reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

Dzięki, muszę sobie zapisać, bo znów zapomnę :dry:

Agask, a czy można gdzieś zamówić Twoje piękności szydełkowe? Może na allegro coś wystawiasz?

reklama
Krupka nie wystawiam, bo mam sporo zamówień od kwietniówek :-) i nie mam czasu robić dodatkowo, a co byś chciała to możemy się na priwie dogadać.

Kupiłam laktator elektryczny medela - jest fajny ale oczywiście ze względu na cenę (230 zł) nie polecam jesli ktoś nie ma zamiaru ściągać dużo i często. No ja go już używam właściiwe co chwilę bo mała nie umie jeszcze jeść z cycuszka i jestem zadowolona.

Może wieczorem uda mi się napisać coś więcej - Hancia jest już w domu od wczoraj ale przez to mój czas jest mocno ograniczony :)

Pozdrawiam

Aga

Dziewczyny mam pytanko: kiedyś dzieciaczkowi przy przewijaniu talkowało się odwłoczek - czy to sie dalej praktykuje czy wystarczy tylko sudocrem albo coś takiego?

No to odezwę się na priv, agask :-)

Ale wam fajnie, zgredku :tak:
No to czas zakładać nowy wątek - już dzieciaczkowy!! Ależ to zleciało...

Zgred no to cudownie, że już jesteście razem, bardzo się cieszę :-)

Gosia ja słyszałam taką opinię, że przy dziewczynkach lepiej używać kremu żeby talku nie nasypać tam gdzie nie trzeba, a przy chłopcach z kolei lepiej używać talku, ale faktycznie mamy najczęściej używają kremu. Chociaż powiem Wam, że jak mała mi się odparzyła to nie było nic lepszego jak mąka ziemniaczana.

zgred- wspaniale, że jesteście już razem!!!!! :-):-):-) ucałuj haneczkę ;-)

- moja mama też zawsze mi wspominała, że robiła nam kąpiel z mąki ziemniaczanej ( zresztą pisałam o tym na wątku o relacji ze szkoły rodzenia) i o gencjanie ( tą, to nawet jak byłam już starsza mama jej używała, ale nie pamiętam, co mi dolegało:baffled:) w każdym razie są niezawodne i "babcine" a te jak wiadomo sa lepsze niż najnowocześniejsze cuda XXI wieku ;-)

reklama
zgred - super ze jestescie razem :-)
No i faktycznie laktator Ci sie przydaje...
Mi sie znowu snilo ze usilowalam sobie sciagnac mleko a w cycach pustki... :eek: :eek: :eek:
to jest moja jakas obsesja ze nie bede miala pokarmu :-D Ale spakowalam na wszelki wypadek do torby ten reczny laktator ktory mam. Jak sie okaze ze nie wystarcza, to meza wysle po Medele ;-)

Do góry