reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla Malenstwa

Ja dziś w blaszaku pruszkowskim kupiłam kombinezonik. Muszę nad nim ciut popracować, naszyć misia na przetarcie i zobaczyć czy plamka zejdzie, ale jestem baaardzo zadowolona :-D. Mam z głowy, a kombinezon jest fajny, błękitniutki :-) Ale tam tłum był, choć na likwidacji pałacu książki większy :szok:.

reklama
Roni super synuś i fajny "szelkowieszak" (nie wiem jak to się nazywa). A ile Jasiu waży teraz? Nasze dzieciaczki będą w styczniu w wieku Jasia, wiec akuratnie. Ja się zastanawiam nad rozmiarem 80, choć teraz synuś chodzi w 68 no i sama nie wiem czy 74 nie wystaczy.
A macie jakieś przejściowe kurteczki albo kombinezony na jesień? Bo ja nie wiem w co ubrać synka jak będzie ok 10 stopni.

Z tymi rozmiarami to jest różnie. Trzeba zwrócić uwagę, że niektóre firmy mają zaniżoną rozmiarówkę. Np.68 wypada jak 74 lub większy (coccodrillo, wójcik) Nie pamiętam z jakiej firmy miała córka kombinezon ale pamiętam do tej pory, że był to rozmiar 74 a ona do końca zimy chodziła w za dużym :tak:Córka jest z marca więc dwa miesiące do przodu niż nasze maluchy. Trzeba na to zwrócić uwagę szczególnie jak kupujemy kombinezon przez internet lub ktoś chce nam zrobić prezent kierując się tylko podanym przez nas rozmiarem bo może się okazać, że kombinezon będzie dobry w maju;-):-)

Mamo Q, wszystko w swoim czasie, mój synuś nie ma maty a dziś dwa razy udało mu się przekręcić na brzuszek. Dopiero jak skończył 4 miesiące, do tego "dojrzał".

Ja też juz zaczynam rozglądać się za kominezonem jednoczęściowym najlepiej od razu z butkami, bo cieplej. Ale zaczynam mieć dylematy, przy jakiej pogodzie małego pakować w kombinezon, co ubierać pod spód, czy powinnam mieć jeszcze jakiś jesienny lżejszy kombinezon (a może kurteczka na polarze), co, jak na polarek będzie za zimno i kiedy będzie za zimno . Ech, a latem było tak fajnie.
Mój synuś be zmaty też się pzrewraca-na przykład zajada poduszki:-D,a matę bym chciała kupić mu tajmahal-bo grubaśna i dużaśna, bez góry ale górę mam taką matę w sumie też mam ale chcę inną-tę obecną kupiłam za 20 zł.
Kombinezon mamy jednoczęściowy-rozmiar 6-9 m-cy i na razie Maciasek wygląda w nim tak właśnie, a na jesień mam coś innego, kurteczkę z C&A, kilka warstw bawełny i milusi wierzch-z kapturkiem, oprócz tego kupiłam w secondzie ciepły też z kilku warstw bawełny kombinezon-kremowy z kapturkiem i możliwością zakrycia rąsiów i nóziów-za jakieś 6 zł, i paputki z misia za 4 zł.Polecam secondy-teraz mają już towar jesienny.A jak było zimno i braliśmy mu kombinezon to się prawie ugotował ten nasz synek-tak więc jesienna odzież wskazana.
Kupiłam też ten gryzak dziąsełko ale skubany jak mu wkłądam do pynia to się śmieje zamiast gryźć-jak go zachęcić do utrzymania tego w buzi?:-D

Mam nadzieję, ze nikt nie pomyślał ze się chwalę:zawstydzona/y:, chciałam tylko doradzić w sprawie rozmiar i ubioru. też nie wiem jak go ubierać pod te ciepłe rzeczy-na pewno wiem że kupię mu do wózka śpiworek ale bez kożuszka-koleżanka tak poradzila, bo mówi ze zimą dzidziuś jest ciepło ubrany w kombinezonie a jeszcze kożuszek w śpiworku grzeje i jej dzieci były całe mokre na pleckach i główkach w jej śpiworku.
Michaśko-no właśnie te romoary są tak różne-na mojego niektóre 62 są za duże a niektóre za małe, a ma rzeczy-body na 56 i nadal nosi:szok:, zgłupieć można.

Lapisku fajny ten błekitny kombinezon, jego też kupiłaś w secondzie? Mnie dziś "uciekl" ładny beżowy kombinezon, nie mogłam się w sobotę zdecydować, bo wydawał mi się za duży (80) i nie miał bucików, no to dziś go już nie było. :-(

reklama
Nie Ewitko, kumbinezon przypłynął do mnie z Florydy, ma oczywiście butki i łapki, zawsze mnie to smieszyło jak teściowa sobie z Florydy przywozi np. buty zimowe:baffled:. Dostałam od szwagierki troszkę ciuszków na wyprawkę-strasznie się ucieszyli ze się nam udało. Ale w secondzie widziałam całkiem fajne niektóre tak po 15-20 zł. Tylko faktycznie trzeba się szybko decydować bo teraz wszyscy szukają. Jak masz kupić fajny a nie jesteś pewna to możesz kupić a jak się rozmyślisz to odsprzedać na Allegro;-)

Do góry