reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla Malenstwa

My na zime mamy 2 kombinezony(większy i mniejszy) i kurtkę. Tylko na przejściówkę nic nie mamy, tzn mamy kombinezon polarowy z kapturkiem, ale on chyba za cienki jest.

reklama
Na razie mamy kurteczkę cienką z samą podszewką. Pod spód jak chłodno zakaładam mu jeszcze polar. na zimę nie mam kombinezonu jescze poczekam bo nie wiem jaki rozmiar wziąć. Zresztą może coś w secondhandzie upoluję.

Ja już kupiłam śpiwór do wózka na polarku ale narazie używamy jeszcze kocyka.
A na jesień mamy kurteczkę na polarku kupioną w tesco za 20 zł.

My mielismy w wyposazeniu wozka okrycie na nozki z polarem i kilka dni temu juz go zalozylam - dzieki temu poki co nie musze Jasiowi przykrywac nozek kocem.
No a do wozka ktory przyszedl a przyda sie za rok :-D tez mam okrycie na nozki (bez polaru) i to bedem ogla uzywac np. wiosna do obecnego wozka.

Okrycie do wózka mamy na polarku i już dziś się przydało. Zastanawiam się nad kupnem łatwej do przewozu spacerówki. Moze jakieś propozycje? Może być trójkołowa bo chyba dojrzałam do niej (podoba mi się quinny)

Szczerze Wam powiem że zupełnie nie pamiętam w czym Igi chodził na spacery w czasie jesieni. Może w rajstopkach, spodniach i ciepłej bluzie lub dwóch? Nie pamiętam. Chyba w zeszłyroku jesień była bardzo ciepła, więc szybko trzeba było przejść z dość lekkich ciuchów na kombinezon od razu. Będę musiała coś znaleźć dla Hani. Jest dużo superaśnych kurteczek - chyba ważniejsze żeby dobrze okryć górę bo na nogach kocyk ma ciepły przykryty,

Pzdr

Aga

u mnie jest problem z wkladaniem czapki, a dramat juz w ogole jest jak cos przez glowe Jasiowi wkladam :-( Ma taki fajny polarowy kompleci - spodnie i bluza z krotkim zamkiem przez glowe wlasnie ale jakas ciasna i wkladanie jej i zdejmowanie to męka :dry:
Kupilam dzis nawilzacz powietrza :-) Za 37zl - mam nadzieje ze bedzie cos wart :confused:

Jak tak sobie czytam to Rafał rozgolmaszony jakiś lata teraz. Rajstopy to miał raz założone jak na razie. A tak to body z krótkim, na to bluzka z bawełny , spodnie i skarpety a na dworek zakładam polar zazwyczaj. Spodnie dresowe. Może u nas cieplej na razie. W kurteczce tylko raz wyskoczył.
A i z ubieraniem to tragedia głównie jak wkładam przez głowe coś. No i oczywiście czapka. Może dlatego nie jest zbytnio opatulany.

reklama
Rajstopki mieliśmy kilka razy nad morzem bo tam wiaaaaało i sprawdziły się - Piotruś nie protestował i było mu wygodnie - przynajmniej gołe nóżki spod spodenek nie wystawały :tak::tak: mamy też tą kurteczkę na polarku z carfura u też jest super więc na jesień na razie ubranka mamy chyba że będzie bardzo zimna to się o kombinezon postaramy :tak:

Do góry