reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Malenstwa

Dzięki agask za radę z tym łóżeczkiem na kołysce - mnie już przekonałaś :tak:
Zwłaszcza, ze takie turystyczne dostanę od siostry. Ona wykorzystywała je bardzo często - kiedy mała zostawała u babci, to właśnie to turystyczne przywozili tu ii służyło jako stacjonarne. Ja mam działkę przy domu, więc na pewno się przyda, nawet jeśli nie mielibyśmy wyjeżdzać.

Dostanę też wózek i pare innych sprzętów, więc jakoś mało nam zakupów zostnie :-)

reklama
Mysz faktycznie słodkie :-) ale jak dekorki kosztują koło stówki to aż strach pomyśleć ile trzeba dać za taki zestawik, w tysiączku pewnie się nie zamknie.
Takie dekorki można zresztą zrobić samemu, wystarczy na folii wydrukować takie misiaczki, których jest zatrzęsienie w necie i nakleić na mebelki :-) ale to dla takich niewyżytych artystycznie jak ja :-) i nie dysponujących zadowalającym budżetem

Krupko cieszę się, a turystyczne na pewno sprawdzi się w ogrodzie, bo ma przewiewne ścianki, które równocześnie działają jak moskitiera.

Agask - mnie też przekonałaś do łóżeczka z funkcją kołyski, fajna rzecz, a być może ułatwienie ( jeśli moja mała nie będzie zbyt wymagająca:-D:-D:-D)
ja w ogóle myślałam o drewnianym, klasycznym łóżeczku ale z szufladą, bo kilka osób mówiło mi, że to dobre miejsce na "pierdółki"
Myszko - słodziutkie:tak:
Betko - teraz chyba najlepszy okres na zakupki, bo potem to mi się wydaje, że nie zawsze będziemy miały ochotę i siłę...?a poza tym, to taka przyjemność!chodzi mi o takie symboliczne zakupy:tak: bo ja konkretne typu łóżko, wózek itd chcę zrobić w marcu.
kasro - witaj Kasieńko! zapraszamy do nas na Forum:-)

Więc my byliśmy wczoraj na zakupach. Czułam potrzebę coś kupić Kacprowi:-) a ponieważ mieliśmy jechać po łóżeczko więc mąż dał się naciągnąć.
Łóżeczko kupiliśmy do kompletu mebelków - z serii MAMMUT. Wg mnie głupota bo kosztowało 500zł. Dodam, że nie warte tych pieniędzy (nie ma żadnych dodatkowych funkcji, poza tym że regulowana wysokość). No, ale rodzina męża się uparła. Powiedzieli, żeby zrobić komplet, my na to że nie za takie pieniądze, że na łóżeczko postanowiliśmy wydać 300zł. Więc się szwagierka 100 dołożyła i teściowa ma 100 dołożyć. I nie docierało do nich, że lepiej jakby pampersy za to kupiły... No więc, stwierdziliśmy, że jak się uparły a nam się podoba to bierzemy:-)

No i jeszcze zajrzałam do smyka. Kupiłam maluszkowi dosłownie pare rzeczy: smoczek, 1 pare skarpetek, 3 butelki, 5 pieluszek tetrowych i 3 flanelowe. Zapłaciłam prawie 100zł:szok: w szoku byłam. A to przecież kropla w morzu potrzeb...

Ja naszczescie lozeczko kolyske dostane a raczej bedzie mi pozyczona od szwagierki, w razie potrzeby mam tez maly kojec turystyczny (stary ale jeszcze sie nadaje) a w Krakowie u rodzicow mam tez lozeczko drewniane takze jadac tam nie musze nic zabierac jesli chodzi o spanie dla maluszka.Ubranek takze mam troszke a jeszcze cos nie cos dostane, musze je jednak przepatrzyc bo wkoncu sie okaze ze mam wszystkie na 56/62/68 a potem nic :D
Narazie tak jak juz wspominalam robie porzadki w szafach dziewczyn i wyprzedac probuje na allegro(szczegolnie ze stracilam moja kase na dzieci i teraz mamy 1 wyplate ktorej po zaplaceniu rachunkow brakuje- zalic sie nie bede na nasz madry rzad ), mam tez kilka swoich malych ciuszkow i troche po dzieciach kolezanki je tez probuje sprzedac, a jeszcze niedlugo moja mama bedzie miala jeansy nowe do wystawienia tez na allegro chyba calymi dniami zaczne siedziec przed kompem, choc czasami moje plecy maja dosc , i maluch chyba tez bo wtedy tak sie pcha momentami ze musze sie isc polozyc.
Ale coz narzekac nie bede :D

A ja jak sie tylko dowiedziałam, ze córeczka to koniecznie chcialam cos jej kupić, oczywiście nabyłam rózową butelke z canpola, seria balonik, bardzo te butelki lubię:tak: , Ola ma niebieską, Maks żółtą a .. kolejna córcia bedzie miec różową, musze tylko dokupić smoczki z aventu bo te canpola są jak dla mnie za cienkie i rozpłaszczają sie w buźce, Aventu polecam:tak:

no i kupiłam małej różową koszulkę
za całe 3 zł, przepłaciłam, co?;-) :-D

33l30hy.jpg

śliczna jest ta bluzeczka , u mnie niestety sa tylko 2 sklepy z artykulami dla dzieci i takich cen to tu nie ma :D

reklama
Do góry