reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

ja uzywalam do tej pory husteczek Happy,a ostatnio kupilam rossmanowskie,ale jeszcze mam 4 op.Happy,wiec duuuuzo czasu minie,zanim przetestuje rossmana.co do pieluch-sprawdze te rossmana,Agask polecala tez lidlowskie.tylko ze do rossmana i lidla mam daleko,a Piotra jak wysle,to nie wiem,czy kupi takie,jakie ja chce,bo rozumiecie-ja jestem z gatunku "Zosia-samosia",tzn sama musze dotknac,polizac,pomacac i wtedy chce lub nie cos kupic.poza tym Piotr tez woli,jak ja podejmuje takie decyzje osobiscie,bo przynajmniej wtedy nie zbiera batow :-p

reklama
A my uzywalismy do pupy kremu ktory dostalismy w szpitalu (ponoc robiony z lozyska matki :szok:) - konczy sie wiec zaczneimy uzywac kupionego Hippa, chyba ze beda odparzenia to wtedy Sudocrem. Z Hippa mamy oliwke i plyn do mycia i musze powiedziec ze jestem zadowolona :-)

Pieluchy i chusteczki mamy Pampers i tez jestem zadowolona :-)

to ja chyba jako jedyna nie uzywam kremu do pupy tylko zasypki;-)
jakos się przyzwyczaiłam , a co do pampersów to najbardziej mi odpowiadaja TESCO-we, czasem używam też SCANDI, ciekawe, czy o nich słyszałyście, bo ja ich nigdzie nie widziałam poza moja mieściną, tez są niezłe i niedrogie, teraz używam tych 4-9 kg choc są jeszcze ciut za duże
chusteczki najbardziej lubie NIVEAbaby

My uzywalismy do tej pory chusteczek dada zielone z biedronki i sa ok nic sie małemu po nich nie działo, teraz mamy nivea baby i tez nie narzekam. Ogolnie wiekszosc kosmetykow mam z Nivea i krem po kapieli i oliwke i krem na odparzenia, choc jesli juz jest potrzeba smarowania pupy smarowalam sudocremem na zmiane wlasnie z tym kremem z Nivea.

Pampersy 1 koncze choc sa juz za male, natomiast uzywam Huggies i bardzo sobie chwale szczegolnie ze jak je zapinam i podwijam to maja fajne wyciecie na pepek (mysle ze sie zgubi za dzien lub dwa bo wisi na ostatnim "wlosku" ) i nie bedzie problemow z pepuszkiem.

Pampersy 3 są od 4-9 kg, betka, więc spokojnie możesz ich już używać :-) Ja zresztą też przeszłam na 3 - a to dlatego, ze w sklepie 2 nie było, a mały ma już powyzej 4kg, więc dlaczego nie ;-)

Chusteczek ostatnio prawie nie używamy. Miałam bambino są ok, potem pampers i wyszło odparzenie a teraz mam z rossmana i nie podchodzą mi są jakieś takie za suche.
Pieluchy ostatnio kupiliśmy huggis newborn te z kubusiem i są fajne bo mają w pasie gumeczkę, w związku z tym skończyło się moczenie przez rafała śpiochów. Nie wiem jak sikał ale często mu uciekało.:-D

ja mialam bambino chusteczki i były ok, pampersa zwykłe tez ok, ale sensitive sa rewelacyjne na rowni z nivea soft cream, ktore udało mi sie okazyjnie kupic za 4 paczki zapłaciłam 25zl, a jedna paka to koszt ok. 9,00zł. jakby ktoras chciała tyz to w carrefour były. moj Kacperek waży 5200 i nadal uzywam pampersow rozmiar2, a powinnam juz 3? na razie nie wypada mu kupa ani nic, bo widze, ze one sa mu dobre jeszcze.

my do tej pory używaliśmy pampersów - teraz kupiłam na próbę tescowe (ale te lepsza jakość) bo podobno są dobre a cena rewelacja bo 25 zloty za prawie 70 sztuk - zobaczymy ;-) chusteczki pampers sensitive są rewelacyjne ale drogie więc my używamy rossmanowskich bo wychodzi 10 zloty za 160 chusteczek :tak:są fajnie nawilżane i dobrze się wyjmują - a chusteczki nam idą jak woda bo mały robi co chwila kupkę i to w sporych ilościach :-D

a mam pytanie do was dziewczynki - czy któraś z was ma może elektyrczny laktator ?? a jeśli tak to jaki i czy się dobrze sprawuje ?? bo mysle żeby sobie sprawić bo już mnie łapy bolą od tego machania a nie chce w ciemno wybulić kasy ;-)

Pieluchy - my używamy pampersów, choć na początku miałam Bella Happy- nie narzekam, Zuzia miała ładną dupcię.
Chusteczki- Cleanica- głupio mi się wyciągają, podwójnie- więc nie chwalę sobie. Pampersa- nawet całkiem fajnie sie sprawdziły. Nivea- miłe i dobrze nawilżone. Rossamanowskie- całkiem fajnie, ale troszkę za mało nawilżone.
do pupy- używam sudocremu albo bepathen

a smarujecie czymś ciałko, czy tylko do kąpieli oliwki uzywacie? bo ja małą mam kąpać w krochmalu ( ostatnio była kalia) i nie mam nic używać innego narazie:happy2:

reklama
Kupiłam Bella Happy 0 (3-6 kg). Jestem zadowolona, mały przesikuje się dużo mniej, pieluchy są spore (pampersy sa potwornie zaniżone jeśli chodzi o wagę), dzięki czemu mały ma wygodnie. Zachwyciło mnie, że mimo iż zakładamy je dość luźno to łapią ładnie siusiu. Wprawdzie trzeba je częściej zmieniać, ale traktuje to jako zaletę. No i tyłek śliczny, a pod brzusiem brak potówek! Żeby jeszcze pępek odpadł, bo jak nie odpadnie do szczepienia to trzeba będzie go wyciąć :-(

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry