reklama
MamaAntosia
Antosiowo-Alutkowa :)
Ja kładę cienki kocyk. A z tą folią to bym się zastanowiła, żeby się maleństwu pupka nie odparzyła.
mysz1978
Fanka BB :)
Zle sie wyrazilam - to nie jest folia taka typowa, tylko specjalny material przypominajacy troche irche Moja mama kupila gdzies kiedys cos takiego wiec postanowilam sprobowac.
I powiem Wam, ze dalam wlasnie to, na to pieluche flanelowa i posciel w identycznym wzorze co pielucha - wyglada bardzo fajnie :-)
I powiem Wam, ze dalam wlasnie to, na to pieluche flanelowa i posciel w identycznym wzorze co pielucha - wyglada bardzo fajnie :-)
krupka
Entuzjast(k)a
Maluchy na samym początku lubią być opatulone, żeby miały ciasno jak w brzuszku - w szpitalu owijali dzieciaki czymś w rodzaju pieluchy flanelowej, a potem jeszcze w becik. Zdaje się, że było im tak dobrze
Teraz mój mały ma 3 tyg. więc leży sobie "luzem" i mu to nie przeszkadza, ale na początku bardzo mu się nie podobało coś takiego - miał takie wstrząsy, jakby się bronił przed spadaniem - odruch naturalny, gdy dziecko czuje się zagrożone.
Teraz mój mały ma 3 tyg. więc leży sobie "luzem" i mu to nie przeszkadza, ale na początku bardzo mu się nie podobało coś takiego - miał takie wstrząsy, jakby się bronił przed spadaniem - odruch naturalny, gdy dziecko czuje się zagrożone.
mysz1978
to mnie troche pocieszylas krupko - bo caly czas mysle ze mam za duzo tych ubranek na 56cm i ze Maly nie zdazy ich ani razu zalozyc i jestem zla na siebie ze wydalam niepotrzebnie sporo pieniedzy na ten rozmiar ubranek (choc to nie jest najwazniejsze...), no ale moze troche w nich pochodzi...
Na pierwszy rzut mam przygotowane i wyprasowane wlasnie te na 56 i 62. Te na 68 i wieksze grzecznie czekaja schowane na swoja kolej
natka - dalam pieluche do wozka, ale jak zobacze przescieradelko pasujace do mojego wozka to pewnie jedno kupie :-)
Na pierwszy rzut mam przygotowane i wyprasowane wlasnie te na 56 i 62. Te na 68 i wieksze grzecznie czekaja schowane na swoja kolej
natka - dalam pieluche do wozka, ale jak zobacze przescieradelko pasujace do mojego wozka to pewnie jedno kupie :-)
Gaal
ja też mam nawet sporo ubranek na 56, bo na początku był szał, żeby tylko kupować na 62, a potem uznałam, że moje dziecko będzie tylko pływać w tych ubraniach, więc żeby zuzia czuła się od początku jak człowiek to zakupiłam 56 troszkę i jak wpadłam z moją mamuśka w wir zakupów to tych na 56 się uzbierało
reklama
Kluliczek
Babka z laską
U nas 56 się sprawdza, bo Jasiek miał 55 cm jak się urodził. Teraz w tych 56 to czasem pływa (zależy czy to 56 czy ciut większe).
Dostaliśmy karuzelkę od chrzestnego Fisher Price z misio-motylkami. Małemu chyba odpowiadają melodyjki :-).
Dostaliśmy karuzelkę od chrzestnego Fisher Price z misio-motylkami. Małemu chyba odpowiadają melodyjki :-).
Podziel się: