reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Malenstwa

Dziewczyny z Trójmiasta nie wiem czy znacie hurtownię Akpol na Jaśkowej Dolinie - może nie ejst to wymarzony sklep, ale jest w sumie duży wybór, więc można się wybrać, szczególnie po różnego rodzaju akcesoria, pościele, kocyki itp. A może znacie jakieś jeszcze lepiej zaopatrzone sklepy?

Agnieszka

reklama
zgred - ja tylko znam "Mama i ja" na Grunwaldzkiej (naprzeciwko Castoramy i Media Marketu). Wybor, duzy, ceny spore, ale tak sobie mysle ze sie tam wybiore bo moze maja tez jakies styczniowe obnizki ;-)

Akpol jest na Jaskowej Dolinie,jak sie jesdzie z Moreny do Wrzeszcza,to po prawej stronie.chyba tak po srodku drogi z Moreny do Wrzeszcza.pewnie wracasz inna trasa i dlatego nie kojarzysz :tak:

Zgred - w Akpolu, z tego co słyszałam są najtańsze dodatki ( typu pieluszki tetrowe, kocyki, rożki itd), drogie są zaś wózki, więc chyba pod tym względem nie ma lepszego miejsca, ale jak są jakieś przeceny, to warto zaglądać do innych sklepów, żeby się w coś zaopatrzyć, wbrew pozorom w takim H&M ubranka nie są dużo droższe niż te w Akpolu, ale to różnie bywa..... ja ostatnio kupiłam 5 par body za 3 zł szukę w lumpeksie, skusiłam sie, bo każde z body było totalnie nie używane ( kobita prowadzi u mnie na osiedlu lumpeks z ciuchami z Anglii i co niektóre są całkiem nowe), ale po zakupie w lumpie pojechałam z mężem do CUBUSA i kupiłam dwa body i dwie małe czapeczki ( żeby mieć do szpitala), ale czapeczki były strasznie drogie ( 14,99 zł sztuka!), ale w ogóle to ciężko kupić takie małe czapusie dla niemowlaczków, wszędzie są duże.
Już powoli nakręcam się na to łóżeczko z funkcją kołyski, a szukamy jeszcze z moim mężem szafy do dziecka, do pokoju.... wiecie, gdzie są jakieś ciekawe w Gdańsku?

A my kupiliśmy fotelik do samochodu, używany na allegro :). Odbieramy w przyszłym tygodniu. No i zrobiliśmy wstępną listę z cenami :/ Będzie ciężko, zwłaszcza że miałam mieć "spadkowe" rzeczy po sąsiadce, a ona je oddała znajomym i rodzinie. Zła jestem, bo miałyśmy umowę, ja jej pomagałam finansowo gdy było u nich bardzo źle, kupowałam rzeczy dla maluchów, zajmowałam się nimi, fundowałam dojazdy do lekarzy w nagłych wypadkach można powiedzieć że praktycznie ją przez kilka miesięcy współutrzymywałam, a ona miała przechować rzeczy (które wybrałam) i dać nam łóżeczko. No i we wrześniu (gdy już wiedziała o mojej ciąży, a wcześniej wiedziała że się staramy) oddała łóżeczko, nawet nie przyszła zapytać czy może my nie weźmiemy... A ubranka to poszły w świat w sierpniu, bo po co jej one na strychu mają leżeć... Jak jej wygarnełam, to wyrywa jakieś od ludzi, którym pociechy już podrosły, ale w jakim stanie one są to już inna sprawa. A teraz mi przylazła, ze oni wiszą za jakieś raty 170 zł i komornikiem ich straszą. Tomek pogonił na 4 wiatry i nagle okazało się, że potrafią od szefa wyciągnąć zaległe pensje.
No i wszystko musimy kombinować sami, bo dzieci wśród znajomych się posypały naraz.
No wyżaliłam się :p To teraz uśmiechnę się może o namiary na jakieś w miare tanie sklepy z rzeczami dla maluchów w okolicach pruszkowa :)

Kluliczek - to nieprzyjemna sprawa z ta sasiadka - jednak jest pewien rodzaj ludzi ktorym nie ma co pomagac :wściekła/y:

Kurcze- tak sobie mysle ze intuicyjnie kupilam mase ubranek w "meskich" kolorach i dobrze :-) Oczywiscie dziewczynke tez bym w nie ubierala, ale ludzie pewnie by byli pewni w 100% ze to chlopczyk :-D

Kluliczek to i Ty krajanka pruszkowianka? miło mi :-)
Już pisałam, że jest bardzo fajny sklep w Babicach Starych, trzeba jechać tą drogą na Ożarów, jak się wjeżdża do Babic to widać kościół i na przeciwko kościoła skręca się w lewo na parking tego sklepu, jest duży szyld, nie można przegapić. Mają tam właściwie wybór wszystkiego i atrakcyjne ceny, ostatnio zrobili dział z przecenami, można znaleźć tańsze wózki, foteliki i ciuszki ze starych kolekcji. Sklep znają nawet dziewczyny z Warszawy bo ma bardzo dobrą renomę, świetną obsługę, która zawsze doradzi i są elastyczni. Fajny też jest sklep Bobas w Pruszkowie, na Bolesława Prusa przy samym wyjeździe do Warszawy,w takim nowym bloku, w pawilonach na dole, ale trzeba porównywać ceny bo czasem mają coś sporo taniej, a na niektórych rzeczach dużo zarabiają, ale mają też spory wybór.

Też słyszałam o tym sklepie Bobas, podobno fajne rzeczy tam są.
Co do kupowania smoczków i butelek, to ja wolę mieć, na wszelki wypadek. Podobno w szpitalu trzeba mieć swoje, jeżeli nie można karmić lub trzeba dokarmiać. A na męża wolę nie liczyć bo kupi nie z takim smoczkiem czy jeszcze coś innego wymyśli:laugh2:

reklama
Agask popieram sklep w Babicach jest świetny. Kupowałam tam ciuszki ciążowe i w porównaniu ze sklepami dla ciężarnych np. w KDT w Warszawie jest taniej. Upatrzyliśmy też sobie tam łóżeczko i komodę.
Jest też komis z ubrankami przy Dragonie, o którym już pisałyśmy.
Fajne rzeczy można znaleźć też czasami w jankach (H&M, cubus itd.)

Do góry