reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Malenstwa

A ja wczoraj otrzymałam przesyłkę z leżaczkiem-bujaczkiem FP :-D
Janek jak narazie zaszokowano-zachwycony.
Ale powiem wam, że mieliśmy perturbacje z zakupem. Baba u której kupiłam nie odzywała się, ale na komentarzach pojawiało się, że zwraca forse, bo fotelików nie ma. Więc po 2 tygodniach napisałam i dopiero wtedy raczyła mnie zawiadomić o tym fakcie :wściekła/y:. Bezczelna, a jakbym nie napisała to co? dowiedziałabym się za miesiąc??? I jeszcze jakieś bzdury o ludzkim podejściu i że ona rozumie bo sama ma małe dziecko... Ech... Ja rozumiem że może się zdarzyć że towaru nie ma, ale wtedy należy zawiadomić od razu. Nie mówiąc już, że ja bym się spytała czy zgadza się klient na zwrot, a jak nie to ostatnie gacie bym z tyłka sprzedała i kupiła fotelik gdzieś indziej, byleby wywiązać się z umowy...
No i kupiliśmy u kogoś innego i przesyłka po 2 dniach doszła :-D

reklama
ja odkąd kacperek sie urodzil tez głownie kupuje na allegro. ostatio udalo mi sie wylicytowac nianie maxi cosi, klocki sensoryczne FP i słonia bawialskiego.

co sądzicie o kupowaniu uzywanych zabawek?

ewitko całkiem fajny ten wynalazek. jednak ja mam juz "bujadełko", więc kupię krzesełko bez bujania.

widzę, ze lezaczki bujaczki Fp cieszą sie ogromną popularnoscia. ja juz mam go chyba ze 2 miesiace i jestem baaardzo zadowolona. jest to tak praktyczna rzecz, ze korzystamy z niego codziennie.a lezaczek mam dzięki ciotce betce, bo to ona mi pokazała takie cudo. pewnie sama bym nie wiedziała, ze takie cos jest na rynku.

no towłasnie aletko plastikowe sa zabaweczki. myśle, ze tez lepiej takie uzywane plastiki niz pluszaki. chociaz z drugiej strony to pluszaki mozna tez wyprac. a w sumie jedno i drugie ok, ale ja jednak wole plastik. jestem brdziej pewna usuniecia zarazkow.

a lezaczek mam dzięki ciotce betce, bo to ona mi pokazała takie cudo. pewnie sama bym nie wiedziała, ze takie cos jest na rynku.

ciotka betka też nie wiedziała,ale wcześniej koleżanka ciotki betki kupowała takie "cuś" i sie ciotka dowiedziała :-D te bujaczki to rzeczywiście rewelacja,dziecko się buja i matka ma względny spokój,nie trzeba ciągle nosić malucha na rękach :tak:

ja mam super matę dla Patryka taką MATA EDUKACYJNA 3 W 1 - FISHER PRICE - OD SS (229646758) - Aukcje internetowe Allegro - używaną kupiłam ale w super idealnym stanie bez śladów użykowania :tak:
i kupiłam mu też stojak gimnastyczny z zabawkami za którym mały szaleje...:-D
a stertę ooooooooogromną pluszaków odziedziczył po siostrze...
ja ostatnio staram się nie wchodzić na allegro - bo jestem " na odwyku":zawstydzona/y:
mały już ma szafe ciuchami napchaną chyba do 2 lat,
a wyrósł już z conajmniej 5 pękatych reklamówek cciuszków - szook...:szok::szok::szok:
bo tyle za marne frosze super ciuszków nakupowałam...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
a teraz czas się zacząć leczyć...:-D:-D

my mamy najzwyklejszy bujaczek uzywany pozyczony od kolezanki - i Piotrus bardzo go lubi bo moze w nim siedziec i wszystko widziec - moj maluszek nie cierpi lezec :no:
raczej jestem daleka od kupowania roznych bujadelek i innych podobnych rzeczy bo to zazwyczaj sporo kosztuje i tak naprawde przydaje sie na krotko. Nasz synus ma tylko kilka grzechtek jak na razie i tylko 1 mu kupilam reszte dostal :tak: mam zamiar kupic mu natomiast wypasiona mate edukacyjna z tiny love :tak:

od jego urodzenia nic nie kupilam na allegro bo bardziej oplaca mi sie w sklepie u nas (znalazlam fajna hurtownie) i w tesco seria cheroke :-) zaluje nawet ze kupilam tak duzo przed urodzeniem bo teraz sie okazuje ze i tak mu ich nie zakladam i tak bo albo za goraca albo jakies dziwne te ciuszki ...

A ja ostatnio robiłam zakupy w reserved w przecenie. Kupiłam dwie koszulki z krótkim ze trzy z długim, na ramiączkach dwie pary spodenek i bluze. I powiem Wam że dużo bardziej wolę swojego synka w spodniach i bluzeczce ( wygląda bardziej męsko) niż w tych śmiesznych śpiochach, ale co poradzić jak od wszystkich dostaje głównie śpiochy a ja na nie patrzec już nie mogę. T

reklama
no wlasnie ja malego tez w spiochy juz nie ubieram a od kazdego dostajemy wieeelgachne spiochy :no: ja wiem ze darowanemu koniowi nie zaglada sie w zeby ale chyba wielu nie wie ze dziecko mozna ubrac w cos innego niz spiochy :baffled:

Do góry