reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

Mamooli - ja dostałam bzika na punkcie różu, jak wariatka! nigdy nie myślałam, że osiągnę takie stadium! w ogóle to po prostu ciuchy dla dzieciaczków, czy chłopczyka czy dziewczynki są tak wypasione i kuszące, że człowiek chciałby wszystko zgarnąć, ale za chwilę oczywiście próbujemy się sprowadzić na ziemię:-D ale ja mam sporo już różowych ciuchów ( w ogóle to nie zbyt lubię ten kolor, ale jak pomyślę, że Zuzka w to wskoczy, to jej chyba się spodoba? ja cale życie kochałam zielony (groszkowy), czerwony, brąz, czarny i fiolet, a tu proszę - rouge:-)) w ogóle teraz stałam się taka jakby bardziej kobieca, dziewczęca.....

Agask- co do "lumpów", to ja przedtem nawet nie zdawałam sobie sprawy ile fantastycznych ciuchów można znaleźć w lumpie, dopóki nie wyszłam za mąż. Dokładnie w tym okresie zaczęłam do nich łazić i moja mama jak widziała jakie sobie ciuchy za grosze kupiłam sama nabrała chęci. A ciuszki dziecięce są na maxa oryginalne i niepowtarzalne. J
a nauczyłam się komponować : coś z lumpa i coś droższego - efekt - moja satysfakcja:-)

reklama
Betko - to mieli k.... pecha jak nic. Współczuję, bo to zaje...cie nie sprawiedliwe! ludzie harują jak woły na coś, a tu taki leniwy gnój w sekundę zabierze ci dorobek nawet życia!
Fajno, że kumpela chce ci oddać ciuszki.
Nawet w kryzysowych sytuacjach ludzie chcą pomagać innym.

gaaliyach popieram:tak:
Ja mam w swojej miescinie trzy takie sklepy w których zawsze coś fajnego wynajdę:-) Czasem oglądam w sklepie jakis nowy ciuch, patrze na cenę i jak pomyślę ile za to kupię w lumpeksie,odkładam:-)

Agask: ja tak nie mogę :) Muszę mieć książkę pachnącą, nowiutką z kolorową okładką i wszystkimi innymi rzeczami... Z kompa czytam tylko kiedy muszę :) Uwielbiam książki!

Aga

Ja juz niedlugo zaczne kupowac ubranka, sama osobiscie kupilam jak narazie tylko male skarpeteczki bo nie mam kiedy pochodzic po sklepach, szwagierka kupila kilka sztuk kaftanikow, body i jeszcze kilka ubranek, ale narazie sa u niej. Ja w przesady zabardzo nie wierze jak cos sie ma stac i to i tak sie stanie bez wzgledu co bedziemy robic.

Ja w przesady zabardzo nie wierze jak cos sie ma stac i to i tak sie stanie bez wzgledu co bedziemy robic.
Ja również. Dodam coś dot przesądów i dobrych rad, które słyszałam. Moja mama mówiła mi żebym sobie po kąpieli tarła brodawki ręcznikiem, żeby się przyzwyczaiły bo będę potem płakać z bólu. Oczywiście machnełam ręką i powiedziałam, że mam już dość tych dobrych rad. No i ostatnio zgadałyśmy się z przyjaciółką na ten temat (ma roczne dziecko). Powiedziała, że też słyszała to, i jak była w ciąży to spytała lekarki - powiedział żeby absolutnie tak nie robić. Dokładnie wszystkiego nie pamiętała żeby powtórzyć,, ale coś że wytwarza się jakiś hormon laktacyjny i że bardzo często po tym mleko leci jeszcze przed porodem.

reklama
Jesli chodzi o strone medyczna zagadnienia to podraznianie brodawek w ciazy powoduje wydzielanie sie hormonu ( oksytocyny) który jest odpowiedzialny za wywolywanie porodu a pozniej obkurczanie sie macicy.
o czymś takim mówiła, coś z mlekiem i porodem. Ponieważ było to dawno, to ciężko było poskładać nam to w całość. Dobrze że mamy tu Ciebie:-)

Do góry