reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Malenstwa

Ja nic nie kładę. Wózek ma taki swój biały pokrowiec - na niego kładę małego w beciku (usztywnianym) i zdaje się, ze jesst mu wygodnie :tak: A przesikiwać to póki co nie ma szans - przecież ma pieluchę :eek:

reklama
Zle sie wyrazilam - to nie jest folia taka typowa, tylko specjalny material przypominajacy troche irche:eek: Moja mama kupila gdzies kiedys cos takiego wiec postanowilam sprobowac.
I powiem Wam, ze dalam wlasnie to, na to pieluche flanelowa i posciel w identycznym wzorze co pielucha - wyglada bardzo fajnie :-)

Maluchy na samym początku lubią być opatulone, żeby miały ciasno jak w brzuszku - w szpitalu owijali dzieciaki czymś w rodzaju pieluchy flanelowej, a potem jeszcze w becik. Zdaje się, że było im tak dobrze :tak:
Teraz mój mały ma 3 tyg. więc leży sobie "luzem" i mu to nie przeszkadza, ale na początku bardzo mu się nie podobało coś takiego - miał takie wstrząsy, jakby się bronił przed spadaniem - odruch naturalny, gdy dziecko czuje się zagrożone.

Tylko się wtrącę :-p:laugh2:

Mysz - są prześcieradła do wózków :tak:;-). Sami kupiliśmy takie grubsze z frotty a od siostry dostałam 2 cieniutkie bawełniane (używane :laugh2:)

Fajne te moskitiery :laugh2::tak:- muszę się nad nimi zastanowić :dry:

Stwierdziłam, ze warto mieć pare ciuszków z rozmiaru 56 - mój mały miał 57 cm, jak się urodził, a do teraz (ma 3 tyg.) nosi właściwie tylko taki rozmiar, 62 jest mu za duże i trochę śmiesznie wygląda.

to mnie troche pocieszylas krupko - bo caly czas mysle ze mam za duzo tych ubranek na 56cm i ze Maly nie zdazy ich ani razu zalozyc i jestem zla na siebie ze wydalam niepotrzebnie sporo pieniedzy na ten rozmiar ubranek (choc to nie jest najwazniejsze...), no ale moze troche w nich pochodzi...

Na pierwszy rzut mam przygotowane i wyprasowane wlasnie te na 56 i 62. Te na 68 i wieksze grzecznie czekaja schowane na swoja kolej :-D

natka - dalam pieluche do wozka, ale jak zobacze przescieradelko pasujace do mojego wozka to pewnie jedno kupie :-)

ja też mam nawet sporo ubranek na 56, bo na początku był szał, żeby tylko kupować na 62, a potem uznałam, że moje dziecko będzie tylko pływać w tych ubraniach, więc żeby zuzia czuła się od początku jak człowiek to zakupiłam 56 troszkę i jak wpadłam z moją mamuśka w wir zakupów to tych na 56 się uzbierało :-D:-D

reklama
U nas 56 się sprawdza, bo Jasiek miał 55 cm jak się urodził. Teraz w tych 56 to czasem pływa (zależy czy to 56 czy ciut większe).
Dostaliśmy karuzelkę od chrzestnego :-D Fisher Price z misio-motylkami. Małemu chyba odpowiadają melodyjki :-).

Do góry