reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Malenstwa

reklama
jak jest cieplo moj spi w body z krotkim rekawem albo koszulce z krotkim bez skarpetek, czapek nie nosi wcale, w dzien rampers albo body z krotkim i skarpetki, jak jest chlodno to spi w body z dlugim rekawem i w dzien jest tez w takim body + skarpetki

Ja traktuję spiochy i pajacyki jako pizamki i używam ich na noc. W dzień mały ma spodnie, bluzki, koszule, kurtki, sweterki, a w cieplejsze dni rampersy bądź krótkie spodenki. Nakupiłam tyle ciuchów, że kiedyś musi to wynosić :-D
Moi rodzice nie mogą przeżyć, że małemu czasem rączka czy nóżka wyjdzie - lamentują "ojej, goła nóżka" i takie tam :happy2:

albo i gorzej niż zawał - może by nawet na Ciebie opiekę spoleczną nasłali, że niby maltretujesz dzieciaka ;-):-D

Już tyle razy sie z nimi o to pokłociłam, a ci swoje, ze jak się śpi, to wtedy jest zimno, zwłaszcza takiemu maluszkowi. No i mamuśka ciągle łazi i przykrywa małego po swojemu - ja odkrywam, ona przykrywa i tak w kółko.
Raz mama naprawde przegięła. Było ze 30 st. w cieniu, do tego duchota. Mały miał na sobie rampersa i spał na beciku, specjalnie pod spód włozyłam boki, aby go nikt nimi nie przykrył. Gdy zasnął przykryłam pieluszką i sobie poszłam do kuchni. (mały był na zewnątrz). Wychodzę za pół godziny, a mały w beciku!!! :wściekła/y: Żebyście widziały jak mi piana poszła. Zaproponowałam mamie, żeby się położyła, a ja ją przykryję pierzyną, gdy zaśnie!!!! Tłumaczę, ze jak mu za gorąco, to się budzi, poza tym, jak się spoci i go zawieje, to na pewno będzie chory! Dała spokój, ale za 2 dni ojciec zrobił aferę, ze mały ma gołe nogi pod spodniami :eek:

Teściowej też juz zrobiłam aferę - ależ jestem niewychowana :rofl2:

Ja nie pamiętam kiedy ostatnio Kamilka czapkę na główce miała
teraz głównie bodziaki z krótkim rękawkiem nosi, spodenki, skarpetki ewentualnie, poza tym ma kilka sukieneczek letnich no a śpiochy i pajacyki to też tylko do spania mi służą

musze jej kupić jakieś fajne, miękkie butki na jesień

reklama
my tez tylko do spania uzywamy spiochow i tym podobnych. nie podoba mi sie jakos specjalnie chodzenie w spiochach na spacery i po domu czy gdziekolwiek, bo to dla mnie jakbym ja w pidzamie wyszla. kacperek nosi portaski i bluzeczki, bluzy i sweterki. body oczywiscie podstawa. a jak jest upał to tlyko body albo bez a za to bluzeczka i krotkie spodnie

Do góry