę, wkońcu ciepłą fajną kołderkę, tu zalecenia są że do pierwszego roku zabrania się używania kołderek ale ja mam gdzies ich zalecenia dziecko mi marznie:crazy:!!!

No i kupiłam pizamkę dwuczęściową oczywiście;-) ja wiem że jednoczęsciowe są cieplejsze ale mam dosyc odcinania bucików z jednoczęsciowych i potem wygląda to okropnie:crazy:!!!

No i kupiłam czapkę chyba juz 10, ale jest super i pasuje do kombinezonu;-)!!!

No i kupiłam też krem na policzki bez wody;-).

A tak wogole to poszłam sobie kozaki kupić;-):eek:.

A ja wróciłam z zakupów, i kupiłam kombinezon, narazie tylko spodnie bo i tak musze kupić dwu częsciowy ze wzgledu na buciki;-) a kurtke chce inną żeby pasowała też do zwykłych spodni;-).

No i kupiłam kołdrę, wkońcu ciepłą fajną kołderkę, tu zalecenia są że do pierwszego roku zabrania się używania kołderek ale ja mam gdzies ich zalecenia dziecko mi marznie:crazy:!!!

No i kupiłam pizamkę dwuczęściową oczywiście;-) ja wiem że jednoczęsciowe są cieplejsze ale mam dosyc odcinania bucików z jednoczęsciowych i potem wygląda to okropnie:crazy:!!!

No i kupiłam czapkę chyba juz 10, ale jest super i pasuje do kombinezonu;-)!!!

No i kupiłam też krem na policzki bez wody;-).

A tak wogole to poszłam sobie kozaki kupić;-):eek:.

No i punkt ostatni mi się podoba - nie wolno sobie zapominać BRAWO :tak:

A co to za wymysł z tymi kołdrami? Nie wolno dziecka przykrywać powyżej pach - rączki ma mieć wolne ale bez przesady. Można też wetknąć boki kołdry za materacyk. To czym Ci kazali Quintusia przykrywać?

Też właśnie dzisiaj myślałam sobie o tych zabezpieczeniach. Kiedyś już oglądałam takie zabezpieczenia kontaktów, szafek, narożników itp. Ale myślę, że mamy jeszcze troszkę czasu na takie rzeczy.

No i punkt ostatni mi się podoba - nie wolno sobie zapominać BRAWO :tak:

A co to za wymysł z tymi kołdrami? Nie wolno dziecka przykrywać powyżej pach - rączki ma mieć wolne ale bez przesady. Można też wetknąć boki kołdry za materacyk. To czym Ci kazali Quintusia przykrywać?

A z tymi koldrami to ich pogieło, zalecają gruby kocyk i pod to takie niby przescieradełko niby poszewka, żeby dziecko nie miało kontaktu z pluszem tego kocyka:crazy: No i oczywiście 18 stopni w sypialni dziecka, dostałam zalecenia na szczepionce. POPROSTU ICH POGIEŁO:wściekła/y:

Kurcze wpadłam dzisiaj do sklepu dziecięcego i kupiłam: 2 pajacyki, kubek do nauki picia 6m+, smoczek do butelki, 2 smoki 6m+, kilka soczków i czapę zimową i kurcze 136 pln. poszło :wściekła/y: Koszmar jakiś z tymi cenami :no:

A używacie nadal smoków 0-6m? Bo ja kupiłam już większe i nie wiem czy mu dać czy poczekać :confused:

Ja też kupiłam smoczek 6+, ale jeszcze z tydzień z nim poczekam. Ale próbuje używać smoczka na butelkę dla dzieci powyżej 6 m.

A co do zakupów to ja też dziś weszłam do sklepu dziecięcego TYLKO po zupkę, a wyszłam ze wspomnianymi smoczkami, książeczką dla córci, bluzeczką i oczywiście kolejnym kubkiem do nauki picia (jak ten się nie sprawdzi to rezygnuje z tych wynalazków :wściekła/y:). Wole nawet nie myśleć ile znowu wydałam.

A z tymi kołdrami to ja też nie bardzo rozumiem te zalecenia. Ja co prawda nie używam kołdry bo Emilka cały czas się wykopuje i musi spać w śpiworku, ale wiele moich znajomych używa i wszystko jest ok.
Temperatura ok 18-20 stopni jest zalecana w nocy i to nie tylko w pokoju dziecka - lepiej się też wtedy śpi. A właśnie popatrzyłam na termometr w pokoju i ja w dzień też mam taką temperaturę. :-):laugh2:

A z tymi koldrami to ich pogieło, zalecają gruby kocyk i pod to takie niby przescieradełko niby poszewka, żeby dziecko nie miało kontaktu z pluszem tego kocyka:crazy: No i oczywiście 18 stopni w sypialni dziecka, dostałam zalecenia na szczepionce. POPROSTU ICH POGIEŁO:wściekła/y:

Aniu i co kupiłaś sobie kozaczki czy tylko na planach się skończyło?

tu u nas też tak zalecają nieby to ma być ochrona przed śmiercią łóżeczkową, i dziecko tu ma leżeć w łóżeczku z nogami jak najniżej szczebelek żeby wrazie w tftf mogło się odbić nóżkami i uratować w ten sposób.
Oczywiście przykryta ma być kocem lub dwoma w zależności czy jest zima czy lato a temperatura zalecana 18 stopni, używałam kocyka a teraz używamy kołderki :-D, żeby córcia nie marzła.
co do wydatków dla córci to dziś kupiłam 2 zupki warzywne, jagniecine z warzywami w polskim sklepie, szpinak z ziemniakami i sok jabłkowy. Kurcze zastanawiam się jaki krem urzywacie jak wychodzicie na dwór? bo ja oilatum ale musze kupic chyba jakiś ochronny, u nas słonko i mrozik ale fajnie się spaceruje.:laugh2:

mam jeszcze pytanie jakie zabawki kupujecie dzidzi? bo nie mam już pomysłu wiec może zgapie jakąś zabawke od Was:happy:

my juz zaopatrzyliśmy sie w rękawiczki, czapę grubą misiowatą, szalik i koszt to 45zł, bo u kolezanek, wiec po duuuzym rabacie. i wcześniej na allegro kupiłam kozaczki. na wypłate kupujemy koło odkryć, miseczki do jedzenia, puzzle piankowe, tarkę szklaną. i dla mamusi futerko, kozaczki, spodnie:-D.
co do kołdry to my mamy zestaw gluck'a i kołdra jest na zamek a w zestawie drugim mamy kołdre bez zapinania i nie ma problemu. z resztą widzę, ze kapsio sam sie nakrywa kołderka na twarz po czym ja zrzuca, więc nie ma problemu. chyba trochę przsadzają z tym terroryzowaniem biednych rodzicow.

reklama
my juz zaopatrzyliśmy sie w rękawiczki, czapę grubą misiowatą, szalik i koszt to 45zł, bo u kolezanek, wiec po duuuzym rabacie. i wcześniej na allegro kupiłam kozaczki. na wypłate kupujemy koło odkryć, miseczki do jedzenia, puzzle piankowe, tarkę szklaną. i dla mamusi futerko, kozaczki, spodnie:-D

szerlock co to te koło odkryć?bo nie wiem czy o tym samym myśle ale nazywam to oponka do siedzonka:-D
Find Galt Classic Favourite Baby Toy, Nest/ Ring on eBay within, Playmats, Toys Activities, Baby (end time 23-Oct-07 22:20:43 BST)

Do góry