reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Malenstwa

Gosiu - nie pękaj - wszędzie piszą żeby dizeci nie przegrzewać, wielu rodziców to robi więc możliwe że masz dobre wrażenie.
Naprawdę niedługo po maju nadchodzi lato i w ogóle nie bedziesz musiała się martwić o ubranie, założysz tylko pieluszkę i koszulkę :))
W ogole na poczatku mozesz regulowac to jak dziecko jest ubrane za pomoca kocyka - grubszy lub cienszy - w lato na przyklad przykrywalam malego pielucha flanelowa albo nawet tetrowa. No a rajstopki to raczej juz dla takiego co biega, żeby mu nie bylo za zimno. A na spacer wezmiesz jakis spiworek jak beidze zimno, wiec tez nie potrzebujesz rajstop

Zreszta powiem Ci ze na przyklad mysmy w ogole nie uzywali rajstop
praiwe w ogole z Ignacem - caly czas lata tylko w spodniach - czasami w zimę na spacer wkladalam rajstopy i spodnie albo same rajstopy bo wygodniej pod kombinezon.

Aga

reklama
W ogole na poczatku tez sie martwilam o to najbardziej, ale juz jest spoko. I ja tez mam wrazenie ze wiekszosc dzieci jest za cieplo ubrana :) Na przyklad dla mnie dzieciak ganiajacy w temperaturze pokojowej w rajstopach, spodniach i skarpetach grubych jest za cieplo ubrany - no a wiekszosc znajomych dzieci tak wlasnie jest ubierana.

Jeszcze zalezy jaka kto ma temperature pokojowa - no ale mam na mysli taka temperature gdzie ja spokojnie siedze w koszulce z krotkim rekawem i w samych skarpetach.

Agnieszka

PS Wysłała mi się ta wiadomość podwójnie i musiałam skasować

My dziś odwiedziliśmy ciuchland i to chyba po raz ostatni przed porodem. Dostałamdrugi mini plecaczek dla siebie i dokupiłam rzeczy dla malucha. Sporo było malutkich rzeczy, takich na newborn i mniejszych (zwłaszcza bodziaków - jeden 38-44, troche 50), jak tak popatrzyłam na nie i pomyślałam, że Hania i Dominiczka są takie malutkie, to aż uwierzyć nie mogłam. I sporo było prześlicznych rzeczy dla dziewczynek - więcej niż dla chłopców.
No a teraz czas rozpocząć pranie :-D.

A ja znowu trzasnełam dwa zamówienia na allegro razem na 300 złotych :-D mąż patrzy i bierze kolejne nadgodziny :-D:-D niestety zawsze jak idę do jakiegoś ciucholandu to nigdy nic nie mogę znaleźć :-( albo wszyscy mnie ubiegają albo ja taka ciamajda jestem :confused::confused: byłam nawet w takim ciucholandzie tylko dla dzieci i nawet ładne ciuszki mieli ale wszystkie prawie zapinane z tyłu a to chyba średnio wygodne dla maluszka :baffled::baffled:
w sklepach mają dosyć drogie ciuszki więc albo wyłapuje jakąś promocję albo zamawiam na allegro. Teraz jest mi jeszcze pilnie potrzebny jakiś taki malutki, mięciutki sweterek żeby miał na wyjście ze szpitala - ale nigdzie nie mogę dostać :-(

pierwszą partię rzeczy już poprałam teraz muszę poprasować i poczekac na zamówienie bo nie mam nawet ciuszków na drugą pralkę :confused::confused:

własnie przyszły maleńkie buciczki skorzane z allegro dla mojego Kacperka. jakie słodkie są. aż się wzruszyłam jak pomyślałam, ze już wkrótce w tym buciku będą jego stópki. cudne są:-)

Ja też własnie dostałam paczkę.:-) Pieluchy flanelowe ok ale te tetry to kurczę Warszawę można przez nie zobaczyć (130 km ode mnie). Chyba będe musiała zakupić parę lepszych. Przyszły gatki z siateczki (że też coś takiego można nazwać majtkami!!!!!!:szok: ) i idę zaraz wypróbować podgrzewacz czy działa.

Ewula hihi bo te majtki nie mają zakrywać tylko trzymać, a wszystko i tak zakrywa podkład, ale te siateczkowe są bardzo dobre.

Rajstopki są na razie niepotrzebne, dzidziusia i tak będziecie ubierały w pajacyki albo śpioszki, na nóżki można dodatkowo założyć skarpetki, a maluszek jest albo w kocyku albo w rożku, zresztą szybko zrobi się ciepło i maluchy będa fikać gołymi nóżkami ubrane w pieluchę, body i skarpetki.

Dzisiaj jest dzień paczek:-D
Ja tez przed sekundą dostałam - przyszła pościel, poszewki, ochraniacz, przescieradla, moskitiera, rozek, tetrowki kolorowe (wszystko od idls z allegro). Są miękkie i wyglądaja ładnie - kolory ładniejsze niż na zdjęciach.

reklama
Agask córeczka wyszła na zdjęciu prześlicznie :-)
Ja dzisiaj zaciągnęłam męża do sklepu i kupiliśmy 2 ręczniczki, pieluchy tetrowe i zamówiliśmy torbę do wózka, bo przy moim niestety nie ma i taką falbankę, żeby zakryć wolną przestrzeń między szufladą a poziomem łóżeczka (kurz się tam zbiera). I jeszcze sweterek w tesco. Baaaardzo mi się spodobał i jest uroczo mięciutki ale kosztował 39,00 zł. Mąż zobaczył moją żałosną minę i wrzucił do koszyka :-D

Do góry