reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Malenstwa

hej dziewczyny ja wam tak zazdrościam zakópów dla dzieciaczków a w tym tygodniu kupiliśmy prawie wszystko zostało jeszcze łóżeczko ale już zamówione, a wózek pod koniec kwietnia o ile jeszcze wytrzymam (czyt wizyty u ginekologa):-) Ale byłam w szoku najbardziej jak zobaczyłam takie maleńkie jeansy i bojówki dla Kubusia i oczywiście nie powstrzymałam się żeby kupic. Kosmetyki, pampersy w sumie to juz wszystkie najpotrzebniejsze rzeczy czekają na naszego maluch w domku:-)

hehe no i wkońcu też się moge pochwalić troszeczke;-)

reklama
Ja mam te majtki siateczkowe - podobno po cesarce też je można używać bo nie drażnią szwu - no i rzeczywiście sięgają wysoko. Jeśli chodzi o te jednorazowe to nawet jakbym je chciała nabyć, to niestety nie są przewidziane na osobę z moim siedzeniem :p. W poniedziałek mam nadzieję, że już spakuję wstępnie torbę bo ostatnio Jaś mnie straszy kopiąc w okolice pachwiny boleśnie :-(. No i ma przyjechać przyjaciółka pomóc mi z ciuszkami - posegregować zobaczyć co jeszcze jest potrzebne. A jak wszystko będzie dobrze to we wtorek ostatnie szaleństwo - wypad do ciuchlandu! W piątek była wyprzedaż po 6 zł za kg, a teraz mają być nowe rzeczy i już mamy cynk od pań, że dla maluszków są wypasione rzeczy :-).

agask - wieeeeeeelkie dzięki

ja też pozazdrościłam "zaawansowania" prac - i lista zakupów prawie zamknięta, torba do szpitala skompletowana, czekam tylko aż zamówione rzeczy podocierają; do końca kwietnia powoli wszystko popiorę, poprasuję a potem będę czekać na Dzidzię.

Dziewczyny,
jeszcze pytanie w kwestii używanych ciuszków, bo wczoraj się skusiłam i wylicytowalam fajny zestawik na allegro - jak je "przygotować" dla Maluszka? Wygotowanie pewnie odpada, bo nic by nie zostało :) Myślałam o wypraniu w trochę wyższej temperaturze - 50-60 st. w dorosłym proszku, a potem jeszcze raz w normalnej w dziecięcym. Czy to wystarczy?

Ja tez kupuje i na allegro i w ciucharni czasami 1 raz piore w zwyklym proszku pozniej w Lovelli ale nie w wyzszej temperaturze niz 40 stopniach

Nareszcie zaczęłam kupować rzeczy dla Małej (najwyższy czas ;)) Kupiłam łóżeczki Klupsia Ewelina teak (tylko takie było w sklepie od ręki) za 215 zeta + materacyk nie pamiętam ile. Oprócze tego dostałam troszkę ciuszków - bardzo ciężko jest dostać takie malutkie

Pzdr!

Agnieszka

A ja nastawiłam dzisiaj kolejne pranie ciuszków dla maluszka ( o Boże ile jeszcze tego jest). W niedzielę rodzinka mi przywiozła jeszcze jedną wanienkę (tylko trochę mniejszą) i dwa komplety pościeli no i stelaż do baldachimku (bo jednak sie zdecydowaliśmy na baldachim). Mam nadzieję że zdążę ze wszystkim.:-)

... Kupiłam łóżeczki Klupsia Ewelina teak (tylko takie było w sklepie od ręki) ...

Zgredku,
sorry za zawracanie głowy, ale czy to prawda, że teak ma dość intensywny zapach i musi chwilę odstać/wywietrzeć po złożeniu - takiej informacji udzielił mi sprzedawca w sklepie i nie wiem, na ile to prawda, a na ile chciał mnie skłonić do wcześniejszych zakupów. Dzięki.

reklama
Welonka to jest dość praktyczne, bo trochę malucha zajmuje i rozwija zmysły a, że jest mięciutkie to może sobie też na tym zasnąć :-)

Do góry