reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

Krupka ja kupiłam ten album od allegrowicza o nicku edycja-pl
musisz wpisac w szukaj na allero jego nazwe i ci sie pojawia jego ksiazki. tylko, ze własnie psrawdzałam i nie ma on tego albumu juz na aukcji, ale jestem pewna, ze jak napiszesz by wystawil to wystawi.

reklama
Wiecie co?
Zanim sie Jasio urodzil to kupilam na Allegro Pampersy - sprzedawca zachwalal ze oryginalne niemieckie, lepsze od tych robionych na rynek polski. Podeszlam do tego z rezerwa, ale jak tamte Pampersy sie skonczyly, to kupilam w REALu dwupak (w promocji nota bene :-)) i powiem Wam ze sa zupelnie inne niz tamte :szok::szok::szok: Jesli chodzi o nieprzesikalnosc to nie mam poki co (po jednym dniu) zastrzezen, ale w srodku sa zupelnie inne (tamte mialy taka jakby siateczke) i przy pepku tez zupelnie inne (tamte mialy taka jakby jasnofioletowa tasme rozciagliwa). Kurcze - to Pampersy, i to Pampersy...NORMALNIE W SZOKU JESTEM :shocked2::shocked2::shocked2:

znaczy-te z allegro lepsze?faktycznie niemieckie?
a ja wczesniej myslalam o cenie-ze moze te pieluszki Happy z belli sa tansze.nie,porownujac cene za jedna pieluszke,koszt to okolo 50 groszy.dlatego kupuje pampersy w wiekszych paczkach,a nie inne.bo pozornie happy sa tansze-bo jest ich w paczce mniej,a po przeliczeniu na sztuke,to i tak wszystko jedno.

tak - te z Allegro lepsze - na pewno lepsze gatunkowo.
Betka - w REALu wlasnie kupilam ten dwupak (czyli dwa razy 78 sztuk) i po przeliczeniu wyszlo mi 41gr za sztuke :-)

a ja mam dylemat-czy wskoczyc juz w trojki,czy jeszcze na dwojkach jechac?bo 31 maja mala miala 4200,wiec teraz moze juz miec 5kg.do lkarza idziemy dopiero w poniedzialek,a pieluchy skoncza sie jutro. :-p

ja z powodzeniem używam HUGGIES 2 od 3-6kg te z Kubusiem Super Flex:tak:
za 80 sztuk zapłaciłam 43 zł. dobra cena , dobra jakość, rozmiar starczy na jakiś czas myślę jeszcze,
za to chusteczki Dzidziuś :no:chociaż za 72 szt. zapłaciłam 4,50 ale sa do duszy,
nie chcą się "wyciągać" z opakowania, takie "bylecajstwo" :szok:dla mnie,
Pampersa są OK, ale teraz będę testować Bambino .
Moj mały ma super czyśćiutką skórkę na pupce ale używaM przy każdej zmianie pieluszki wyłącznie SUDOCREMU.
Wyliczyłam ostatnio że zużywa na dobę 8 pappersów średnio:happy2:, karmię piersią. :-)

ja uzywam pieluszek pampers i teraz wskakujemy w 2,miałam tez bella happy ale nie ma porownania pampersy lepsze,co do chusteczek to tez juz wiele wyprobowałam i pampers lawendowe sa dla mnie ekstra tak super pachna i wogole:tak:

reklama
My mamy pampersy (poszły nam 2 paczki 1 i teraz kończę paczkę 2) i rossmany (też kończę). Ale zastanawiam się nad wypróbowaniem HUGGIES i może czegoś jeszcze. Jakoś ostatnio po tych pampersach krosteczki miał. No i strasznie się zasikuje na plecach, podobno bedzie lepiej jak już nie będę musiała podwijać pod kikutek pępowinki. A co do Rossmanów, to rzeczywiście są niezłe (te bordowe), odnosze wrażenie, że skórka lepiej w nich oddycha, mniej czerwona jest, no i zapięcie wydaje mi się lepsze.
Chusteczki miałam pampersa, ale to cholerstwo z wierzchu suche na dole bardzo mokre, trzeba wywracać do góry nogami żeby spłynęło. Choć muszę przyznać reklamówka, którą dostałam w szpitalu jest super (jak to reklamówka). Najbardziej lubię bambino, choć marnie się wyciąga.
Używałam linomagu, ale troche mnie rozczarował. Teraz świetnie mi się sprawdza Bepanthen maść (ta sama co do sutków :tak:).

Do góry